• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития в страната за 29 януари

Предстоящи събития в страната за 29 януари

/КРОСС/ *** София

От 09.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

От 09.30 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Г. Г., Д. Г., Е. С., И. Т., К. М., М. Д., М. Т., Т. С., И. Л. и К. Г., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 10.00 часа в сградата на Министерския съвет ще се проведе редовното правителствено заседание.

От 10.00 часа в сградата на „Пътна полиция“ на ул. „Лъчезар Станчев“ 4 ще се проведе пресконференция по повод инициативата под надслов „Отрази светлината“.

От 10.00 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ц. В., А. П., И. З., Г. Х., Г. З., Е. С., Е. И., Р. С., С. Г., С. С., М. Г., К. Х., М. П., М. Д., Б. К., Ц. Г., Р. С. и С. В., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 10.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу С. Г., обвинен в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 10.30 часа в Централната поща на ул. „Гурко“ 6 главният изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД Деян Дънешки ще пусне в употреба пощенско-филателно издание на тема „Китайска нова година – Година на Металния плъх“.

От 11.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу П. П., С. Г., Л. Д., А. С. и Р. М., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 12.00 часа на площад „Народно събрание“ ще се проведе национален протест на представители на българския бизнес срещу Наредба Н-18.

От 13.30 часа 20-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу В. Р., Г. Г. и Д. Г., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 13.30 часа 13-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Р. К., Г. П., В. П., Г. С., Т. А., С. Г., П. И., Р. П., Г. Г., Р. Р. и Я. Я., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 13.30 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу С. С., С. Т., К. С., Й. М. и С. С., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

От 14.00 часа в Голям Колегиум на Министерство на земеделието, храните и горите ще бъде изтеглен жребият за определяне на 7-те двойки с репродуктивни проблеми, които ще получат подпомагане по Кампанията „Посади надежда”.

От 14.30 часа на ул. „Позитано“ 20 ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представено обръщение във връзка с предстоящия конгрес на БСП.

От 15.00 часа в ГДНП ще се състои брифинг за състоянието на пътнотранспортния травматизъм в страната в началото на годината.

От 15.30 часа в зала 134 на пл. „Княз Александър I“ №1 Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове ще изслуша заместник министърпредседателя Томислав Дончев във връзка с постигнатия напредък при разработването на стратегическите и програмните документи на Република България за управление на средствата от Европейския съюз за новия програмен период 2021 – 2027 г.

От 16.45 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще се срещне с външния министър на Кралство Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан Ал Сауд.

От 18.00 часа в Литературен салон „Леге 10“ ще се проведе творческа вечер, посветена на поета Георги Константинов.

От 18.00 часа в ОКИ „Красно село“ в кв. „Хиподрума“ Район „Красно село“ организира разговор с гражданите за бюджета на района и бюджета на Столична община.

От 18.00 часа в ресторант „Лаура“ в сградата на НДК ще се състои тържествено награждаване на лауреатите на наградите „Еврика” за 2019 г. за постижения в науката и за най-добър млад мениджър, изобретател и фермер.

От 18.30 часа в Литературния клуб на Столична библиотека на пл. „Славейков” 4 ще се проведе ще се проведе събитие с Надежда Радулова – поет на януари в Столична библиотека.

От 18.30 часа в Музей „Борис Христов“ на ул. „Цар Самуил“ 43 ще се състои концерт на учениците на Анастас Михайлов от Кралските музикални училища.

От 18.30 часа в зона Гастрономикс в зала 1 на Интер Експо Център ще се състои официалното откриване на изложението „СИХРЕ 2020“.

От 18.30 часа в театър „Азарян“ ще бъде представена постановката „Последният човек“.

От 19.00 часа в Зала „България“ ще се състои концерт на камерен състав „Кварто Квартет“, Димо Димов (пиано) и Филхармоничен духов квинтет.

От 19.00 часа в кино „Люмиер Лидл” ще бъде прожектиран филмът „Брилянтин” като част от фестивала „Ах, този мюзикъл”.

От 19.30 часа в театралната зала в Ректората на СУ ще се състои концерт на Емил Вълев и Сибила Серафим.

*** Асеновград

От 17.30 часа в Градската библиотека „Паисий Хилендарски“ ще се състои откриване на изложба живопис на художника Тихомир Панайотов, озаглавена „Жената, виното, любовта”. Изложбата е първото събитие от Празниците на виното 2020.

*** Благоевград

От 11.00 часа в кабинет 108 на Общината ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящата редовна сесия на Общинския съвет, която ще се състои на 31 януари.

*** Бургас

От 10.30 часа в офиса на инициативната група в Център за административни услуги „Възраждане“ в комплекс „Меден рудник“ ще се проведе информационен ден за представяне на обявените процедури за подбор на проекти „Продуктивни инвестиции в аквакултурите на територията на МИРГ „Бургас – Камено“. От 14.00 часа ще бъде представена процедура за подбор на проекти „Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и покрити лодкостоянки на територията на МИРГ „Бургас – Камено“.

От 12.00 часа в Историческия музей ще се проведе пресконференция с участието на директора на РИМ – Бургас д-р Милен Николов и главния уредник на Исторически музей – Бургас Иванка Делева.

От 18.00 часа в Галерия „Неси“ ще бъде представена изложбата „Сюжети за други сънища“ с графики на Севдалина Проданова.

*** Варна

От 12.00 часа пред Общината ще се проведе протест с искане за отлагане на влизането в сила на действието на Наредба Н-18 до изчистване на всички основни проблеми, касаещи прилагането й, организиран от представители на малкия и среден бизнес в България, подкрепен от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

От 12.00 часа в Общината ще се състои заседание на Постоянна комисия "Благоустройство и комунални дейности" към Общинския съвет.

От 14.00 часа в офиса на ПП „ГЕРБ“ на ул. „Георги Бенковски” №1 ще приема граждани общинският съветник доц. Антоанета Цветкова, председател на постоянната комисия „Наука и образование” към Общинския съвет.

От 14.00 часа в Община Варна ще се проведе заседание на Постоянна комисия "Архитектура и градоустройство" към Общинския съвет.

*** Враца

От 17.00 часа в малка зала на ХГ „Иван Фунев“ ще се проведе събитие от 31-вите Зимни четения „Археологическите открития в раннонеолитно селище и обреден център Оходен-Валога през 2019година“. Гост ще бъде Георги Ганецовски.

От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще бъде представена постановката „Хиляда метра над морето 3“ от Петър Маринков.

*** Габрово

От 11.00 часа в Техническия университет – Габрово президентът Румен Радев ще се срещне със студентите и академичния състав на университета. Президентът ще участва в дискусия на тема „България и технологиите на бъдещето – реални перспективи за сътрудничество и развитие. Ролята на академичните общности в управлението на науката“.

*** Добрич

От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков“ ще бъде представен спектакълът „Дамски шивач“ от Жорж Фейдо.

*** Кюстендил

От 11.00 часа от пл. „Велбъжд“ до паметника на Ильо Войвода ще започне празнично шествие по повод 142 години от Освобождението на града. Ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на войводата, а в 18.00 часа в залата на читалище „Братство” ще се състои празничен концерт.

*** Пловдив

От 09.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу бившия началник на полицията в Асеновград Димчо Темелков, обвинен, че е спомогнал на Г. Ш., М. Т., Н. М., В. М. и Г. Н. да избегнат спрямо тях наказателно преследване.

*** Смолян

От 13.00 часа в зала 201 на Областна администрация – Смолян ще се проведе заседание на Постоянната областна епизоотична комисия във връзка с установен случай на заболяването африканска чума по свинете в района на Териториално поделение на Държавно горско стопанство – Хвойна.

*** Стара Загора

От 19.00 часа в Драматичния театър ще бъде представен спектакълът „Мерак” по Николай Хайтов.

*** Търговище

От 11.00 часа от площад „Свобода“ ще тръгне шествие до паметника на ген. Казимир Ернрот и Морената в квартал „Вароша“ по повод 142 години от Освобождението на града. В 11.30 часа ще се проведе ритуал за поднасяне на венци и цветя. От 11.45 часа ще бъде отслужена панихида в храм „Св. Успение на Пресвета Богородица“. От 17.00 часа, в концертната зала на Центъра за младежки дейности и инициативи ще се състои музикалната постановка „Изворът на Белоногата“, с участието на 50 ученици от 4 до 7 клас в III ОУ „П. Р. Славейков“.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.