• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития на . 21 април

Предстоящи събития на . 21 април

/КРОСС/София
От 9.00 часа в Софийския университет за учебната 2019/2020 г. ще се проведат изпит по физика и събеседване за специалност „Графичен дизайн". От 14.00 часа ще се проведе изпит по химия.

***
София
От 9.00 часа в храмовете „Света Неделя", в Аулата на Богословския факултет „Свети Седмочисленици", в 6-о ОУ „Граф Игнатиев", ул. „6 септември" №16, „Покров Богородичен" (зад хотел „Родина"), в енорийския център на църквата ул. „Георги ДЕЛЧЕВ - Зографина" № 2, „Света Параскева", в двора на храма , бул. „Г. С. Раковски" №58 ще бъдат отворени временни пунктове за кръводаряване.

***
София
От 9.00 часа в зала 3 на НДК ще се проведе десетото издание на „Форум бременност и детско здраве".

***
София
От 09.30 часа Негово Светейшество Патриарх Неофит ще отслужи Патриаршеска Света литургия в ПКСХП „Св. Александър Невски" по случай Цветница.

***
София
От 10.00 часа партия „Воля" ще внесе своята листа за европейските избори в ЦИК.

***
София
От 10.30 часа Зонта клуб „Света София" и район „Възраждане"-СО ще засадят две алеи с по 100 жълти рози в парк „Възраждане", по повод 100 годишнината на „Зонта интернешънъл" и 15 години от създаването на Зонта клуб „Света София". Събитието е под патронажа на кмет ана район „Възраждане" Савина Савова.

***
София
От 11.00 часа в Княжеска градина пред монумента на Съветската армия ще се проведе „Спортувай в твоя град".

***
София
От 11.00 часа Българската асоциация по хемофилия организира за четвъртаи път велопоход „Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия. Велопоходът ще тръгне от пилоните на НДК. В същия велопоходи ще тръгнат още в Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора.

***
София
От 11.00 часа на открита сцена в ж. к. „Връбница 2" (в близост до православен храм „Свети Николай Мирликийски Чудотворец") ще се проведе празничен концерт под надслов „С цвете на Връбница".

***
София
От 12.00 часа в Аулата на ВМА ще се проведе вече традиционният курс „Първа помощ" за представители на най-голямата мотоорганизация в България Sofia Riders.

***
София
От 13.00 часа на бул. „Витоша" 35 ще се проведе протест по случай идващите великденски празници срещу убийството на животни за храна.

***
София.
От 18.00 часа Негово Светейшество Патриарх Неофит ще отслужи „Последование на Жениха" в митрополитската катедрала „Св. Неделя".

***
София.
От 19.00 часа в София Лайв Клуб ще се проведе концерт „Избери своето бъдеще!" в подкрепа на кампанията за изборите за Европейски парламент на 26 май.

***
Асеновград.
От 11.00 часа в Народно читалище „Родолюбие" ще започна празничен концерт-спектакъл по случай Цветница.

***
Благоевград.
От 09.00 часа Неврокопският митрополит Серафим Архиерейска света литургия за Цветница в храм „Св. Въведение Богородично".

***
Благоевград.
От 10.30 часа часа в „Уитакър" аудиториум на Американския колеж ще се проведе финалния кръг на Деветото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

***
Бургас.
От 10.00 часа от Летния театър в посока Пантеона ще се състои общият старт на „Купа Бургас".

***
Бургас.
От 10.30 часа в експозиционен център „Флора" ще се проведе 5-то издание на фестивала „Великденската магия на българското яйце". В същия час на пл. „Св. св. Кирил и Методий стартират и празничните прояви, посветени на Цветница. В 12.00 ще започне празничният концерт с участието на Ансамбъл за народни песни и танци „Сливен" с ръководител Димитър Димитров, и Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа" с ръководител Марио Егов. От 13.00 часа в градинката до Часовника ще започне празничният концерт на Бургаския духов оркестър.

***
Варна.
От 09.00 часа в звеното в двора на Окръжна болница ще се състои традиционна кампания за кръводаряване.

***
Варна.
От 10.00 часа във Varna Mall ще бъде открит Пролетният мото фест „Варна 2019".

***
Варна.
От 10.00 часа в зала 3 на хотел „Черно море" интерактивен уъркшоп ще покаже на варненци как да намалят наднорменото си тегло.

***
Велико Търново.
От 9.00 часа във великотърновската църква „Свети Никола" ще се проведе Акция за доброволно кръводаряване „Запалете свещичка, дарете живот".

***
Велико Търново.
От 09.00 часа от парка в кв. „Бузлуджа" ще започне Пролетен поход ще се проведе в околностите на Велико Търново, организиран от групата за здравословен и активен начин на живот „TarnovoRuns".

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в средновековната църква „Св. Иван Рилски" под Царевец ще бъде засадена Фиданка от Гранитския дъб.

***
Видин.
От 10.30 часа повод Цветница заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков ще присъства на Света литургия в катедрален храм „Св.вкмч. Димитър Солунски". В 11.00 часа от храма ще тръгне литийното шествие до залата на Симфониетата, където ще се състои празничен концерт.

***
Враца.
От 09.00 часа Врачанският митрополит Григорий ще оглави Архиерейска света Литургия в храм "Св. Апостоли" по повод Цветница.

***
Враца.
От 10.30 часа от паметника на „Св. Софроний Врачански" ще се проведе дефиле ХІII Международен фолклорен фестивал „Врачанска пролет" и концерт от 11.00 ч. на фестивалната сцена пред Драматично-куклен театър-Враца.

***
Горна Оряховица.
От 11.00 часа в Общинска библиотека ще се проведе лекция на Атанас Коев „Владимир Русалиев - писател и публицист" по повод 120 години от рождението му; Румяна Николова ще представи третото издание на книгата на Матей Преображенски „Защита на православието и филма „Матей Преображенски - съвременникът".

***
Горна Оряховица.
От 16.00 часа в Младежки дом ще се проведе инцииативата „Най-дългата рисунка", посветена на Деня на Земята.

***
Горна Оряховица./ с. Върбица.
От 10.00 часа в НЧ „Градина-Върбица 1894" ще се състои литературно четене, посветено на седмица на детската книга и изкуства за деца, „Магията на детските книжки".

***
Горна Оряховица./ Долна Оряховица.
От 15.00 часа в НЧ „Христо Козлев-1883" град Долна Оряховица ще бъде открита изложба и презентация от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" „Да опазим земята".

***
Димитровград.
От 10.00 часа в парк „Марица" За девета поредна година Община Димитровград организира засаждане на дръвчета в „Алеята на новия живот".

***
Добрич.
От 11.00 часа в АЕМО „Старият Добрич" ще се проведе военноисторическа възстановка „Българският Великден 1876".

***
Добрич.
От 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се проведе Куклен спектакъл „Неродена мома".

***
Добрич.
От 11.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова" ще се състои концерт на Детски хор „Маестро Захари Медникаров" - концертен и малък състав, и приятели.

***
Добрич.
От 12.00 часа на пл. „Свобода" ще се проведе концерт на Фолклорен танцов ансамбъл „Добротица" при Младежки център - Добрич.

***
Гоце Делчев.
От 11.00 часа в Градския парк ще се състои открит урок по разучаване на български хорả. От 18.00 часа ще се проведе концерт Международния ден на танца.

***
Ловеч.
От 11.00 часа водачът на листата на БСП за България за предстоящите евроизбори Елена Йончева ще вземе участие в тържествата по повод Цветница и ще се срещне с обществеността.

***
Пазарджик.
От 10.00 часа на пл. „Константин Величков" ще се проведе традиционния фолклорен празник Цветница с участието на състави от читалищата в община Пазарджик.

***
Перник.
От 9.30 часа в библиотеката на НЧ „Чичо Стоян . 1927 г." ще се проведе Международен Ден на книгата - отворени врати на библиотеката.
***
Перник.
От 11.00 часа в Театрален салон „Георги Русев" ще се проведе Кино в театъра - Детски анимации и Кинопремиера на филма „Лошо момиче".
***
Пловдив.
От 09.00 часа Пловдивският митрополит Николай ще оглави Архиерейска света Литургия за Цветница в митрополитския храм „Св. Вмца Марина". на Цветница

***
Силистра.
От 9.30 часа в Драматичния театър ще се проведе традиционният общински преглед „Пролетни игри и песни".

***
Смолян.
От 9.00 часа ще започне св. божествената Литургия в катедрален храм „Св. Висарион Смоленски" в Смолян, възглавена от архиерейския наместник.

***
Смолян.
От 10.00 часа в Карате клуб Бункай - Смолян ще се проведе семинар по бойно изкуство „Карате Шотокан".

***
Смолян/Широка лъка.
От 19.00 часа ще има и галаконцерт с участието на възпитаниците на Национално училище за фолклорни изкуства - Широка лъка и част от наградените участници в Първия фолклорен конкурс „Широка лъка пее, свири и танцува".

***
Стара Загора.
От 9.30 часа в Катедрален храм "Св. Николай" - гр. Стара Загора ще се проведе св. Божествена Златоустова литургия.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в парк „Пети октомври" над 400 деца ще участват в Детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва - Цветница".

***
Твърдица.
От 10.00 часа в Твърдица ще се състои Регионален фолклорен събор „Пролетни игри и обичаи - Цветница".

***
Троян.
От 09.30 часа водачът на листата на БСП за България за предстоящите евроизбори Елена Йончева ще посети Троянския манастир и ще се срещне с граждани.

***
Ямбол.
От 9.00 часа в спортна зала „Диана" ще се проведе IX ежегоден турнир по футбол за деца от детските градини под наслов „Децата - бъдещето на Ямбол".

*** Шумен.
От 16.30 часа в зала „Арена Шумен" ще започне звездното баскетболно шоу. В 18.45 часа е предвидена церемония, посветена на честването на 100 години баскетбол в България. В 19.00 часа ще бъде даден и началният сигнал на Престиж Мача на звездите.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.