• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Предстоящи събития в страната за 21 октомври

Предстоящи събития в страната за 21 октомври

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа в зала 148 в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски" ще се проведе първото по рода си у нас Национално студентско състезание по дебати. Организатор е Асоциация дебати.

***
София.
От 10.00 часа в салона на ул. „Позитано" №20 XIII Конференция на Софийската градска организация на БСП ще проведе заседание. Откритата за медиите част ще бъде до 12.00 часа.

***
София.
От 11.00 часа в София Хотел Балкан ще се проведе изложението за британско образование Study UK.

***
София.
От 11.00 часа в Столична община ще постави официално началото на мащабната си залесителска инициатива „Новата гора на София".

***
София.
От 13.00 часа в Технологично училище „Електронни системи" към Технически университет - София (ТУЕС) ще се проведе Кариерния форум за ученици: „Моята ИТ кариера - отвъд професия програмист".

***
София.
От 13.00 часа на бул. „Цар Борис III" при улиците „Мала кория" и „10-ти километър", непосредствено до Александровски мост, ще се проведе протест на граждани от кв. „Княжево" и с. Владая.

***
София.
От 16.00 часа в Литературен клуб „Перото" Национален център за книгата - НДК организира дискусия за романите за тийнейджъри.

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се проведе спектакълът Red Bull Flying Bach.

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще бъде представен спектакълът „Летящия Бах" (Red Bull Flying Bach).

***
Благоевград.
От 09.30 часа в района на парк „Бачиново" и землището на селата Делвино и Дъбрава Община Благоевград и „ЛФФ Ендуро Благоевград" организират състезание по планинско колоездене.

***
Благоевград./с. Брежани
От 11.00 часа на площада в село Брежани ще бъде открит Осмия празник на Брежанския кестен.

***
Бругас.
От 9.30 часа в спортна зала „Бойчо Брънзов" Бургас ще е домакин на решителния кръг от държавното първенство по баскетбол на колички.
***
Бургас.
От 10.30 часа от Морското казино до Паметника на Пушкин и обратно ще се проведе благотворително бягане по двойки.

***
Варна.
От 09.45 часа в Детски център „Мама и аз" във Варна ще се проведе „Академия за родители".

***
Варна.
От 10.00 часа в зала 1 ет. 1 в академичната сграда Икономически университет - Варна ще бъде домакин на заседанието на Съвета на ректорите на висшите училища в Република България с участието на присъствието на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

***
Варна.
От 10.30 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център-Варна ще се състои тържествената промоция на Випуск 2017 на Факултета по дентална медицина към Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов"- Варна.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа по маршрут Велико Търново - Арбанаси - манастир „Св.св.Петър и Павел" ще се проведе Трети етап от есенната кампания „Движи се и победи".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа от Катедрален храм „Рождество Богородично" след отслужването на молебен за здраве Българската асоциация на професионалните готвачи организира Национална среща-шествие на готвачите от цяла България.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в салона на НЧ „Искра" Театър ВЕСЕЛ представя: „Новите дрехи на царя" - детски куклен спектакъл, представен от ДКТ - гр.Габрово.

***
Видин. /с. Покрайна.
От 11.00 часа ще бъде организирано тържество по повод 90-годишнината от създаването на местното читалище „Просвета-1927". На празника ще бъде поставено и началото на фестивала „Нашенци у старо време".

***
Враца.
От 10.30 часа в куклена зала на ДТК ще бъде представена постановката „Макс катеричката" от Карл Хайнрих Лаудаж.

***
Враца.
От 11.30 часа в НЧ „Развитие 1869" ще се проведе Концерт на Симфониета Враца - Матине.

***
Враца.
От 20.00 часа в Младежки дом ще бъде представен игралният филм „Далеч от Розенхайм" .

***
Добрич.
От 17.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще се състои съвместен концерт на Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа".

***
Клисура.
От 10.30 часа на пл. „20-ти април" ще се открие 31-то издание на Празника на картофите и земеделските производители.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Международен панаир Пловдив ще започнат Финалите за Световната киноложка купа.

***
Русе./Бяла.
От 09.30 часа до входа за Градския парк в град Бяла Народният представител от ГЕРБ - Русе Пламен Нунев, кметът на Община Бяла Димитър Славов и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов ще участват в откриването на обновената улица „Васил Левски" - част от републикански път III - 501.

***
Силистра./с. Сребърна.
От 10.30 часа в парка пред читалището ще се проведе кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа".

***
Сливен.
От 08.00 часа пред Стария бряст ще бъде дадено началото на второто издание на планинския маратон "Хайдушки пътеки".

***
Сливен.
От 10.00 часа на спортната площадка в кв. „Речица" ще се проведе Есенният футболен турнир, реализиран по програма на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

***
Сливен.
От 10.00 часа в спортната зала „Васил Левски" ще се състои Международен турнир по борба за кадети „Стоте Войводи".

***
Смолян.
Жителите на Смолян ще отбележат 105 година от Освобождението на Родопите. Празничната програма ще започне в 09.00 часа с шосеен пробег от връх Средногорец до Паметник на полк. Владимир Серафимов. В Звездна зала на Планетариума ще бъде се проведе Празник на науката от 10.00 часа. Поклонението пред Паметника-костница на връх Средногорец ще започне в 14.00 часа. Поднасяне на венци и цветя пред Паметника на полк. Владимир Серафимов ще е от 17.00 часа.В 18.00 часа на пл. „България" ще започне концерт „Смолян празнува Свободата" на Струнен дует „Вейл" и Формация „Тъпани и гайди". От 20.00 часа ще се проведе тържествена заря-проверка, посветена на 105 години от Освобождението на Родопите

***
Стара Загора./ с. Ракитница.
От 15.00 часа в село Ракитница ще се проведе празник на селото.

***
Хасково.
От 13.00 часа на кортовете на площадка „Юнак" ще се проведе тенис турнир в рамките на инициативата „Събери отбора за каузата...".

***
Хасково.
От 19.00 часа в в ДКТ „Иван Димов" хасковлии и гостите на града ни ще чуят изпълненията на Квинтет „Клъстър". Събитието е част от програмата на 42-рите Музикални дни „Проф. Недялка Симеонова".

***
Шабла.
От 10.00 часа в Зелен образователен център ще се проведе конференция на тема: „Шабленският край - перла в праисторическата цивилизация по Западното Черноморие и Долния Дунав".

***
Шумен.
От 12.00 часа в спортна зала „Младост" ще се проведе 27-ми открит републикански турнир по спортни танци за Купа „Шумен".

***
Шумен.
От 16.00 часа в Младежки дом - Шумен българските младежки делегати към ООН ще се срещнат с млади хора от Шумен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.