• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития в страната за 10 септември

Предстоящи събития в страната за 10 септември

/КРОСС/ *** Шумен.
От 10.30 часа пред Ректората на Шуменския университет президентът на Република България Румен Радев ще присъства на откриването на академичната година и церемонията по приемане на първокурсниците в академическата общност.

***
Силистра.
В 10.00 часа министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще направи оглед на оградата по сухоземната граница с Румъния край Силистра във връзка с мерките и борбата срещу африканската чума по свинете. В 11.00 часа ще започне среща с индустриалните свиневъди в областната администрация. По-късно през деня - около 14.00 часа, министър Порожанов ще проведе и срещи в Букурещ за координиране на борбата с АЧС с румънските си колеги на земеделието и развитието на селските райони Петре Дея и на водите и горите - Йоан Дене.

***
София.
От 10.30 часа пред сградата на Столична община ще се проведе протест, организиран от Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система.

***
София.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА Сдружение „Аутизъм Днес" и Фондация „Стъпка за невидимите деца на България" ще дадат пресконференция във връзка с двата вандалски акта от 24 срещу 25 август и 31 август 2018 г. над новоизграждащия се Център за деца с аутизъм за Северна България в гр. Плевен в сграда, предоставена безвъзмездно от Община „Плевен" за изграждане на Център за терапия на деца с аутизъм за Северна България, намираща се в Бившият дом за деца, лишени от родителски грижи „Детелина".

***
София.
От 11.00 часа в Градската градина (пред лятната градина на Гранд Хотел София) новоназначеният посланик на Швейцария в България г-жа Мюриел Берсе Коен, заместник-кметът на София Дончо Барбалов, както и представители на швейцарския бизнес ще присъстват на представяне на изложбата на открито „Енергия за живот".

***
София.
От 11.00 часа в зала „Проф. Асен Златаров" тържествено ще бъде открита академичната 2018/2019 година.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция по повод 24-тото издание на Международния медиен фестивал Mediamixx 2018, който ще се проведе от 20 до 22 септември в Солун.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА представители на сдруженията в транспортния бранш ще представят пред медиите позиции и мнения по актуални теми. Те ще изразят подкрепата си към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски след подадената от него оставка. В пресконференцията ще участват Йордан Арабаджиев - изп. директор на Съюза на международните превозвачи, Илиян Филипов - председател на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт, Миролюб Столарски - зам.-председател на БАСАТ, Васил Пиронков - председател на Асоциацията на автобусните превозвачи и Христо Христов - председател на Асоциацията на вносителите на автомобили.

***
София.
От 17.30 часа в галерия „Средец" на Министерството на културата ще бъде открита изложбата „Човешкото лице на културното наследство", част от инициативата на ЕС „Европейска година на културното наследство 2018".

***
София.
От 18.00 часа в Мраморно фоайе на Столичната библиотека почитателите на класическата музика ще могат да се насладят на концерта на световноизвестния български пианист Тодор Петров.

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на Столична библиотека (пл. "Славейков" № 4) Литературно студио „Митични птици" ще отпразнува своя юбилей.

***
Благоевград.
От 19.30 часа в двора на общежитието „Скаптопара I" Американският университет в България ще отбележи двадесетата годишнина от първото общежитие в своя кампус.

***
Варна.
От 10.00 часа до 12.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ (ул. „Г. Бенковски" №1) народният представител Таня Петрова организира приемна за граждани.

***
Варна.
От 10.00 часа на ул. „Карамфил" № 13, ще бъде направена „първа копка" за изграждането на детска градина „Карамфилче".

***
Варна.
От 17.30 часа в Клуба на ПП ГЕРБ на адрес: ул. „Хаджи Димитър" № 3, Район „Одесос" ще се проведе семинар на тема: „Култивиране на здрав, силен и ефективен ум". Лектор на семинара ще бъде Доц. д-р Любка Танчева, Институт по Невробиология към БАН, Уестън професор на Вайцман Институт за наука - Израел, Председател на Сдружение „Добро Бъдеще и Надежда".

***
Варна.
От 18.00 часа в зала „Пленарна" на Община Варна официално ще бъде открито XX-о издание на Седмицата на православната книга.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в офиса на ГЕРБ (бул. „България" №1) депутатът Станислава Стоянова организира приемен ден.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа Великотърновският апелативен съд е насрочил дело за причинена смърт по непредпазливост при взрив на природен газ в Севлиево.

***
Видин.
От 19.00 часа на площад „Бдинци" кметът на Община Видин Огнян Ценков ще даде началото на голямото Национално турне на млади артистизпълнители, което ще се проведе в няколко града в Северна България.

***
Враца.
От 9.00 часа до 14.00 часа пред сградата на Сувенирната палата ще продължи кампанията „Избери снукъра 2" с тематични игри.

***
Враца.
От 10.00 часа в заседателната зала на Община Враца ще се извърши отваряне на офертите в процедура, чрез публично състезание, за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка и монтаж на офис-обзавеждане, подвижно и неподвижно, за административна сграда на община Враца".

***
Враца.
От 16.00 часа до 17.30 часа в офиса на ГЕРБ (бул. "Демокрация" №2) народният представител и областен координатор на партията инж. Петя Аврамова ще проведе приемен ден за граждани от областта.

***
Горна Оряховица.
От 08.30 до 17.30 часа в Регионална дирекция ''Пожарна безопасност и защита на населението" на ул. „Никола Габровски" ще се проведе приемна за граждани.

***
Горна Оряховица.
От 09.30 до 12.00 часа в Районната служба ''Пожарна безопасност и защита на населението" на ул. ''Стоил Войвода №3'' ще се проведе приемна за граждани.

***
Горна Оряховица.
От 10.00 часа в залата на РСПБЗН ще бъде открита изложбата „С очите си видях бедата", посветена на Седмицата на пожарната безопасност.

***
Елхово.
От 12.00 часа в сградата на Регионална дирекция Гранична полиция - Елхово министърът на вътрешните работи в оставка Валентин Радев ще връчи отличия на служители на РДГП-Елхово за постигнати високи професионални резултати. На церемонията ще присъстват главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и директорът на ГД „Гранична полиция" главен комисар Светлан Кичиков.

***
Кърджали.
От 10.00 часа до 12.00 часа в детските градини „Ян Бибиян" и „Здравец" пожарникари ще обучават децата как да се предпазват от пожари в училище и в дома и ще демонстрират действия с пожарна и спасителна техника.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в Парк - хотел „Кюстендил" министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще се срещне с директори на училища и детски градини от област Кюстендил, по повод предстоящата учебна година. Изявления за медиите се предвиждат в 13.30 ч., когато министърът ще бъде гост в детска градина "Мечта".

***
Пазарджик.
От 10.00 часа в конферентната зала на хотел „Хебър" икономическият екип на Представителството на ЕК в България организира дискусия на тема „Европейски семестър 2018".

***
Пазарджик.
От 10.00 часа Окръжният съд заседава по делото срещу кмета на Община Септември Марин Рачев за укриване на данъци.

***
Пловдив.
От 08.00 часа в отделението по фтизиатрия в УМБАЛ ‚Св.Георги" ще се проведе безплатен скрининг за риска от туберкулоза.

***
Пловдив.
В Цар-Симеоновата градина продължават Дните на кубинската култура. Ще се състои танцова фиеста,водена от кубинския танцьор, инструктор и хореограф Османи Сегура.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 1 на Апелативен съд- Пловдив ще се разгледа делото по образувана жалба на гражданския ищец и на подсъдимия срещу присъда на Окръжен съд - Пазарджик, с която подсъдимият Николай Я. е признат за виновен в това, че на 12.07.2015 г. в гр. Велинград е използвал двуцевно огнестрелно оръжие - пушка и е направил опит умишлено да умъртви мъж с инициали Х. П.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 10 на Окръжен съд-Пловдив ще се гледа съдебното дело на петима души, обвинени за извършване на опит за предумишлено убийство, за умишлени палежи.

***
Пловдив.
От 14.00 часа в зала 2 на Окръжен съд-Пловдив ще се разгледа съдебното дело на подсъдимия Боян Л., управител на „Кредит Актив" ЕООД, за данъчни задължения.

***
Плевен.
От 10.00 часа в аудиториум „Магнум" на Втора клинична база с полагане на академична клетва 511 първокурсници ще стартират новата учебна година в Медицинския университет в Плевен.

***
Сливен.
От 9.30 часа в зала № 210 на Регионално управление на образованието - Сливен ще се проведе съвещание с директорите на училища и на ЦПЛР.

***
Смолян/Златоград.
От 17.00 часа в заседателната зала, на втория етаж в сградата на Общинска администрация-Златоград ще се проведе публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на Община Златоград за 2017 г. от местната общност.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в ДТ „Гео Милев" театър „Любомир Кабакчиев" Казанлък представя „Оркестър Титаник" от Христо Бойчев.

***
Търговище.
От 13.00 часа до 15.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ (ул. „Преслав" 7, ет.4) народният представител д-р Венка Стоянова организира приемен ден за граждани.

***
Хасково.
От 9.30 часа на тенис кортове „Хасково" ще се проведе турнир по тенис на корт.

***
Хасково.
От 10.00 часа на пл. „Атлантически" ще се състои „Европа - култура и наследство".

***
Хасково.
От 10.30 в детския отдел на РБ „Хр. Смирненски" ще бъде открита изложба „Моето лято".

***
Хасково.
От 11.00 часа на пл. „Свобода" ще се състои концерт на Клуб по спортни танци „Хасково".

***
Хасково.
От 17.30 часа в зала „Археология" на РИМ-Хасково ще се проведе дискусия за развитието и перспективите на хасковската крепост с участието на проф. Пламен Павлов.

***
Хасково.
От 18.00 часа на бул. „Съединение" № 98 ще се проведе Автородео.

***
Хасково.
От 19.00 часа на пл. „Свобода" ще се състои концерт на Група „Different Highway".

***
Хасково.
От 20.00 часа пред „Младежкия център" ще бъдат отбелязани 40 години дискотечна дейност в Хасково - дискотека на открито.

*** Шумен.
От 9.15 часа пред сградата на Общината президентът Румен Радев ще бъде посрещнат от кмета Любомир Христов.

*** Шумен.
От 10.00 до 15.30 часа в центъра на град Шумен, на площада пред Драматично-куклен театър „Васил Друмев" ще се проведат безплатни скринингови изследвания за хепатит В и C. Официалното откриване ще започне в 9.30 часа на площада пред Драматично-куклен театър „Васил Друмев" с медиен брифинг с участието на д-р Нигяр Джафер, заместник-председател на Народното събрание, член на Комисия по здравеопазването и народен представител от град Шумен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.