• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Предстоящи събития в страната за 12 септември

Предстоящи събития в страната за 12 септември

/КРОСС/ София.

От 09.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа започва седмичното заседание на Министерския съвет.

***
София.
От 10.00 часа в залата на Дома на Европа на ул. „Г. С. Раковски“ № 124 ще бъде излъчена пряко от Страсбург традиционната реч за състоянието на Европейския съюз на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. В последваща дискусия с публиката в залата ще участват ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев и министърът за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС) 2018 Лиляна Павлова. 

***
Велинград.
От 16.00 часа вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще вземе участие в обществена дискусия на тема „Равносметка на Председателството на България и как виждаме бъдещето на ЕС – ролята на младите хора“, която ще се проведе в Туристическия информационен център на Велинград. В събитието ще вземе участие и ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев.
По-късно вицепремиерът Захариева ще бъде домакин на посланици и дипломати от акредитираните в България посолства, които ще бъдат във Велинград на 12-ти и 13-ти септември в рамките на традиционното опознавателно пътуване. 

***
София.
От 09.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Васил В., Велизар В. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 14-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Филип К., на когото е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по дело, образувано по молба на Ерджан М, за изменение на наложената му мярка за неотклонение.

***
София.
От 10.00 часа 14-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Анжело В., Марио Х. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Кольо К. Мариета В. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на ГД „Национална полиция“ ще се проведе брифинг. Темата е свързана със започването на новата учебна година и старта на кампанията на Европейския ден без загинали на пътя (19 септември).

***
София.
От 11.00 часа в зала „Киото“ на хотел „Маринела“ ще се проведе официална пресконференция за седмото издание на Sofia Fashion Week AW-2018.

***
София.
От 11.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Енчо С., Георги Д. и Божидар В., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 11.30 часа в Народното събрание на Република България ще бъде открита официално изложбата на Националния литературен музей „Сама в вечерний път вървя...“, посветена на 150-годишнината от рождението на Мара Белчева (1868 – 1937).

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция за учредяването на Конфедерация на автобусните превозвачи, като стъпка на доброволна консолидация на браншовите организации от сектора.

***
София.
От 12.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на кампанията „Убий скоростта, спаси дете“, с която се извършва обновяване на пешеходни пътеки в града. Събитието ще се проведе пред пешеходната пътека на ул. „Съборна“ и ул. „Княз Ал. Батенберг“, която ще бъде обновена.

***
София.
От 13.30 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Диана В., Александър М. и Сашо К., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в зала „Акад. Иван Евстратиев Гешов“ (залa 207) на Българска академия на науките Общото събрание на БАН ще даде пресконференция на тема „Кризата НИМХ – БАН“. В пресконференцията ще вземат участие председателят на Общото събрание на БАН проф. Евелина Славчева и други членове на Общото събрание на БАН.

***
София.
От 14.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Петър М., Адам П и др. на които са повдигнати обвинения за безстопанственост в особено големи размери.

***
София.
От 14.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ангел Р., Красимир С. и др. на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
В хотел „Метрополитън” ще се състои следващото работно заседание на „Национален земеделски форум – ОСП след 2020 г.“. Ротационен домакин на форума ще бъде Национална асоциация на зърнопроизводителите. След приключване на форума от 16.30 часа в зала „София” на хотела ще бъде организиран брифинг. 

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Арте“ ще бъде открита юбилейната изложба „Елза Гоева на 90 години“.

***
София.
От 18.30 часа в Дома на киното ще бъдат прожектирани филми в рамките на кампанията „Да живеем заедно“ по повод Световния ден за подкрепа на хората с болест на Алцхаймер и други деменции. 

***
к.к. Албена.
От 10.00 часа в рамките на Седмицата на пожарната безопасност ще се проведе тренировка и учение с основните части на Единната спасителна система за реагиране при бедствия, с акцент мерки за защита на населението.

***
Асеновград.
От 10.00 часа в конферентната зала на хотел „Сани“ на бул. „България” 77 икономическият екип на Представителството на Европейската комисия в България ще представи ключовите документи и специфичните за страната препоръки в рамките на Европейския семестър 2018.

***
Белица.
От 18.00 часа в туристическия информационен център към читалището в град Белица народните представители от „БСП за България“ Димитър Данчев, Николай Иванов, Николай Пенев, Валентина Найденова ще разговарят с жителите на населените места в общината. 

***
Варна.
От 11.00 часа в двора на Клиника педиатрия към МБАЛ „Света Анна“ във Варна ще бъде открито реновираното от фондация „Усмивката“ и „Интерком груп“ ООД детско лечебно заведение. 

***
Варна.
От 18.00 часа в зала „Пленарна“ на Община Варна, в рамките на на Седмицата на православната книга, ще бъдат представени издания на Ловчанската епархия.

***
Варна.
От 19.00 часа в зала 1 на Националния дворец на културата-клон Варна ще бъде открит 14-тият Световен фестивал на анимационния филм.

***
Велико Търново.
От 11.15 часа Председателят на Народната скупщина на Сърбия Н. Пр. Мая Гойкович и придружаваща я делегация ще посетят храма светиня „Свети Четиридесет мъченици“, където е оформен пантеон на български царе и където се намира гробът на Свети Сава, считан за небесен покровител на Сърбия. 

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Художествена галерия „Борис Денев“ ще бъде представена изложбата „Споделено изкуство“ на семейство творци Христо, Иваничка и Габриел Паневи.

***
Велико Търново.
От 20.30 часа на сцена Арт Лято“ до Художествена галерия „Борис Денев“ ще се проведе концерт на Saint Electrics.

***
Видин.
От 10.00 часа в залата на Общински съвет - Видин ще се състои пресконференция по повод официална церемония „Първа копка“ по проект „Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура в град Видин“. Официалните в двете училища ще се проведат: от 13.00 часа в двора на СУ „Цар Симеон Велики“ и от 14.00 часа в ППМГ „Екзарх Антим I“.

***
Видин.
От 11.00 часа, в залата на Общински съвет - Видин ще се проведе публично обсъждане на отчета за касово изпълнение на бюджета на Община Видин за 2017 година.

***
Враца.
Омбудсманът Мая Манолова организира приемни в десетте общини на област Враца.
От 10.00 часа омбудсманът Мая Манолова ще открие приемната в Областна администрация Враца, а по-късно отново ще се срещне с ръководството и служителите на МБАЛ „Христо Ботев“, за да ги информира в детайли за разговора й с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев миналия петък, 7 септември 2018 г.
От 14.00 часа общественият защитник ще открие приемната в Община Козлодуй, а в останалите общини от областта гражданите ще бъдат посрещнати от екипа на Манолова.

***
Враца.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Враца ще се извърши отваряне на оферти в процедура чрез публично състезание за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Текущ ремонт на общински жилища и на павилиони на пазарни площадки, находящи се в гр. Враца“. 

***
Враца.
От 19.00 часа на открита сцена парк „Дъбника”ще се състои концерт от поредицата „Турнетооо“.

***
Гоце Делчев.
От 18.00 часа в малката зала на Дома на културата Общинският съвет на БСП - Гоце Делчев организира среща - разговор с народните представители от 44-то Народно събрание: проф. Георги Михайлов, Иван В. Иванов, Георги Гьоков и Богдан Боцев. Темата на срещата ще бъде програмата на БСП „Визия за България“ - представяне и дискусия. 

***
Гърмен.
От 18.00 часа в читалището в Гърмен народните представители от „БСП за България“ Стоян Мирчев, Весела Лечева, Йордан Младенов и Денчо Бояджиев ще разговарят с читалищни дейци от общината. 

***
Карлово.
От 10.00 часа в заседателната зала на община Карлово ще се проведе пресконференция във връзка с приключила успешна проверка относно изпълнението на изискванията за пречистване на отпадни води и управление на отпадъците, както и готовността за новата учебна 2018/2019 година. 

***
Копривщица.
От 10.30 часа в Старото възрожденско училище „Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъде открита научна конференция, посветена на 190 години от рождението на Йоаким Груев. Надсловът на събитието е „Копривщица и копривщенци в новобългарското просветно движение“.

***
Кърджали./Перперикон.
От 10.30 часа проф. Николай Овчаров ще обяви финала на археологическите разкопки на Перперикон за Сезон 2018 и ще представи направените открития. 

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в рамките на Седмицата на пожарната безопасност ще се проведе парад на пожарната техника по улиците на град Кюстендил. Наличната техника ще премине по съгласуван маршрут от сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, по улиците „Цар Освободител”, „Хаджи Димитър”, „Раковска”, Македония”, „Петър Ников”, „Гороцветна” и „Демокрация”. На площад „Велбъжд” ще бъдат демонстрирани занятия за гасене на пожари.

***
Кюстендил.
От 13.00 часа в заседателната зала на Областна администрация ще се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението във връзка с началото на новата учебна година. 

***
Нова Загора.
От 17.30 часа Инициативен комитет „Нова Загора иска да диша“ организира протест срещу обгазяване от инсталация за биогаз на фирма „Енерджи 2“ ООД. Протестиращите ще се съберат пред инсталацията и ще затворят пътя към Свиленград и магистрала „Тракия“ до 19 часа. 

***
Плевен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Авиосдружение „Криле“ - Плевен във връзка с 16-ото издание на авиофестивала на малката и спортна авиация „КРИЛЕ ЗА ВСИЧКИ“ на летище Бохот край Плевен.

***
Пловдив.
От 12.30 часа в Индустриална зона „Марица“ до град Пловдив ще бъде открит завод на 
френската група „Латекоер“ в България, член на Френско-българската търговска и индустриална камара. 

***
Разград.
От 20.00 часа пред джамия „Макбул Ибрахим Паша” ще започне концерт от турнето на „Фортисимо Фест”.

***
Разлог.
От 18.00 часа народните представители от „БСП за България“ Таско Ерменков, Манол Генов, Кристиян Вигенин, Виолета Желева ще разяснят приоритетите на „Визия за България” пред жителите на Разлог в малката зала на читалище „Септември”.

***
Русе.
От 11.00 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе.

***
Сатовча.
От 18.00 часа народните представители от „БСП за България“ Дора Янкова, Румен Георгиев, Фирип Попов и Денчо Бояджиев ще разговарят с жители на общ. Сатовча. Срещата ще се проведе в кафе „Елеганс”. 

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в детския отдел на Библиотека „Родина“ ще се проведе „Празник на многознайковците“.

***
Стара Загора.
От 06.30 до 09.30 часа и от 16.30 до 19.30 часа ще се проведе мирен граждански протест на пътя за село Маца поради лошото му състояние.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще се срещне с осем старозагорски ученици, които спечелиха общо 9 медала от международни олимпиади по математика, проведени това лято в Сингапур (6 – 9 юли 2018), Сеул (13 – 17 юли 2018), Банкок – IJMO (27 – 31 юли 2018) и Хонг Конг (31 август- 3 септември 2018). Срещата ще се проведе в общинската зала 203.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на кмета на Община Опан Генчо Колев.

***
Стара Загора.
От 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Сдружение „Свят без граници“.

***
Стара Загора.
От 14.30 часа в Арт залата на НЧ „Св. Климент Охридски 1858“ ще бъде представена книга за Евтим Евтимов.

***
Хаджидимово.
От 18.00 часа в залата на Общинската администрация в Хаджидимово народните представители от „БСП за България“ Петър Витанов, Пенчо Милков и Цветан Топчиев ще разговарят за приоритетите на Визията с животновъди, тютюнопроизводители и зеленчукопроизводители от общината.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.