• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Предстоящи събития в страната за 12 октомври

Предстоящи събития в страната за 12 октомври

/КРОСС/София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в тържествения ритуал по полагане на военна клетва от курсантите на Националния военен университет „Васил Левски".

***
София.
От 12.00 часа в зала „Запад" на Народното събрание парламентарната Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите организира кръгла маса на тема „Възможности за реимбурсиране на кислородолечението в домашни условия''.

***
София.
От 09.30 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Михаил Й., Георги Р. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Добромир М., Георги А. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Триадица II" на Гранд Хотел София ще се проведе конференция на тема „Обединеният консерватизъм - ключовата посока в развитието на България". Съдомакини на събитието ще бъдат евродепутатът и председател на ПП „Презареди България" Николай Бареков и лидерът на ПП „Атака" Волен Сидеров. В рамките на събитието ще бъде представено социологическо проучване за влиянието на консерватизма у нас, изготвено от „Институт за модерна политика". Данните ще бъдат изнесени от Борислав Цеков - доктор по конституционно право и основател на научно-изследователския център.

***
София.
От 10.30 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Росен Ч. и Полина И., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Бисер Х. и Ивайло И., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Проф. Марин Дринов" на БАН ще се проведе тържествено събрание по случай 149 години от създаването на Българската академия на науките и 180 години от рождението на проф. Марин Дринов. От 12.30 часа в централното фоайе на Българската академия на науките ще бъде открита изложба, която разкрива основните моменти от живота и дейността на проф. Марин Дринов, организирана от Научния архив на БАН.

***
София.
От 13.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Гриша Г., Данаил Г. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа в кафaнa „Стефанович" ще се проведе мероприятието „Царибродска шушеница 2018".

***
София.
От 13.30 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Енчо С., Георги Д. и Божидар В., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Анжело В., Марио Х. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Методи И., на когото е повдигнато обвинение за изнудване.

***
София.
От 17.00 часа пред Министерски съвет ще се проведе протест срещу намерението за изгонване от страната на Татяна и Анна от Лисичанск - майка и дете от Украйна, потърсили убежище у нас от въоръжения конфликт в страната си.

***
Благоевград.
От 09.30 часа в зала 114 на Учебен корпус № 1 на Югозападния университет „Неофит Рилски" ще се проведе форум на тема „Да върнем родителите в училище", организиран от Асим Адемов - член на Европейския парламент.

***
Благоевград.
От 18.00 часа в Градската художествена галерия над 30 художници ще представят творби в обща изложба.

***
Бургас.
От 13.30 часа в Заседателната зала на Културен дом на нефтoхимика ще се проведе граждански диалог на тема „Бъдещето на Кохезионната политика на ЕС. Финансови инструменти за градско развитие", с участието на Фонд за градско развитие по ОП „Региони в растеж" и „Фонд за устойчиви градове".

***
Бургас.
От 17.00 часа в новопостроения плувен комплекс „Парк Арена ОЗК" ще започне четвъртото издание на международния турнир по плуване „Бриз".

***
Варна.
От 9.30 часа в зала 1 на Икономически университет - Варна ще се състои пресконференция на тема „Търговия 4.0 - наука, практика и образование" по повод откриването на Международна научна конференция на същата тема, посветена на 70 години от разкриването на специалност „Икономика и търговия" и 65 години от създаването на катедра „Икономика и управление на търговията" в Икономически университет.

***
Варна.
От 10.00 часа в Православен храм "Св. Пророк Илия" ще бъде отслужен водосвет за здраве, благополучие и дълголетие за празника на район "Младост".

***
Варна.
От 11.00 часа в зала „Пленарна" в сградата на Община Варна ще се проведе обществено обсъждане на „План за действие за управление, предотвратяване и намаляване на шума в околната среда на територията на агломерация Варна".

***
Варна.
От 16.30 часа на пристанището във Варна ще бъде открито 49-то издание на Рали „България".

***
Велико Търново.
От 9.00 часа в Пресклуб на БТА-Велико Търново издателят Нейко Генчев ще представи две нови книги, свързани с Китай и китайската култура

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Националния военен университет „Васил Левски" ще се състои церемония по полагане на военна клетва от курсантите първокурсници. По този повод в университета ще се проведе Ден на отворените врати.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе лекция на тема „Пътят към успеха", част от Националната кампания „Аз събуждам България".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в клуб ТАМ ще бъде представена карта с интересни места във Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представена „Духът на поета" - постановка на МДТ „Константин Кисимов".

***
Видин.
От 11.30 часа в залата на Общинския съвет ще се проведе „Открит урок с кмета", в който ще вземат участие ученици от средни училища и профилирани и професионални гимназии.

***
Враца.
От 19.00 часа в Градската концертна зала ще се проведе концерт на Симфониета Враца „Оперна гала" - представена от Петър Данаилов и неговите ученици.

***
Гоце Делчев.
От 17.30 часа в малката зала на Дома на културата ще бъде представен филмът „Крилатият съсед" с автор Димитър Попов. Събитието е част от програмата за отбелязване на 106 години от Освобождението на града и Пиринския край от турско робство.

***
Добрич.
От 12.00 часа с поднасяне на цветя на барелефа на първия кмет на града след Освобождението Стефан Баев ще бъде отбелязан Денят на българската община.

***
Етрополе.
От 15.00 часа в двора на ОУ ,,Христо Ботев" ще се проведе събитие, с която ще бъде отбелязан Roma Pride - Ден на ромската гордост и култура.

***
Каварна.
От 10.00 до 16.00 часа по повод Деня на българската община, Община Каварна ще отвори врати и ще посрещне граждани, за да получат информация за дейността на отделните дирекции и отдели.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в залата на читалище „Братство" ще се проведе регионален информационен ден по проект за развитие на способностите на учениците.

***
Кюстендил.
От 17.00 часа в Общински драматичен театър ще бъде представена фотодокументална изложба, която ще представи на жителите и гостите на Кюстендил по какъв начин са се обличали жителите на града под Хисарлъка от края на XIX и началото на XX век. Събитието е част от организираната от Държавния архив в Кюстендил Седмица на ретромодата.

***
Кюстендил./ с. Слокощица.
От 18.00 часа в комплекс „Тихият кът" ще бъде открито осемнадесетото издание на пленер „Св. Лука".

***
Разград.
От 12.00 часа от терена до моста срещу сградата на „Български пощи" Община Разград стартира планирано залесяване на поречието на река Бели Лом.

***
Русе.
От 11.00 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще бъде тържествено обявено откриването на почетно консулство на Монголия в Република България в присъствието на областния управител на област Русе г-н Галин Григоров, почетния консул на Монголия д-р Камен Милков, както и на представители на бизнеса и институции от региона.

***
Русе/с. Ряхово.
От 10.30 часа пред реконструирания паметник на загиналите войни по време на Първата световна война с редица събития ще бъдат отбелязани 100 годишнината от края на Първата световна война и 102-та годишнина от победата на Българската армия при с. Ряхово.

***
Пазарджик.
От 11.00 часа в Етнографската експозиция на Регионален исторически музей - Пазарджик ще се проведе „Есенна майсторска работилница".

***
Перник.
От 09.30 часа ще започне заседание на Общинския съвет в Перник.

***
Петрич.
Oт 19.00 часа на открита сцена на градския площад ще започне конкурсната програма на 24-тия Международен музикален фестивал „Златен кестен".

***
Пловдив.
Oт 9.00 часа за 11-ти пореден път Химическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" организира мащабна конференция по химия с международно участие „11 Chemistry Conference (11СС)" .

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Стефан М. и Петър А., обвинени в грабеж.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Атанас Червенков - Райфъла и други петима мъже, обвинени в палежи, грабежи и други престъпления.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в зала „Хоризонт" на Университета по хранителни технологии министърът на образованието Красимир Вълчев ще вземе участие в заседание на Съвета на ректорите.

***
Пловдив.
В 10.30 часа в междублоковото пространство на ул. „Капитан Райчо" кметът на града Иван Тотев и кметът на район „Централен" Георги Стаменов ще открият нова детска площадка.

***
Пловдив.
В 14.00 часа министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещение в Мулдавския манастир „Света Петка". След това ще направи инспекция на пътя Пловдив - Асеновград.

***
Пловдив.
От 19.00 до 21.00 часа пред къщата- музей „Златю Бояджиев" ще бъде представена художествено-музикална 3D проекция с лазерни ефекти по избрани картини от творчеството на Златю Бояджиев.

***
Поморие.
В Община Поморие ще се проведе инициативата „Ден на отворените врати", в която деца от различни училища в общината ще разберат как функционира общинската администрация, като се включат в работния процес и поемат за кратко отговорностите на служителите.

***
Свиленград.
От 16.30 часа в двора на храм „Света Троица" ще бъде посрещната на Чудотворната икона на Пресвета Богородица „Скоропослушница" от гр. Ананиев - Украйна. От 17.00 часа в храма ще започне вечерно богослужение. Храмът ще бъде отворен за поклонение пред чудотворната икона до 24.00 часа.

***
Сливен/Твърдица.
От 18.30 часа във фоайето на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1914" ще бъде открита Изложбата „Списъци на загиналите от селищата на община Твърдица в Първата световна война" по повод празника на Твърдица. От 19.00 часа с концерт в голямата зала на читалището ще бъде отбелязана 25-ата годишнина на вокална група „Романс".

***
Смолян.
От 11.00 часа в зала 201 на Областна администрация - Смолян ще се проведе пресконференция с участието на областния управител Недялко Славов, на която ще бъде предоставена актуална информация за състоянието на иглолистните гори, засегнати от биотични и абиотични фактори на територията на област Смолян, вкл. информация за инвентаризираните площи, възложения добив, темпа на усвояването на пострадала дървесина, както и планираните бъдещи действия.

***
Смолян.
От 17.30 часа в Художествена галерия - гр. Смолян ще бъде представена съвместна изложба на Ружко Челебиев и Асен Трампов „Проекти и реализация на стенописи и дърворезба".

***
Смядово.
От 17.30 часа в музеен комплекс „Йордан Овчаров" №4 ще се проведе събитие, с която ще бъде отбелязан Roma Pride - Ден на ромската гордост и култура.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в зала 2 на Община Стара Загора ще бъде открито съвместно архитектурно ателие на френски и български студенти.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Пресклуб на БТА-Стара Загора ще се състои пресконференция на проф. Иван Станков, бивш ректор на Тракийския университет и бивш земеделски министър по повод премиерата на автобиографичната му книга.

***
Стара Загора.
От 12.00 часа в зала „П. Р. Славейков" в Община Стара Загора ще се проведе тържествена сесия на Младежкия общински съвет с мандат 2018 - 2019 година. Преди първата сесия на Двадесет и втория Младежки общински съвет младите общински съветници ще поднесат цветя пред барелефа на П. Р. Славейков - първия кмет на Стара Загора след освобождението на България.

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в зала 33 на Регионалния исторически музей ще започне конференцията „Августиада". Културно-историческият акцент ще бъде Животът във вилите през римската епоха, по материали от археологическите проучвания на античния вилен комплекс при яз. Чаталка, с представяне на веществена изложба с експонати. От 19.00 часа в Мол Галерия Стара Загора ще започне конкурсът, на който ще бъде избрана Царица на Августиада 2018.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще бъде представена книгата на Мария Лалева „Живот в скалите".

***
Шумен.
От 10.30 часа в зала 203 на Общината членовете на новия Ученически парламент към Общинския младежки дом и студенти от различни специалности на ШУ "Еп. К. Преславски" ще се срещнат с кмета Любомир Христов. В 11.30 експерти от отдела по образование в общинската администрация ще посрещнат ученици от шести клас на Трето основно училище.

***
Шумен.
От 14.00 до 16.00 часа в Дома на учителя Регионалното управление на образованието провежда информационни дни по повод приключването на изпълнението на дейностите по Проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности", финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020 г.

***
Ямбол.
От 09.30 до 15.00 часа в базата за предно разполагане „Безмер" ще се проведе Ден на отворените врати по повод предстоящия празник на Военновъздушните сили.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.