• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития в страната за 9 ноември

Предстоящи събития в страната за 9 ноември

/КРОСС/ София.

От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание. 

***
София.
От 10.00 часа в зала 6 на НДК вицепрезидентът Илияна Йотова и министърът за Българското председателство на съвета на ЕС Лиляна Павлова ще участват в международна конференция „Фалшивите новини на истинските тролове“ (Fake news of true trolls).

***
Търговище.
От 11.30 часа министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще открие новия офис на Областната земеделска служба в град Търговище. Там той ще проведе и среща със земеделски производители от региона. Преди това министър Порожанов ще направи посещение и в общинската служба по земеделие в град Омуртаг.

***
София.
От 09.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Дамян Д. и Стефан П., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Джон Атанасов“ в София Тех Парк българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел ще открие конференция за виртуалната реалност и изкуствения интелект „Бъдещето на реалността“, която се провежда под неин патронаж, заедно с министър-председателя Бойко Борисов. В събитието ще участва и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

***
София.
От 09.30 часа в зала „Рубин“ на хотел „Рамада“ ще започне вторият ден на форума „Библиотеките днес и цифровата трансформация“. Форумът ще бъде закрит в 11.30 часа от еврокомисар Мария Габриел. 

***
София.
От 09.30 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Алексей П., Антон П. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Атанас А., Красимир Я. и Николай Р., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 13-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Йордан Ш., на когото е повдигнато обвинение за безстопанственост.

***
София.
От 09.30 часа в Зала А на Българска търговско-промишлена палата ще се проведе дискусия на тема „Цифровизацията в железопътния транспорт“. 

***
София.
От 10.00 часа в Интер Експо Център ще се проведе дискусия за развитието на земеделието след 2020 година и какви промени да очакват фермерите в европейската Обща селскостопанска политика (ОСП). Дебатът е част от програмата на традиционните изложения „Интерфуд и дринк“, „Месомания“, „Булпек“, „Светът на млякото“ и „Сихре“, които се провеждат там между 7 и 11 ноември.

***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Хованес М., Пламен Т. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група с цел избягване плащане на данъчни задължения в големи размери.

***
София.
От 10.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Цветомил П., на когото е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Дома на Европа Федерацията на социалните сдружения в България (ФССБ) организира кръгла маса „Трансфер на утвърдена практика – дуално обучение за социални професии от федерална провинция Баден-Вюртемберг“. 

***
София.
От 11.00 часа в залата на Националния политехнически музей заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова ще вземе участие в Заключителния етап на XXVI Национален ученически конкурс под надслов „110 години независима България“. Събитието се организира от Националния клуб „Родолюбие“. 

***
София.
От 11.00 часа в зала „Хамбар“ в сграда Инкубатор на София Тех Парк българският студентски отбор по синтетична биология iGEM Bulgaria и екипът на лаборатория „Биоинфотех“ на София Тех Парк ще представят постигнатите резултати от участието на младите учени на финала на престижното световно състезание по синтетична биология iGEM, което се проведе в края на октомври в Бостън, САЩ. 

***
София.
От 11.30 часа в зала 1 на Столична община, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и 11 неправителствени организации ще представят създаването на институционален механизъм за извън системен контрол върху дейността, касаеща пътната безопасност в град София.

***
София.
От 11.30 до 14.00 часа пред сградата на Висшия съдебен съвет ще се проведе трети поред протест в защита на Районна прокуратура – Чепеларе, организиран от жителите на община Чепеларе.

***
София.
От 12.00 часа в Гранд хотел София лидерът на БСП Корнелия Нинова ще участва в широка дискусия по Алтернативния бюджет на БСП заедно с народни представители от левицата, кметове, избрани и подкрепени от БСП.

***
София.
От 12.00 часа организацията на евреите в България „Шалом“, Столична община и Националния координатор за борба с антисемитизма и езика на омразата организират открит урок по толерантност, който ще се проведе в Ларгото на София. Събитието е по повод отбелязването на 80 години от Кристалната нощ - 9 ноември 1938 г. и на него ще присъства заместник-кметът на София доц. д-р Тодор Чобанов.

***
София.
От 12.30 часа в залата на 4 етаж в Министерство на образованието и науката ще се проведе пресконференция на Комисията по академична етика към министъра на образованието и науката. 

***
София.
От 12.30 часа в Заседателна зала 2 в Ректората на Софийския университет ще се проведе ежегодната международна научна конференция на Департамента по спорт на тема „Съвременни тенденции на физическото възпитание и спорта“. 

***
София.
От 13.30 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Браиан С., Калин Й., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа във ВИП залата на Софийската опера и балет ще се проведе пресконференция, посветена на звездите от Болшой театър – Светлана Захарова и Денис Родкин, които ще участват на 10 ноември в балета „Баядерка“.

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Васка Емануилова” ще бъде открит София Куиър Форум 2018: Родина за вагабонта.

***
София.
От 19.30 часа в зала „България“ ще започне концерт на симфоничния оркестър на БНР.

***
Благоевград.
От 18.00 часа в градската Художествена галерия ще бъде открита изложба „След 30 години“. 

***
Благоевград.
От 19.00 часа в зала „Яворов“ ще бъде представен спектакълът „Вечер на мюзикъла“ с Люси Дяковска.

***
Бургас.
От 14.00 часа в зала 216 на Бургаския свободен университет ще бъде представена една слабо позната кариерна възможност в ИТ сферата - Автор на техническа документация (или technical writer).

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя писателят и журналист Слави Томов ще представи творчеството на Томас Ман в дискусионен формат. Събитието е част от ноемврийската литературна програма на Общината и Бургаска писателска общност.

***
Варна.
От 10.00 часа посланикът на Франция в България Ерик Льобедел ще положи венец пред паметника на френските войници и моряци, загинали във Варна по време на Кримската война (1854 г.-1855 г.). Отдаването на почит към френските войници във Варна ще се състои само няколко дни преди церемониите по случай 11 ноември и честването на стогодишнината от Примирието.


***
Варна.
От 11.00 часа във Фестивалния и конгресен център във Варна ще бъде открито изложение на стоки от предприятия и кооперации на хора с увреждания. От 13.30 часа в зала „Пресцентър“ ще започне кръгла маса „Регионален форум за социално предприемачество“, с участието на представители на МТСП, Национален съюз на ТПК и неправителствени организации. 

*** 
Велико Търново. 
От 12.00 часа в ДКС „Васил Левски“ ще се проведе откриване на спортната надпревара „Балканска танцова Спартакиада“.

*** 
Велико Търново./с. Присово.
От 18.30 часа в читалище „Васил Левски – 1928“ ще се проведе честване на 90-годишен юбилей на културната институция.

***
Враца.
От 11.30 часа пред паметника „Вестителят на свободата” в м. Калето („Хижата”) ще бъдат поднесени венци и цветя по повод деня на Освобождението на Враца. Водосвет за празника ще отслужи Врачанският Митрополит Григорий.

***
Враца.
От 18.30 часа в Градската концертна зала кметът Калин Каменов ще връчи награди „Вестител“. Инициативата цели да поощри гражданската активност сред жителите на града и да популяризира авторите на добрите идеи. Официалното връчване на наградите е част от културната програма на по повод деня на Освобождението на Враца. То ще се състои по време на тържествения концерт на Симфониета – Враца и оперните певци Диляна Георгиева и Петър Данаилов.

***
Горна Оряховица.
Под патронажа на кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев
и съдействието на Община Горна Оряховица ще се проведе кампания срещу агресията в училище под надслов „Бъди активен не агресивен”.

***
Добрич.
В Регионална библиотека „Дора Габе“ ще бъде представена витрина с библиотечни документи, посветена на 200 години от рождението на Иван Сергеевич Тургенев.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков“ ще бъде представен спектакълът „Изневери в повече“ от Артур Нюфийлд.

***
Карлово.
От 18.00 часа в НЧ „Васил Левски 1861 г.“ ще се състои тържествен концерт на представителен танцов ансамбъл „Мездра“ и група за стари градски песни „Мездрея“. 

***
Монтана.
От 11.30 часа в 3-то СУ „Д-р Петър Берон“ ще бъде открито „Детско полицейско управление“. 

***
Пазарджик.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Обединение „Демократична България“ за по-ниски цени на горивата. 

***
Пазарджик.
От 13.30 часа официално ще бъде открито обновеното междублоково пространство при кръстовището на ул. „Димчо Дебелянов“ и ул. „Пловдивска“.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Тунджай Ф., обвинен в опит за умишлено убийство. 

***
Пловдив.
От 09.45 часа в зала „Улпия“ в парк хотел „Пловдив“ ще се проведе работна среща на тема „Несъответствие на пазара на труда“. 

***
Пловдив.
От 11.00 часа в конферентната зала на хотел „Алианс“-Пловдив ще се проведе Второ редовно заседание на Басейновия съвет за 2018 г.

***
Пловдив.
От 18.30 часа в за галерия SARIEV Contemporary ще бъде представена втора самостоятелна изложба на Мартина Вачева „Кал“.

***
Сливен.
От 09.00 часа в Регионалния исторически музей продължава научната конференция под надслов „Местни култури и музейни стратегии”, посветена на патрона на Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков“. 

***
Сливен.
От 12.30 часа в зала „Май“ ще се проведе информационна среща на тема „Анорексия и булимия-болести на съвремието“.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще се проведе клавирен концерт на Виктор Ставров и Филип Ставров, ученици от НУМСИ „Христина Морфова“ от класа по пиано на Павлина Кангалова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.