• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната на 14 януари

Предстоящи събития в страната на 14 януари

/КРОСС/Елхово./Средец.
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще посети Елхово и Средец. По време на визитата министърът ще проведе работни срещи с учители, директори и представители на синдикални организации от двете общини и ще присъства на провеждането на извънкласни форми за учениците. Предвидени са изказвания в 10.30 часа в сградата на Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски" в Елхово и в 15.40 часа в Центъра за подкрепа на личностно развитие към Общински детски комплекс - Средец.

***
София.
От 09.00 часа в зала 32 на сградата на Националния институт на правосъдието ще се проведе устният изпит в конкурса за първоначално назначаване в районните съдилища. На конкурс са обявени 6 длъжности „съдия" - две в Районен съд - Лом и по една в районните съдилища в Провадия, Велинград, Средец и Козлодуй. Изпитът ще с проведе по график в дните 14, 15 и 16 януари.

***
София.
От 09.30 часа в Зала 7 на НДК ще се проведе дискусия на тема „Три перспективи за бъдещето на обединена Европа". Участие в него ще вземат вицепремиерът Томислав Дончев, председателят на ПЕС Сергей Станишев и председателят на Милениум Клуб България Румен Чолаков.

***
София.
От 10.00 часа 30-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Мирослав Б. и Валентин К., обвинени за длъжностно присвояване в особено големи размери, при което е ощетен НДК, чл. 206 НК.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА „Движение България на гражданите" ще представи пред медиите политическата си оценка за изминала 2018 г. и ще очертае приоритети на партията за 2019 г. В пресконференцията ще участват председателят на ДБГ Димитър Делчев, зам.-председателят Найден Зеленогорски и членове на Изпълнителния съвет на партията.

***
София.
От 12.00 часа, 34-ти състав на Софийски градски съд ще заседава по искане за удължаване на престоя в психиатрично заведение на Силвестър С., обвинен че е убил баба си и пребил семейството си.

***
София.
От 10.30 часа заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова и кметът на София Йорданка Фандъкова ще подпишат договора за изпълнение на проект „Подкрепа за деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания".

***
София.
От 11.00 часа в КЕВР ще се проведе среща с трите разпределителни дружества и дружествата на БЕХ за представяне на мерки за стабилизиране на пазара „ден напред".

***
Бургас.
В 12.00 часа пред сградата на Регионална библиотека "Пейо Яворов" на улица "Алеко Богориди" № 21 ще бъдат отбелязани 141 години от рождението на поета Пейо Яворов.

***
Белово.
От 10.00 часа в залата на Общинския съвет ще се проведе турнир по шахмат по повод празника на града.

***
Белово.
От 18.00 часа, в Белово, ще започнат празничните чествания по повод 141 години от Освобождението на града. Участие в тях ще вземе и 68 Бригада „Специални части" - Пловдив.

***
Благоевград.
От 11.00 часа с ритуал по полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на Пейо Яворов ще бъдат отбелязани 141 години от рождението на поета и революционер.

***
Брацигово.
От 11.00 часа в мемориалния парк „Априлци" ще бъдат отбелязани 174 години от рождението на Васил Петлешков.

***
Варна.
От 10.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1 народният представител от ПП ГЕРБ - Варна Владимир Вълев ще има приемен ден за граждани.

***
Варна.
От 11.00 часа в Щаба на Военноморските сили (ВМС) ще се проведе тържество по случай 120-ата годишнина от създаването му.

***
Варна.
От 13.30 часа в централата на ГС на БСП - Варна на ул. „Македония" №33 народните представители от ПГ „БСП за България" Иван Иванов и проф. Анелия Клисарова ще се срещнат с жители на града.

***
Велики Преслав.
От 14.00 часа ще се проведе извънредна сесия на Общинския съвет.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Ритуалната зала на НВУ „Васил Левски" бригаден генерал д-р Пламен Богданов ще предостави информация относно предстоящата рекламна и приемна кампания на курсанти и студенти за 2019-2020 г.

***
Велико Търново.
От 13.30 часа в голямата зала на Община Велико Търново ще се проведе обществено обсъждане на бюджета на Общината за 2019 г.

***
Видин.
От 13.00 часа в заседателната зала на Общински съвет - Видин ще се проведе обществено обсъждане на проекта за бюджет на Община Видин за 2019 г.

***
Видин.
От 18.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще присъства на традиционния конкурс „Мис Василица" в кв. „Нов път".

***
Добрич.
От 14.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще бъде открита Седмица на българското кино по повод 13 януари - Ден на българското кино.
***
Добрич.
От 18.15 часа в кино „Икар" ще се състои премиерата на късометражните филми, създадени по проекта „Красив Добрич". След това ще се проведе дискусия за формата и възможностите за развитие на проекта с участието на Петър Русев - режисьор и член на журито, Йордан Йорданов - кмет на Добрич, Николай Михайлов - продуцент.

***
Дунавци.
От 14.30 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще посети Културния дом в кв. „Гурково", по повод Банго Васил - ромската Нова година.

***
Дупница.
От 17.30 часа в заседателната зала на Общината ще се проведе публично обсъждане на проекта за бюджет за 2019 година.

***
Кюстендил.
От 15.00 часа в читалище „Братство" ще бъде открита пътуващата изложба „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция".

*** Монтана.
От 11.00 часа в сградата на Държавен архив - Монтана ще бъде открита пътуващата изложба „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция".

***
Пазарджик.
От 12.00 часа с ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на ген. Брок ще бъдат отбелязани 141 години от освобождението на града. Цветя ще бъдат поднесени още на паметната плоча на ген. Гурко, на паметника на Ованес Совъджиян и на паметника на военните кореспонденти в Градската градина. От 18.00 часа в зала "М-ро Г. Атанасов" е празничния концерт с участието на Ансамбъл за народни песни и танци „Пазарджик".

***
Пловдив.
От 08.45 часа пред сградата на електроразпределителното дружество на ул. „Христо Г. Данов" представители на бизнеса в града ще излизат на протест във връзка с регулирането на цените на тока на свободния пазар.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Милена К., Димитър Р. и Славка П., обвинени в корупционни практики във връзка с дейност на Териториалната експертна лекарска комисия.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Станимир Х., обвинен че е причинил средна телесна повреда на полицейски служител.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Йордан С., Марин П., Александър К. и Александър Д., обвинени в грабеж в особено големи размери.

***
Пловдив.
В 12.00 часа в клуба на ВМРО на бул. „Марица" Общинското ръководство на ВМРО-Пловдив ще даде пресконференция по актуални теми.

***
Пловдив.
В 13.30 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Лъчезар Л., обвинен в избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери.

***
Поморие.
От 16.00 часа в Градската художествена галерия „Дечко Стоев" ще се проведе обществено обсъждане на проектобюджета на Общината за 2019 г.

***
Симитли.
От 14.00 часа на стадион „Септември" ще бъде извършен водосвет, с който ще бъде поставено началото на зимната подготовка на футболен клуб „Септември".

*** Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на Община Шумен кметът Любомир Христов ще приеме сурвакари от СОУ „Трайко Симеонов".
© 2019 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварите

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.