• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събитие в страната за 21 февруари

Предстоящи събитие в страната за 21 февруари

/КРОСС/ *** София

От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

От 09.00 часа министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще участва в конференция за дигиталното образование - „Образование 4.0“, която ще се проведе в зала 6 на НДК.

От 09.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Илия С., Александър В. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.  

От 09.30 часа 19-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Веселин Пенгезов и др. (чл. 243-250 чл.).

От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет ще се проведе заседание на Пленума на ВСС.

От 10.00 часа в сградата на КЕВР на бул. „Княз Дондуков“ № 8-10, ет. 4 ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно: Заявление с вх. № E-ЗЛР-И-63 от 18.12.2018 г. от „Топлофикация София“ ЕАД за изменение/допълнение на лицензия за „производство на електрическа и топлинна енергия“.

 От 10.00 часа в сградата на КЕВР на бул. „Княз Дондуков“ № 8-10, ет. 4 ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно заявление с вх. № Е-ЗЛР-ПД-48 от 01.11.2018 г. на „ЕНЕРГО-ПРО България“ ЕАД за продължаване срока на лицензия № Л-309-15 от 02.11.2009 г., издадена за дейността „търговия с електрическа енергия“. 

От 10.00 часа в сградата на КЕВР на бул. „Княз Дондуков“ № 8-10, ет. 4 ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно заявление с вх. № Е-ЗЛР-ПД-51 от 16.11.2018 г. на „ЧЕЗ“ а.с., за продължаване срока на лицензия № Л-311-15 от 23.11.2009 г., издадена за дейността „търговия с електрическа енергия“. 

От 10.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Кирил Т., Милен В. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

От 10.00 часа 13-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Пламен И. Явор А. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

От 10.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христон М., Филип Ч. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Михаил С., на когото са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

 От 10.30 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Браиан С. и Калин Й., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група. 

От 13.00 часа в Гранд хотел София, зала София, ет. 2., Централната избирателна комисия и Световната асоциацията на органите за управление на избори A-WEB организират брифинг.

От 13.00 часа в Съюза на българските журналисти ще бъде проведена пресконференция по повод Международния ден на майчиния език, по време на която ще бъде предложено искане да се приеме Закон за българския език и ще бъде учреден Обществен Съвет „Дядо и внуче“ за здравно-духовната, историческа и религиозна култура на подрастващите.

От 13.30 часа 15-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Роман Логвиненко, който е обвинен, че е организирал нападението над Алексей Петров.

От 13.30 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай П. и Виктор И., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

От 13.30 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги К., Илко П. и др. на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

 От 14.30 часа зала 356 в сградата на парламента на пл. "Княз Александър I" №1, ще се проведе заседание на Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.  

От 15.00 часа в хотел „Интерконтинентал“ ще се проведе семинар на тема „Капиталовият пазар като източник на бизнес растеж за малки и средни компании“.

От 15.00 часа в Института за следдипломна квалификация ще се състои информационно събитие, организирано по проект AuToMa: „Автоматизация, трансфер на технологии и управленски практики за растеж на МСП, по-висока заетост и стимулиране на предприемачеството”.

От 17.00 часа в Мраморното фоайе на Столична библиотека ще бъде представена книгата „Гоце Делчев през погледа на Пейо Яворов, Димо Хаджидимов, Михаил Чаков, Любомир Левчев, Мерсия Макдермот, Eфрем Каранфилов, Тончо Жечев“. Изданието е сборник от изследвания за живота и делото на Гоце Делчев и биографични факти за него, писани през миналия век. Сборникът ще бъде представен от проф. Андрей Пантев с участието на съставителите Любен Генов – дългогодишен журналист и главен редактор на „Поглед”, „Труд”, и „Отечествен фронт” и Владислав Симеонов – журналист и издател.

От 18.00 часа в Национална галерия – Двореца ще бъде открита изложбата „Александър Петров (1916-1983)“, представя 190 живописни произведения, рисунки, литографии и ескизи на художника.

От 18.00 часа в галерия „Алма Матер” ще бъде открита изложбата на Есра Ерсен Swimming Pool и ще се състои среща с художничката.

От 18.00 часа в зала 2 на Софийския университет ще се проведе творческа вечер на Йонка Найденова и Иво Панов – преводачи и литературоведи, с представяне на новите им книги.

От 18.30 часа в зала „Средец“ на хотел „Балкан“ ще бъдат отбелязани 25 години от началото на дейността на Фондация „Конрад Аденауер” в България.

От 18.30 часа в Литературния клуб на Столичната библиотека ще се състои среща с Йордан Ефтимов - поет на месеца за февруари в библиотеката.

От 19.00 часа в OBORISHTE 5 Gallery and Hall ще бъде открита изложбата The World $ Yours на Хубен Черкелов – Houben R.T.

От 19.30 часа в клуб „Карусел“ актьорът Владимир Карамазов ще участва в нова образователна платформа „Игра на чатботове“.

*** Бургас 

 От 17.00 часа в централата на ГЕРБ на ул. „Конт Андрованти” 5 общинският съветник от ГЕРБ Лиляна Драгоева организира приемна за граждани.

*** Благоевград 

От 10.00 часа в Зала „22-ри септември“ ще се състои събитие в рамките на проект „Занаяти и социална икономика: движеща сила за растеж чрез социално включване в трансграничния регион” с акроним „SocialCrafts“, финансиран по програма INTERREG V-A ГЪРЦИЯ - БЪЛГАРИЯ 2014 - 2020.

От 12.00 часа пред Община Благоевград ще се проведе благотворителна изложба базар под надслов „Да върнем вярата и духа в село Скребатно“.

*** Варна 

От 14.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски” №1 общинският съветник Бонка Банкова ще приема граждани.

От 18.00 часа в Арт салона на Радио Варна ще се проведе за осма поредна година благотворителната инициатива Дарителски кръг „За Варна“.

*** Велико Търново

От 10.00 часа в Пресклуб на БТА - Велико Търново ще се проведе пресконференция на Фондация „Да играем”. Ще бъдат представени гостите и програмата в третото издание на Фестивала на настолните игри във Велико Търново.

От 17.30 часа в Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“ ще се проведе представяне на новата книга на Николай Иванов „Проучванията на евреите за бесилката и гроба на Левски.

От 19.00 часа в Клуб 7 ще бъде представена книгата „Омагьосаният кръг“ с автор Иван Иванов.

От 19.00 часа в ДКС „Васил Левски“ ще започне концерт на Видинската симфониета и Формация „София“.

*** Видин 

От 13.00 часа пред залата на Общински съвет Видин ще се състои среща на председателя на Парламентарната група на коалиция „БСП за България“ и председател на НС на БСП Корнелия Нинова и кметове представители на Сдружението на кметовете на кметства.

*** Габрово  

От 18.00 часа в Музея на хумора и сатирата ще бъде представена първата самостоятелна музейна изложба на Кирил Станоев със заглавие „Събота сутрин, -2 °С, усещат се като -7 °С.

*** Горна Оряховица

От 14.00 часа в Младежкия дом ще се проведе интерактивно обучение за младежи на тема „Безопасен интернет“

*** Добрич

От 18.00 часа в Концертна зала „Добрич“ ще се проведе благотворителен концерт за набиране на средства за бъбречна трансплантация в чужбина на Христо Атанасов Кунчев.

*** Кюстендил

От 15.00 часа в кабинета на председателя на Общински съвет – Кюстендил ще се състои пресконференция по повод предстоящо заседание на местния парламент.

*** Ловеч 

От 11.00 часа в залата на Общински съвет Ловеч ще се проведе начална пресконференция по проект за сградата на РУ „Полиция“ - Ловеч.

От 17.00 часа в кино „Космос“ режисьорът Степан Поляков и композиторът Митко Щерев ще имат среща с ловешките зрители по повод премиерата на петсерийния филм DEUS NOBISCUM / „СЪ НАМИ БОГЪ“.

*** Пазарджик 

От 12.30 часа в Пресклуб- Пазарджик Сдружение "Съюз за независимо творческо общуване" представя Кампания за повишаване на имиджа на продуктите от аквакултури.

*** Плевен 

От 13.30 часа в зала ,,Катя Попова" ще се състои състезание-игра по пътна безопасност „Стани безопасен на пътя с Aй енд Джи Брокерс“ с участието на ученици от шести и седми клас.

*** Плевен 

От 18.30 часа в кафе ,,Бордо" ще състои представяне на книгата ,,Има ли места в Рая" на писателката от сирийски произход Даян Шаер.

От 18.30 часа в зала ,,Катя Попова" ще се състои концертът ,,Мечтите се сбъдват" на учениците от класа по поп и джаз пеене от Национално училище по изкуствата ,,Панайот Пипков" с ръководител Доротея Люцканова

От 19.00 часа в Големия салон на Драматично-куклен театър ,,Иван Радоев" гостува Драматичен театър- Ловеч с постановката ,,Божан, Петър и Павел"- по ,,Гераците" от Елин Пелин.

*** Пловдив 

В 09.00 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Никола К., обвинен в умишлено убийство.

В 09.30 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Николай Н. и Бренченс Й., обвинение в придобиване и разпространение на високорисково наркотично вещество – кокаин.

От 11.30 часа в Аграрния университет ще отвори врати Демонстрационен център 16+1 за електронна търговия със селскостопански и други продукти. Той е първият по рода – за насърчаване на млади предприемачи, иницииран от Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ).

От 18.00 часа в Малката Базилика на бул. „Княгиня Мария Луиза“ ще се проведе събитие, посветено на Международния ден на майчиния език. 

Пловдив./ с. Старосел  

В 14.00 часа в комплекс „Старосел“ предприемачи ГЕРБ ще проведат регионален форум „Земеделие и икономика. Тенденции и предизвикателства“. На събитието ще присъстват министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и зам.-министърът на икономиката Александър Манолев.

*** Силистра

От 10.30 часа за 20-и път в ОУ „Отец Паисий“ Силистра ще бъде проведена церемония на 100-ия ден от началото на първата учебна година в найновите випуски на най-старото училище в областта.

*** Сливен 

От 11.00 часа в Художествена галерия „Димитър Добрович“, „Узунова къща“, ще бъде представен каталогът „Живопис - избрано“.

*** Стара Загора

От 10.30 часа в Държавен куклен театър Стара Загора ще се състои предпремиерата и пресконференция с екипа на спектакъла „Меко казано” от Валери Петров.

От 17.00 часа в Пресклуб на БТА - Стара Загора ще се състои пресконференция на проф. Живко Желев.

От 17.30 часа в Регионалния исторически музей ще бъде представена изложба с мартеници на Таня Иванова и приятели, озаглевена „Мартенски вълнениЯ”.

*** Хисаря./ с. Старосел 

От 14.00 часа часа Предприемачи ГЕРБ ще проведат регионален форум „Земеделие и икономика. Тенденции и предизвикателства“ в комплекс Старосел. На събитието ще присъстват министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, който ще даде яснота по темата за общата селскостопанска политика след 2020 година и зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, който ще говори за новостите и тенденциите в икономиката.

*** Чирпан

От 17.30 часа в реновирания киносалон на Средно училище „Пейо К. Яворов“ десетокласници ще направят възстановка на наказателен съдебен процес по действителен случай.

*** Шумен

От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия.

 От 10.00 и от 11.00 часа в Административен съд ще се проведе заседание във връзка с оспорени решения от община Шумен за налагане на финансови корекции.  

От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе заседание на Постоянната комисия „Култура, културно-историческо наследство, туризъм, интеграционна политика и вероизповедания”.

От 14.00 часа в зала в зала 203 на общината ще се проведе заседание на Постоянната комисия „Просвета, образование и наука”.

От 16.00 часа в зала в зала 203 на общината ще се проведе заседание на Постоянната комисия „Бюджет и финанси”. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.