• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната за 9 март

Предстоящи събития в страната за 9 март

/КРОСС/ *** София

От 14.30 часа в Централния военен клуб ще се проведе конференция, организирана от Алианса на
консерваторите и реформистите в Европа на тема: „Бъдещето на Европа: Традиционализъм, християнски ценности, патриотизъм." Домакин на събитието е евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. В събитието ще участват Красимир Каракачанов - заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната, и Нено Димов - министър на околната среда и водите.

От 11.00 часа в голямата зала на Софийската опера и балет ще се проведе първата среща на Вагнеровото
общество в България за 2019 година.

*** София/гара Буново

От 10.30 часа на жп гара Буново НФСБ ще почете паметта на невинните жертви при терористичния акт на жп гара Буново. На поклонението ще присъстват председателят на партията Валери Симеонов и депутати от НФСБ.

*** София

От 13.00 часа на улица „Врабча" 23 ръководството на ПП АБВ ще даде пресконференция.

От 13.00 часа пред резиденция "Лозенец" (ул. "Милин Камък" 70) млади социалисти от София ще се съберат, за да поискат паркът на резиденцията да стане достъпен за всички столичани.

От 13.30 часа в Телерик Академия ще се проведе DigiGirlz - единствената по рода си тех работилница за момичета, на възраст 7-13 години.

От 19.00 часа бул. „Витоша" 32 Памбос Агапиу организира Латино стрийт карнавал и безплатни уроци.

От 19.30 Международната програма на ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс - „Мигриращо тяло" започва 2019 година часа с два спектакъла - Jumpcore и Noish.

От 20.30 часа в Театър Азарян, сцена Backstage, ще бъде представен спектакълът „Животът е сън".

*** Благоевград

В зала „Скаптопара" ще се проведе Втори международен турнир „Golden Pirin Cup".

*** Бургас

От 11.30 часа в Етнографския музей на ул. „Славянска" 69 ще се проведе музейна лекция на тема „Освобождението на България и Източния въпрос (1876 - 1878 г.)".

От 12.00 часа пред паметника на благодарността до сградата на Община Бургас по повод 10 март - Национален ден за честване спасяването на българските евреи от Холокоста, Център за еврейско-българско сътрудничество АЛЕФ ще отдаде почит на смелите и достойни представители на бургаската общественост, които преди 76 години са поели риска да защитят и спасят своите съграждани евреи от ешелоните на смъртта.

От 19.00 часа в Държавната опера Тони Димитрова ще изнесе концерт по проекта „Моите неизпратени писма".

*** Варна/с. Приселци

В село Приселци ще се проведе традиционният празник „Пали кош".

*** Велико Търново

От 09.00 часа в „Гранд хотел Янтра" Жени ГЕРБ ще проведат осмата си политическа академия „България с хоризонт Европа 2023". Встъпителни думи ще кажат председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова и кметът на Велико Търново Даниел Панов. Гост-лектори ще бъдат министърът на културата Боил Банов, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, земеделският министър Румен Порожанов, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, Ева Майдел, Андрей Ковачев, Владимир Уручев и Емил Радев, ръководителят на Бюрото на Фондация „Конрад Аденауер" в София Торстен Гайслер, политологът Антон Тодоров, социалният антрополог Харалан Александров, доц. Велина Тодорова от Комитета на ООН по правата на детето и председателят на УС на Съвет на жените в бизнеса в България Боряна Манолова и еврокомисарят Мария Габриел.

От 10.00 часа в парк ''Дружба'' ще се проведе масова тренировка на открито.

От 11.00 часа в читалище „Искра" във Велико Търново, ще гостува спектакълът на ДКТ „Иван Радоев" - Плевен „Грозното патенце".

От 14.00 часа в клуб 7 ще се проведе среща с футболния анализатор Матей Христов.

*** Варна

В 08.45 часа в Пункт за базиране Варна ще се проведе ритуал за посрещане на минен ловец „Цибър" от състава на флотилия бойни и спомагателни кораби.

*** Враца

От 10.30 часа в Куклена зала на ДКТ ще бъде представена постановката „Дядо вади ряпа" от Мариета Ангелова.

От 11.00 часа в „Хижата" ще се проведе Празник „Масленица", организиран от Клуб на съотечествениците „Вестител".

*** Добрич

От 10.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в Добрич на бул. „25 септември" №3 Жени ГЕРБ-Добрич организират Осмомартенски табла турнир.

В Младежки център, зала 6 ще се проведе с младежи от град Добрич и заседание на УС на Националния младежки форум.

*** Карлово

От 13.00 часа на пл. „20-ти юли" ще се проведе Детско карнавално шествие. Преди шествието, от 11.30 часа, присъстващите на площада деца ще станат част от забавен детски кът „В приказния свят на чудесата".

*** Кюстендил

От 11.00 часа пред паметника на Димитър Пешев Община Кюстендил организира отбелязване на 76 години от спасяването на българските евреи.

*** Ловеч

От 19.00 часа в Драматичен театър Ловеч ще се проведе Премиерният спектакъл „Комиците - бягство от телевизора".

*** Плевен

От 10.00 часа в конферентната зала на хотел „Премиер" Медицински университет - Плевен (МУ-Плевен) ще проведе изнесени кандидатстудентски изпити за бакалавърските специалности.

От 11.00 часа в зала ,,Гена Димитрова" ще се състои среща с евродепутата Светослав Малинов.

От 14.00 часа в 7 палата на „Международен панаир" Пловдив, в рамките на традиционното областно съвещание представителите на БСП в Европейския парламент Сергей Станишев, Георги Пирински, Момчил Неков и Петър Курумбашев ще направят своя отчет за мандат 2014-2019 година пред актива на левицата в областта. В 13.30 часа, в кафенето на 7 Палата в Международен панаир е предвиден брифинг.

От 18.00 часа в залата на Театър „А`парт" художничката Мая Мечева ще представи платна в експозицията „Жената Х 3 (Театрално проявени)".

*** Сливен/с. Камен

От 10.00 часа село Камен ще бъде домакин на „Маскарадни игри".

*** Смолян

От 09.00 часа в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров" водещи специалисти от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" ще преглеждат деца.

*** Стара Загора

От 10.00 часа пред Съдебната палата над 800 участници ще се съберат за Маскардните игри в града.

От 16.00 часа в кв. „Железник" ще се проведе „Да прогоним заедно злото" - традиционен фолклорен празник на НЧ „Железник 1988".

От 19.00 часа в Оперен театър ще бъде представена „Италианката в Алжир" - опера от Джоакино Росини.

*** Хасково

От 10.00 часа от последната спирка на автобус №102 ще се проведе поход по повод 789 години от бляскавата победа на Цар Иван Асен II при Клокотница.

*** Шумен

От 11.00 часа в концертната зала на Общински Младежки дом ще се състои официалното откриване на 14-тия Национален танцов фестивал „Магията на танца", Шумен 2019. Събитието продължава и на 10 март.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.