• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития на 8 юли

Предстоящи събития на  8 юли

/КРОСС/ София.
Oт 11.00 часа на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще връчи висши държавни отличия на четирима изтъкнати българи.

***
София.
От 09.30 часа в Зала 8 на НДК ще се състои трета обществена дискусия за изработването на окончателен проект на Стратегия за развитие на културата 2019-2029 г.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Секция „История" при Съюза на учените в България на тема „Битката за историята в учебниците по история за 10. клас".

***
София.
От 10.30 часа в The Mall ще бъдат представени учебни симулатори за водачи на МПС с изкуствен интелект. Участие ще вземат зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева, зам.-кметът по транспорта на Столична община Дончо Барбалов, изпълнителния директор на ИА „Автомобилна администрация" Бойко Рановски и др.

***
София.
От 11.00 часа в институцията на омбудсмана Мая Манолова ще представи новия Съвет за наблюдение на и за хората с увреждания.

***
София.
От 15.00 часа в зала „Голям колегиум" на МЗХГ ще се проведе среща на министър Десислава Танева с Конфедерацията на Европейските производители на цигари (СЕССМ) и Националната асоциация на тютюнопроизводителите - 2010 (НАТ-2010).

***
София.
От 18.00 часа в Борисовата градина ще се проведе благотворителен мини маратон, който е част от глобалната инициатива Allianz World Run.

***
Благоевград.
От 10.00 часа на паркинга на улица „Скаптопара" 1 ще започне кампания за извозване на опасни отпадъци.

***
Благоевград.
От 19.00 часа постановката „Емигранти" ще бъде представена премиерно за града в Драматичен театър „Никола Вапцаров".

***
Бургас.
От 18.30 часа в галерия „Ателие R" ще бъде открита изложба-базар на децата от Център за обществена подкрепа „Цветница" - Малко Търново.

***
Варна.
От 10.00 часа пред сградата на Щаба на ВМС ще се проведе военен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на контраадмирал Иван Вариклечков по случай 128-годишнината от рождението му.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящото 11-то издание на фестивала Дикси джаз фест във Велико Търново.

***
Видин.
От 10.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция за състоянието и проблемите на МБАЛ „Св.Петка", в която ще вземат участие депутатът Владимир Тошев, кметът на Видин Огнян Ценков и директорът на МБАЛ „Св. Петка" д-р Цветан Василев.

***
Добрич.
От 9.00 часа в Младежкия център ще се проведе Еко лято 2019 - спортни и занимателни игри, прожекции на филми, посещение на културни и природни забележителности.

***
Добрич.
От 09.30 часа в Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г." ще се проведе летен дентски център „Млади възрожденци".

***
Добрич.
От 10.30 часа в Художествената галерия ще се проведе Лятна работилница за въображение.

***
Ловеч.
От 9.00 часа в Окръжния съд ще бъде гледано дело за отвличане при условия на опасен рецидив срещу Б. И.

***
Русе.
От 18.00 часа в конферентната зала на хотел „Рига" ще бъде представена книгата „Пътят към теб" на Тошко Савов.

***
Перник.
От 12.00 часа в хотел „Рударци" ще бъде открито Петото издание на Лятна академия по изобразително изкуство „Давам ти дъгата за наследство".

***
Плевен.
От 10.00 часа в Центъра за работа с деца ще се проведе лятно училище за първа помощ.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на КНСБ във връзка с изпълнението на проект „Активно гражданско участие за превенция и ограничаване на недекларираната заетост в България".

***
Плевен.
От 11.30 часа в Заседателната зала на Община Плевен ще се проведе пресконференция за 25-ия поход „По стъпките на Апостола".

***
Пловдив.
От 09.00 ч. в Окръжния съд ще се гледа дело срещу Андон О., който е обвинен, че е причинил смъртта на четирима души.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 12 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Иван Б. и Анна К., обвинени че са съхранявали заготовки и са съставяли и са преправяли български и чуждестранни документи за самоличност, свидетелства за управление на превозни средства, документи, удостоверяващи лични или регистрационни данни, документ за правоспособност, нотариални удостоверявания, като деянието е извършено с цел имотна облага.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 2 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Милена Б. и Николета Д., обвинени в престъпна схема за източване на РЗОК.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 1 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Красимир Ф. и синът му Петър Ф., обвинени, че с цел да набавят за себе си имотна облага са възбудили и поддържали заблуждение управители на 5 дружества, като с това са причинили имотна вреда на дружествата общо в размер на 1 076 000 лв.

***
Пловдив.
От 20.30 часа в Античния театър ще се проведе концерт „Звездите на България".

***
Поморие.
От 21.30 часа в Лятно кино „Яворов" ще бъде излъчен филмът „Жена на война", част от „София Филм Фест".

***
Русе.
От 13.00 часа в Зала 1 на Областната администрация - Русе ще се проведе събитие, част от информационната кампания по десетата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд. Инициативата се реализира съвместно с Българската стартът асоциация и микрофинансираща институция „Джобс" към Българската банка за развитие.

***
Стара Загора.
От 9.00 часа в деловодството на общината ще започне приемът на документи за съдебни заседатели за Районния съд.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в детския отдел на библиотека „Родина" ще се проведе творческо ателие за деца.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.