• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития на 10 юли

Предстоящи събития на  10 юли

/КРОСС/ София.
От 14.00 часа на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще удостои с държавни отличия дейци на културата и изкуството. От 17.50 часа в зала „Проф. Марин Дринов" на Българската академия на науките президентът Румен Радев ще участва в отбелязването на 80-годишнината от рождението на проф. Марко Семов

***
София.
От 09.00 часа Народното събрание ще проведе заседание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
В Министерството на културата ще се проведе работна среща под патронажа на министъра на културата Боил Банов във връзка с производството, разпространението и предлагането на фалшификати на българското изобразително изкуство. От 13.00 часа в заседателната зала на 6-я етаж в сградата на Министерството на културата ще се състои брифинг непосредствено след приключване на работната среща.

***
Лозница.
От 15.30 часа на площада в града министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще открие Национално изложение и Фестивал на малината. От 16.30 часа в залата на Културния дом министър Танева ще участва в среща с бранша, на която ще се обсъди състоянието на сектора.

***
София.
От 10.00 часа в района на тунел „Ечемишка" на АМ „Хемус" ще се проведе планирано учение за
повишаване на готовността за действие на силите и средствата от Единната спасителна система за реагиране при бедствия и извънредни ситуации на служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", Агенция „Пътна инфраструктура" Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата", Областна администрация и общините, влизащи в територията на София област, Центъра за спешна медицинска помощ, Българския червен кръст и доброволци.

***
София.
В болница „Света Екатерина" ще се проведе събитие „Връзката между фините прахови частици и здравните последици за хората в София".

***
София.
От 13.00 часа в хотел "Балкан" ще се проведе заключителната среща за разясняване на новите правила на Десетата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд.

***
София.
От 14.00 часа в Национален пресклуб БТА ПП „Възраждане" ще проведе пресконференция във връзка с орязването на субсидиите за партиите.
***
София.
От 18.00 часа в Големия салон на БАН ще се проведе честване на 80-годишнина от рождението на големия български писател, публицист и народопсихолог чл.-кор. проф. д.ф.н. Марко Семов. В рамките на церемонията Българската академия на науките ще бъде удостоена с Награда „Проф. Марко Семов" за ярко присъствие в духовният живот на нацията, учредена от Съюза на българските журналисти, Съюза на българските писатели и Община Априлци. Отличието ще връчи Президентът на Република България Румен Радев.

***
София.
От 18.00 часа в залата на Градския съвет на БСП - София на ул. „Леге" №10, етаж 1, БСП - София
организира обществено обсъждане на плана за Борисовата градина с участието на автора на проекта арх. Атанас Ковачев.

***
Бургас.
От 18.00 часа пред Експозиционен център „Флора" ще бъде открита първата у нас изложба, посветена на сътрудничеството между България и Швейцария. В събитието ще участват посланикът на Конфедерация Швейцария у нас Н. Пр. г-жа Мюриел Берсе Коен, г-жа Йорданка Ананиева - заместник-кмет „Култура и образование", и г-жа Руска Бояджиева - заместник-кмет „Европейски политики и околна среда" на Община Бургас, г-н Иван Иванов - директор на дирекция „Централно координационно звено" в МС.

***
Варна.
От 18.00 часа Асоциацията на българските медицински сестри излиза на протест в солидарност с исканията на медицинските сестри, протестиращи в цялата страна за свободно и достъпно
здравеопазване за всички.

***
Велико Търново.
От 9.00 часа в конферентната зала на хотел „Премиер" ще се проведе Конференция за ползите от енергийната ефективност в промишлените предприятия.

***
Златоград.
От 17.00 часа в заседателната зала на Община Златоград ще се проведе публично обсъждане на изпълнението на бюджета на Общината.

***
Смолян.
От 17.00 часа в заседателната зала на втория етаж в сградата на Общинска администрация Златоград ще се проведе публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на Община Златоград за 2018 г. от местната общност.

***
Самоков/Белчин Баня.
В хотел „Белчин гардън" КНСБ ще проведе традиционния си журналистически семинар.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия по повод установените случаи на африканска чума по свинете в област Плевен.

***
Ямбол.

От 11.00 часа в хотел „Диана Палас" ПП АБВ организира дискусионна среща на тема „Да дадем шанс на животновъдството в Странджа-Сакар

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.