• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития в страната на 05 октомври 2019 година

Предстоящи  събития в страната  на  05 октомври  2019 година

/КРОСС/ София/с. Железница.

В 08.00 часа от с. Железница ще започне състезанието „По стъпките на Алеко с приятел" 2019 г.

***
София.
От 09.00 часа в Южния парк в София сдружение „Алцхаймер България" и Фондация „Състрадание Алцхаймер България" ще се включат с кауза за здравна превенция чрез спорт в редовното съботно 5- километрово бягане.

***
София.
От 09.30 часа на ул. „Нишава", бл. 44, ще започне инициативата „Приятели на природата" за почистване на междублоковите пространства.

***
София.
От 10.00 часа в Борисовата градина пред езерото „Ариана" по повод Световния ден на животните се организира бягане в защита на животните.

***
София.
От 10.00 часа в зала 3 на НДК ще се проведе международно консултантско изложение „Световно образование" с участие на повече от 70 образователни институции от цял свят.

***
София.
От 16.00 часа в Астрономическата обсерватория на Софийския университет ще бъде отбелязан
Световният ден на астрономията.

***
Банско.
От 10.00 часа на улица „Гоце Делчев" пред Началното училище „Отец Паисий Хилендарски" ще бъде открит паметник на Гоце Делчев.

***
Благоевград.
В 09.30 часа в църковен храм „Въведение Богородично" ще се състои Панихида за загиналите за Освобождението на Горна Джумая. В 10.00 часа ще бъде издигнат националният флаг на Република България. Ще бъде извършен тържествен преглед на знамена и униформи на българската армия и полагане на цветя на паметника на Георги Измирлиев - Македончето. В 10.45 часа ще бъдат положени венци и цветя на паметника на Македоно-одринското опълчение , който се намира на площад „Мите Марков". След това, от 11.15 часа, предстои концерт на Ансамбъл „Пирин".

***
Благоевград.
В 17.00 часа в ДТ „Никола Вапцаров" ще се състои Тържествена сесия на Общински съвет-Благоевград и Церемония по връчване на наградите „Личност на годината". В 19.00 часа предстои Втори международен детски фолклорен танцов фестивал „Ритми и багри" на ЦЛРТБ. Той ще бъде на площад „Македония".

***
Бургас/с. Александрово.
От 11.00 часа пред сградата на Народно читалище „Здравец" ще се проведе кулинарна изложба с благотворителна цел.
***
Варна.
От 10.00 часа. в „Юнашки салон" ще се проведе пресконференция по повод откриване на кампанията „Православните семейни ценности срещу новите дроги".

***
Пампорово.
От 10.30 часа ще се проведе пресконференция във връзка с домакинството на Община Чепеларе на Седмата работна среща между бизнеса и местната власт под мотото "Сътрудничеството между обществения и частния сектор - платформа за устойчиво туристическо развитие".

***
Петрич.
На откритата сцена на градския площад в Петрич се открива Фестивалът за нова популярна песен „Златен кестен".

***
Пловдив.
От 18.30 часа в Малката раннохристиянска базилика на бул. „Княгиня Мария Луиза" 31 ще започне концертът „Цветът на вишната" по повод тройния юбилей в японо-българските отношения.

***
Ракитово.
10.00 часа ще бъде даден стартът на Седмия планински лекоатлетически полумаратон „Ремово-БлатцаРакитово-2019".

***
Свищов.
От 11.00 часа в пред сградата на Община Свищов на пл. „Алеко" ще се проведе Есенен фермерски пазар.

***
Свищов.
От 10.30 часа в Стопанска академия „Д. А. Ценов" ще се проведе Международна научно-практическа конференция на тема „Състояние и проблеми при управлението и развитието на селското стопанство".

***
Смолян.
От 11.00 часа в зала 247 на Общината ще се проведе заключителна пресконференция за представяне изпълнените дейности и постигнатите резултати по проект "Обновяване и енергийна ефективност на образователна инфраструктура в гр. Смолян".

***
Смолян.
От 13.00 часа в Регионална библиотека „Николай Вранчев" ще бъде представена книгата „Надежда и
подкрепа за осиновени и осиновители" във връзка с инициативата „Осиновени и осиновители".

***
Смолян.
От 17.00 часа до входа на новия физкултурен салон на ППМГ „Васил Левски" в кв. „Райково" ще се проведе официална церемония по откриването на обект, който се изпълнява по проект "Обновяване и енергийна ефективност на образователна инфраструктура в гр. Смолян". Министър Петя Аврамова ще открие новия физкултурен салон на гимназията. На събитието ще присъстват депутатът д-р Даниела Дариткова, инж. Мариана Цекова, вр.и.д. кмет на община Смолян и др.

***
Стара Загора.
От 08.00 часа в Катедрален храм „Св. Николай" ще бъде отслужена Божествена Света литургия по повод Деня на Стара Загора и 140 г. от възстановяването на Стара Загора. От 09.00 часа в Парк „Пети октомври" ще бъдат поднесени венци и цветя на Паметника „Защитниците на Стара Загора". От 09.30 часа в зала „П. Р. Славейков" ще се проведе тържествена сесия на Общинския съвет. От 10.00 часа на площада пред Общината ще се проведе празничен водосвет и молитва за Стара Загора. От 10.30 часа по бул. „Цар Симеон Велики" ще се проведе празнично шествие.

***
Търговище/с. Макариополско.
От 10.00 часа на площада на с. Макариополско започва пети пореден „Празник на баницата".

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация ще се проведе заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК.

***
Шумен.
От 11.00 часа в зала „Арена Шумен" ще бъде открит Републикански турнир по спортни танци за купа „Шумен".

***
Шумен.
От 15.30 часа в залата на РЗИ ще се проведе беседа и дискусия на тема „Превенция на сърдечно-съдовите заболявания при подрастващите".

Местни избори 2019:
***
Пазарджик.
От 18.00 часа в централата на АБВ на ул. „Ал. Стамболийски", 38 политическата партия ще открие предизборната си кампания.

***
Плевен.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ПП ДПС ще представи листата си с кандидати за общински съветници и програмата си за управление на Плевен. Листата ще бъде представена от водача на листата - Велислава Кръстева. На пресконференцията ще присъстват всичките 19 кандидати за общински съветници.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.