• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната на 11 ноември

Предстоящи събития в страната на 11 ноември

/КРОСС/ *** София

От 09.00 часа в комплекс „Спортна София 2000" в Зона Б5 ще започнат състезанията от 32 Национален шампионат за деца в риск.

От 09.30 часа I-20 състав на Софийски градски съд ще гледа гражданско дело срещу Столична община за мръсния въздух в София.

От 09.45 часа в литературен клуб „Перото" в НДК се организира форумът Младата Кръгла маса.

Неврохирургът доц. д-р Зафер Оркун Токташ ще проведе безплатни консултации за мозъчни тумори и гръбначни заболявания в център „Медикъл Караджъ".

От 10.00 часа в Чешкия център в София на ул. „Г. Раковски" № 100 ще се състои пресконференция на тема „Нежната революция. 30 г. по-късно".

От 10.00 часа в Конферентната зала в Ректората на Софийския университет „Св. Кл. Охридски" ще бъде открита Петнадесетата национална конференция по етика „Етика и технологичен риск".

От 10.30 часа в УМБАЛ „Александровска" ще се проведат безплатни изследвания за инфекция с вируса на хепатит С при мъже и жени.

От 10.30 часа в Централна поща на ул. „Гурко" № 6 ще бъдат пуснати в употреба пощенско-филателни издания.

От 10.30 часа в Гербовата зала на „Дондуков" № 2 президентът Румен Радев ще връчи националния флаг на участниците в 28-та българска Антарктическа експедиция.

От 11.00 часа в района на НДК ще бъде засадено лирово дърво в памет на хората, след чиято смърт, благодарение на дарените органи са спасени човешки животи.

От 14.00 часа в заседателната зала на ЧЕЗ на бул. „Цариградско шосе" № 159 ще се проведе търг за продажба на неенергиен обект в гр. Симитли.

От 14.30 часа 25 състав на Софийски градски съд ще гледа дело срещу Румен С., обвинен за укриване на данъци в особено големи размери.

От 15.00 часа в Общинската избирателна комисия на ул. „Московска" № 33 ще бъдат внесени жалби на издигнатите и подкрепени от БСП кандидати за кметове на столичните райони „Искър", „Люлин" и „Красна поляна" срещу решенията, с които са обявени за избрани кметовете на посочените райони.

От 17.30 часа пред Министерство на земеделието, храните и горите ще се проведе Национален протест на пчеларите под надслов „Стоп на геноцида над българския народ". Шествието ще стигне до Съдебната палата и Парламента.

От 18.00 часа в Литературния клуб на Столична библиотека на пл. „Славейков" № 4 ще се проведе среща с Анджела Родел - преводач на м. ноември в Столична библиотека.

От 18.30 часа в Гьоте-институт на ул. „Будапеща" № 1 ще се открие международното издание на изложбата Pass the Ammo, с която се отбелязва 30-годишнината от падането на Берлинската стена.

От 18.30 часа протестиращи ще затворят „Цариградско шосе" във връзка с отваряне на център за лечение на наркозависими лица на територията на УМБАЛ „Света Анна."

От 20.00 часа в Зала 1 на НДК ще се проведе концерт на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени".

*** Асеновград

От 11.00 часа в Зала № 2 на Районния съд ще се разгледа дело срещу Георги Т. за причиняване на материални щети.

*** Благоевград

От 10.00 часа в зала „22 септември" ще се проведе първа сесия на ОбС - Благоевград.

От 13.00 часа в Университетски център - Бачиново ще бъде открита Национална научно-практическа конференция на тема: „Системноструктурни подходи за подобряване на противодействието срещу корупционни престъпления в Република България".

*** Варна

От 08.30 часа в притвора на храм „Св. Атанасий" ще бъде отслужена Света Литургия.

От 11.00 часа в Радио Варна ще се състои пресконференцията посветена на връчването на Наградите на клуба за изявени средношколци за 2018-2019 година "Ротари-Евксиноград", която ще се проведе както следва.

От 13:00 часа в зала „Пленарна" на община Варна ще се проведе първото заседание на новият общински съвет. То е свикано със заповед на областния управител Стоян Пасев съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация.
Преди началото на тържествената сесия клетва ще положат избраният за нов мандат кмет на Варна Иван Портних, кметовете на райони и на населени места в общината, както и всички 51 съветници.

От 15.30 часа в Градската концертна зала ще се проведе Лектория за медицинската общност на тема „Диабет в детска възраст - превенция и лечение".

*** Горна Оряховица

От 10.30 часа ще се състои заседание на Общинския съвет.

*** Добрич

От 09.30 часа в Детска градина № 8 ще се проведе куклен спектакъл „Забързана приказка".

От 19.00 часа в Концертна зала на Младежки център - Добрич ще се състои Комедийно шоу „беше ми 100лично".

*** Дупница

От 11.00 часа в залата на Община Дупница ще се проведе първо заседание на новоизбрания Общински съвет.

*** Ловеч

От 10.00 часа в читалище „Наука-1870" ще се проведе тържествено заседание на новоизбрания Общински съвет на Ловеч.

*** Пловдив

От 09.15 часа 10 наказателен състав на Районния съд ще гледа дело срещу Димитър В. и Петър П. за причиняване на имотни вреди в особено големи размери.

От 09.30 часа в зала № 1 Окръжният съд ще разгледа дело срещу Димитър Т. за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа.

От 10.00 часа в Зала № 1 на Апелативен съд ще се гледа делото срещу иранския гражданин В.Н. за незаконно пренасяне на суров морфин.

От 10.00 часа в зала „Съединение" на Регионалния исторически музей ще се състои първото заседание на новоизбрания Общински съвет.

От 11.00 часа в 10 зала Окръжният съд ще гледа делото срещу Ивелин А. за умишлено убийство.

От 18.00 часа в Радио Пловдив на ул. „Дондуков" № 2 ще бъде открита изложба от епиграми и карикатури.

*** Пловдив/Община Родопи

От 15.00 часа в зала Общински съвет ще се проведе среща за представяне на програми за деца в риск на Фондация „За Нашите Деца".

*** Полски Тръмбеш

От 16.00 часа ще се състои заседание на Общинския съвет.

*** Радомир

От 10.30 часа в салона на Народно читалище „Напредък - 1895" ще се проведе тържествена сесия на новоизбрания Общински съвет.

*** Русе

От 14.00 часа ще се състои заседание на Общинския съвет в Русе.

*** Сапарева баня

От 14.00 часа ще се проведе първото заседание на Общинския съвет.

*** Смолян

От 14.30 часа в Административен съд - Смолян ще се разгледа дело по жалба на Ж.Ч., З.Ч. и П.Б. против решение № 115-2109-МИ на Общинска избирателна комисия - Девин за избора на общински съветници в община Девин.

*** Стара Загора

От 12.00 часа в Актовата зала на II ОУ ще бъде открит Национален конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ" по повод Славейковите дни в училището.
От 17.00 часа във фоайето на първия етаж в сградата на Община Стара Загора ще се проведе среща разговор с уредник на къщата музей на Яворов в Чирпан.

*** Стражица

От 13.00 часа ще се проведе заседание на Общинския съвет.

*** Хасково

От 11.00 часа между селата Войводино и Орлово министър Теменужка Петкова ще провери напредъка на строителните дейности по изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България.

От 11.00 часа в сградата на читалище „Заря" на пл. „Свобода" № 11 българският комисар Мария Габриел ще участва в Ден на дигиталните знания и умения под мотото „Програмираме и творим заедно".

*** Шумен

От 10.00 часа в зала 363 на общината ще се проведе заседание на новосформирания Общински съвет.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.