• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната за 15 ноември

Предстоящи събития в страната за 15 ноември


/КРОСС/ Карея.
Президентът Румен Радев ще посети Света гора.
***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.
***
София.
От 08.15 часа хотел „Хилтън", зала „Мусала I", ще се проведе Втори национален конгрес по спешна медицина.
***
София.
От 08.30 часа, в кабинет №208, намиращ се на втория етаж в Поликлиника-ВМА, специалисти от Клиника „Очни болести" на Военномедицинска академия (ВМА) ще се включат в националната кампания за безплатни прегледи за диабетна ретинопатия.
***
София.
От 9.30 часа в „Дом на Европа" (Представителството на ЕП и ЕК), ул. „Г. С. Раковски" № 124, ще се проведе кръгла маса на тема: „Възможностите за разширяване на Европейския съюз и атлантическата идея". Цел на дискусията: представяне на позиции за перспективите за европейско членство пред държавите от Западните Балкани (Черна гора, Р Северна Македония, Р Албания, Босна и Херцеговина, Р Косово и Р Сърбия) в контекста на разширяването на евроатлантическото пространство на сигурност и отбрана. В дискусията ще участват: Членовете на Европейския парламент от Парламентарната група на ЕНП: доц. д-р Александър Йорданов и д-р Андрей Ковачев; Представителите на академичната общност: проф. д-р Огнян Минчев, д.н. проф. Татяна Дронзина, доц. д-р Соня Хинкова, проф. д-р Лазар Копринаров, д-р Боби Бобев; Експертите от Атлантическия съвет на България: Генерал м-р (о.р.) Съби Събев, полк. (о.р.) Владимир Миленски, Михаил Найденов.

***
София.
Oт 09.30 часа, в Гранд Хотел "София" на работна среща ще бъде представена и обсъдена концепцията на бъдещата оперативна програма за подкрепа на регионите в програмния период 2021-2027 г. Форумът ще открие заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.
***
София.
От 10:30 часа в зала V в МОН ще бъдат представени два от проектите, изпълнявани по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж", "Активно приобщаване в системата на предучилищното образование" и "Образование за утрешния ден".
***
София.
От 12.00 часа в Аулата на УМБАЛ „Св. Иван Рилски", ще се проведе пресконференция по повод извършена уникална мозъчна операция.
***
София.
От 18.00 часа в Централното фоайе в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски" в присъствието на ректора на университета проф. дфн. Анастас Герджиков и посланика на САЩ г-жа Херо Мустафа ще бъде открита изложбата "1989: Годината, в която Европа се завърна към себе си".
***
Велико Търново.
От 13.00 в Голяма зала на Община Велико Търново ще се състои концерт по случай 35-годишнината на Педагогически факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".
***
Видин.
От 09.45 на партерния етаж на административната сграда на Общината заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова ще посрещне участниците в Зоналната среща, организирана от областния съвет на Съюза на ветераните от войните на България. От 11.00 часа ще се проведе среща в залата на Военен клуб - Видин.
***
Перник.
От 15:00 часа, в зала "Струма" на Областната администрация, ще се състои пресконференция във връзка с отбелязването на 17 ноември - Световен ден за възпоминание на жертвите от ПТП. Участие в нея ще вземе областният управител, представители на Сектор Пътна полиция - Перник и Червен кръст

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.