• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Предстоящи събития в страната за 20 февруари

Предстоящи събития в страната за 20 февруари

/КРОСС/ *** София

От 09.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

От 09.30 часа Специализираният наказателен съд ще гледа делото срещу бившия зам.-столичен по транспорта кмет Евгени Крусев за престъпление по служба.

От 09.30 часа Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група на Валентин Стефанов, Милена Василева, Петър Василев, Бисер Адамов и Пеньо Пенчев.

От 09.45 часа в залата на 7 етаж на Министерство на образованието и науката ще бъде представен Анализ на изпълнението на Национална програма „Иновации в действие“.

От 10.00 часа ще се проведе 9 редовно заседание на Столичния общински съвет.

От 10.00 часа в Софийска градска прокуратура ще се гледат две въззивни мерки - едната по протест на СГП срещу пускането на един от полицаите, обвинен за тото фиша, и втората по жалба на Чапкънов-младши.

От 10.00 часа в Зала „Сердика“ на Хотел „Балкан“ ще започне Седми национален фарма форум „Бъдещето на здравната система – Хоризонт 2030“.

От 10.00 часа в Голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство ще се проведе юбилейна международна научна конференция под патронажа на ректора на УНСС проф. Димитър Димитров на тема „Приносите на счетоводството в икономическата наука“.

От 10.00 часа Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група на Младен Милков, Мария Тръвнева и др.

От 10.00 часа Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група на Веселин Минев, Методи Методиев и Росен Терзиев.

От 10.00 часа Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група на Станислав Чамов, Дойчин Дойков и Петър Бешков.

От 10.00 часа Специализираният наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група на Ивайло Георгиев, Людмил Арсов, Стефан Вълков, Ивайло Ерменков, Петър Банев и Евелин Цолов.

От 10.00 часа 24 състав на Софийския градски съд ще гледа делото на Викторио Александров, обвинен за убийството на жена си и детето си.

От 11.00 часа Специализираният наказателен съд ще гледа делото за подкуп на Алексей Золов.

От 11.00 часа Специализираният наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група на Борис Бутев, Недко Добриков, Тома Добриков, Костадин Семерджиев и Илия Семерджиев.

От 11.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се проведе пресконференция по повод визията на Тръмп за мирния процес в Близкия Изток „Сделката на века“ с Извънредния и пълномощен посланик на Държавата Палестина в Република България Н. Пр. д-р Ахмед Ал-Мадбух.

От 11.30 часа в пространството под площад „Независимост“ (Ларгото) ще се открие изложба от детски плакати, посветени на пътната безопасност.

От 12.00 часа на бул. „Цариградско шосе 387“ пред административната сграда на "Врана" ЕАД, ще се проведе мирен протест заради съмнения за нарушения, свързани с продажбите на имотите на търговското дружество, както и лошото му стопанисване.

От 13.00 часа в Национален дом на науката и техниката – НДНТ (ул. „Г.С. Раковски“ № 108), ет. 2, зала 3 ще се открие „Автомобилен форум 2020“ на тема „Подготовка на транспортните фирми за въвеждане в експлоатация на тол системата“.

От 13.00 часа 20 състав на Софийския градски съд ще гледа делото срещу Мирослав Боршош и Валентин Кръстев, обвинени за длъжностно присвояване в особено големи размери, при което е ощетен НДК.

От 13.30 часа Специализираният наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група Кирил Кирилов, Владимир Владимиров и Росен Николов.

От 15.00 ч. в зала 456 на Народното събрание на пл. "Княз Александър" Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата ще изслуша министъра на финансите Владислав Горанов и Изпълнителния директор на Национална агенция за приходите във връзка с промените в Наредба Н-18 и въвеждането на СУПТО (Софтуер за управление на продажбите в търговски обект).

От 17.00 часа в галерия „София“ на Столична библиотека ще се състои официалното откриване на гостуващата изложба „Нашенци“ на Литературно-художествен музей „Чудомир“.

От 17.00 часа в Литературен клуб „Перото“ ще се проведе затворено събитие на Фондация Bcause.

От 18.00 ч. ще бъде открита изложба на Дечко Узунов: "Едно пътуване до Китай" в галерия-музей "Дечко Узунов", филиал на СГХГ.

От 19.00 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс ще бъде представен спектакълът „Hating machine“ на Марион Дърова.

*** Бургас

От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе среща-разговор между кмета Димитър Николов и 18-годишния Едмонд Назарян, който стана европейски шампион по класическа борба.

От 11.00 часа в сградата на „Кариерен център” към ДРСЗ-Бургас, на ул. „Патриарх Евтимий” № 35 А, ще се проведе съвместната пресконференция на ДРСЗ – Бургас, ДБТ-Бургас, РДСП - Бургас и ДОИТ – Бургас.

От 15.30 часа в Държавната опера в града ще бъде отбелязан Световният ден на оралното здраве.

От 18.30 часа в КЦ „Морско казино" ще се проведе среща-разговор, на която ще бъдат обсъдени идеи за обживяването на един от най-емблематичните площади в Бургас - „Св. св. Кирил и Методий“.

*** Варна

От 09.30 часа в зала „Варна“ на Общината, ще се проведе дискусия на тема: „Социални услуги - реформа, възможности и предизвикателства“. Събитието е по повод Световния ден на социалната справедливост.

От 13.00 ч. в зала 1 Наказателно отделение (ет. 1) на Съдебната палата, Варненският окръжен съд ще разгледа молба за изменение на мярката за неотклонение на Невена Й., обвинена за длъжностно присвояване, като банков служител на над 1 022 060 лв.

От 16.00 часа в галерия Le Papillon на ул.Драгоман 12 ще бъде открита Сборна Годишна Бижутерска Изложба "Огледални образи".

*** Велико Търново

От 10.00 часа в Нова зала на Община Велико Търново ще се проведе разширена работна среща/дискусия по темата за овладяване на популацията на безстопанствени кучета.

От 11.00 часа в Зала 302 на Община Велико Търново ще се състои заключителна пресконференция за проект „FairDeal – мрежа-платформа за бърза доставка на уникални занаятчийски продукти в района на трансграничното сътрудничество“.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на инициативна група за развитието и утвърждаването на Велико Търново, като духовна столица на България. Ще участват общинският съветник от ВМРО Евгени Коев, съмишленици и общественици.

*** Враца

От 11:00 часа, в Заседателната зала на Общински съвет, ще се проведе информационен ден, посветен на медиацията, с участие на експерти от Институт за решаване на спорове.

*** Горна Оряховица

От 15.00 часа в Младежки дом ще се проведе лекция на тема „Наркотичните вещества и законодателството в България“.

*** Горна Оряховица. с. Върбица

От 14.00 часа в НЧ „Градина - Върбица - 1894“ ще се състои „Работилница-седянка“ - традиционно изработване на мартеници.

*** Добрич

От 18.00 часа в Органова зала – Добрич ще се проведе благотворителен концерт под патронажа на кмета Йордан Йорданов в подкрепа на Криси.

*** Панагюрище

От 17.30 часа в голямата зала на Театър Дом-паметник ще се състои официалната церемония по награждаване на децата и младежите с изявени дарби от община Панагюрище „Звезден клас`2019”.

*** Пловдив

В 09.00 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу бившия кмет на Куклен Костадин Павлов и бизнес дамата Надежда Минчева.

В 09.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу частния съдебен изпълнител Р. П.

В 09.15 часа в зала 1 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу К.К.

В 11.00 часа в зала 12 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу С.Д.П., обвинен за свеждане към блудствени действия и съвкупление други лица – С.Д.Ш И В.И.А., като деянията са извършени с користна цел.

В 14.00 часа в зала 3 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу П.Р., обвинен в закана за убийство.

От 16.30 часа ще стартира публична кампания за привличане на обществена подкрепа за създаването на Комплекс за ранно детско развитие в сградата на бившия дом за деца, лишени от родителски грижи „Рада Киркович“.

В 18.00 часа в Балабановата къща ще се открие съвместна изложба под надслов „Езикът на изкуството“.

*** Русе

От 11.00 часа пред храма „Св. Троица“ ще бъде направена историческа възстановка на посрещането на руските войски начело с ген. Тотлебен в Русе.

В 11.30 часа държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще приеме почетния караул на площад „Свобода“. От 12.45 часа в зала „Св. Георги“ в сградата на Общината президентът ще участва в дискусия с представители на Младежкия парламент в града.

От 18.00 ч. в Историческия музей в града спелеологът Алексей Жалов ще разкаже за пътуването си до Атон като инициатива на международен проект за изследване на естествените и изкуствените подземни кухини на Света гора.

*** Симитли

От 17.00 часа в залата на Народно читалище „Св. Климент Охридски“ ще се проведе среща по проект за прилагане на социално-икономически и образователни мерки за интеграция на уязвими групи.

*** Стара Загора

От 13.00 часа в Шесто основно училище „Свети Никола“ ще се проведе училищен кръг на състезанието „Българският език е лесен и интересен“.

От 17.30 часа в музей „Литературна Стара Загора” ще бъде представена повестта за деца на Димитър Никленов „Преследване на лунна светлина“.

*** Шумен

От 11.00 часа в зала 318 на Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ ще се проведе среща под надслов „Шафрановият минзухар – червеното злато вече е в България“.

От 14.00 часа в зала 203 в Общината ще заседава ПК „Здравеопазване и социална политика“ към Общински съвет - Шумен.

От 15.30 часа в зала 304 в Общината ще заседава ПК „Култура, културно-историческо наследство, туризъм, интеграционна политика и вероизповедания”.

*** Ямбол

От 11.00 часа на ул. „Битоля“ 37 ще се проведе церемония „Първа копка“ на проект: „RETAIL PARK YAMBOL“.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.