• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития в страната за 14 ноември

Предстоящи събития в страната за 14 ноември

/КРОСС/ *** София

От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

От 09.00 часа пред ВСС ще се проведе протест срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор.

От 09.00 часа, във фоайето на поликлиниката на Военномедицинска академия (ВМА) лекари от Клиника по ендокринология и болести на обмяната ще извършват безплатно измерване на кръвна захар и холестерол.

От 09.00 часа в хотел „Хилтън" , зала „Мусала", посланичката на Швейцария Мюриел Берсе Коен и вицепремиерът Томислав Дончев ще открият конференцията: „Хора за хората: България и Швейцария".

От 10.00 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ВСС ще направи повторно гласуване за кандидата за главен прокурор на Република България.

От 10.00 часа в зала „Сердика" на Хотел „Балкан", ще се проведе на кръгла маса на тема: „Руското влияние в Европа: противодействие на завладяването на държавата". В кръглата маса ще вземат участие д-р Майкъл Карпентър, директор на Центъра за дипломация и глобална политика „Пен-Байдън" и външнополитически съветник на бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън, Росен Плевнелиев, президент на Република България в периода 2012-2017 г., Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма през 2009-2012 г., бившият посланик на България в Русия Илиян Василев, директорът на Икономическата програма на Центъра за изследване на демокрацията Руслан Стефанов и ръководителят на Представителството на
Фондация „Конрад Аденауер" в България Торстен Гайслер.

От 10.30 часа в Представителството на Европейския парламент в България, Български фонд на жените и гражданско обединение „Равни БГ", организират дискусията: „Демокрация и човешки права днес".

От 11.00 часа на 14 ноември - денят, в който е извършена първата масирана бомбардировка на София по време на Втората световна война, в Националния военноисторически музей ще бъде открито пространството за изживяване „Белезите на войната: загубеното архитектурно наследство на София".

От 11.30 часа във фоайето на Народното събрание, под патронажа на Комисията по здравеопазването ще бъде отбелязан Международният ден за борба с диабета. На събитието ще присъстват д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазването, народни представители, представители на Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса, Световната здравна организация, съсловни и
пациентски организации и водещи медицински специалисти.

От 12.30 часа в Зала 2 на хотел „Форум" (бул. „Цар Борис III" № 41), ще се проведе пресконференция по повод Световната седмица за правилната употребана антибиотиците.
Темата на събитието е: „Антибиотиците: Използвайте отговорно".

От 14.00 часа ще се проведе заседание на Комисия по икономическа политика и туризъм.

От 14.30 часа ще се проведе заседание на Комисия по бюджет и финанси.

От 14.30 часа ще се проведе заседание на Комисия по отбрана.

От 14.30 часа ще се проведе заседание на Комисия по правни въпроси.

От 14.30 часа ще се проведе заседание на Комисия по културата и медиите.

От 15.15 часа ще се проведе заседание на Временна комисия за проучване на фактите и обстоятелствата, свързани с прекъсване на излъчването на програма "Хоризонт" на Българското национално радио, както и на твърденията за политически натиск върху ръководството и журналисти от Българското национално радио.

От 16.00 часа ще се проведе заседание на Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата.

*** Велико Търново

От 18.30 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъдат връчени награди и ще се състои тържествен концерт за 130- ата годишнина от основаването на Регионална библиотека „Петко Р. Славейков".

От 18.30 часа крепостта „Царевец" ще бъде обагрена в синьо за Световния ден за борба с диабета.

*** Горна Оряховица

От 10.30 часа в залата на „ЖП Управление" с празнична програма ще бъдат отбелязани 45 години от създаването на Клуб на пенсионера „Железничар".

*** с. Ковачево

От 10.30 часа на монтажната площадка на новите багери, министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще присъства на завършването на монтажа и предаването за функционални проби на роторни багери KWK 400 L и KWK 2000 в Рудник „Трояново-север".

*** Петрич

От 13.00 часа в сградата на Общината избраният за кмет Димитър Бръчков ще встъпи в длъжност.

*** с. Петърница

От 10.00 часа заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева ще се срещне с ученици от Професионална гимназия по селско стопанство „Проф. Иван Иванов" в животновъдното стопанство на Галина Мирчева.

*** Стара Загора

От 09.00 часа в зала „П. Р. Славейков" ще се проведе заседание на Общинския съвет.

*** Шумен

От 14.00 часа в кабинета по музика на Средно училище „Йоан Екзарх Български" ще се проведе дискусия на тема: „Повишаване на качеството на училищното образование чрез прилагане на иновативни подходи и дигитализиране на учебния процес" по Национална програма „Иновации в действие", Модул 1 и 2 „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.