• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития в страната за 21 септември

Предстоящи събития в страната за 21 септември

/КРОСС/ София.
От 16.00 часа в Музея за история на София президентът Румен Радев ще отличи младежи, постигнали за първи път у нас златно ниво в международната младежка програма „Награда на херцога на Единбург – България“.

***
София.
От 09.00 часа ще започне заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще се срещне с представители на синдикалните организации в МВР.

***
Сливен.
От 10.00 часа министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще се срещне с директори на детски градини и училища в Сливенска област. След това министър Вълчев ще посети ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в кв. „Речица“, Сливен, ОУ „Н. Прокопиев“ в с. Сборище, община Твърдица, началния етап в СУ „Иван Вазов“ и СУ „Христо Ботев“ в Нова Загора.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в конферентната зала на хотел „Мериан Палас“ министърът на правосъдието Цецка Цачева ще връчи сертификати на магистрати, полицейски служители и социални работници, които завършват обучение на тема „Права на децата, специализация по младежко правосъдие за професионалисти в България: Обучение за специалисти, провеждащи изслушвания на деца".

***
София.
От 09.00 часа в митрополитската катедрала „Св. Вмца Неделя“ Белоградчишкият епископ Поликарп ще отслужи Архиерейска света Литургия, с която ще бъде отбелязана 40-та годишнината от рождението на епископа.

***
София.
От 09.30 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Добрин С., Георги П. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Юлиян Т., Христо С. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Гриша Г., Данаил Г. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Поля П., Спасена Г. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Илиян О., Емил М. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иван К. и Димитър Г., на които са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 11.00 часа на входа на ГД „Национална полиция“ ще се състои брифинг за предприетите мерки във връзка с предстоящите празнични дни и очаквания засилен трафик.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Министерство на младежта и спорта ще се състои церемонията по награждаване на участниците в „Спортувай с послание“. Участие в събитието ще вземе и министър Красен Кралев.

***
София.
От 11.00 часа на гроба на поета Иван Вазов Националният литературен музей ще отбележи с поклонение 97-ата годишнина от смъртта му.

***
София.
От 11.00 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иван Д. и Милкана В., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.30 часа пред Паметника на незнайния войн ще бъдат отбелязани Правото на мир и седемдесетата годишнина от приемането на Всеобщата декларация за правата на човека на ООН.

***
София.
От 12.00 часа 2-ри състав на Софийски градски съд ще разгледа искане за условно предсрочно освобождаване, подадено от британеца Колин Такър, осъден на 12 г. затвор за изнасилване на 6-годишно момиче в с. Ново градище, община Стражица.

***
София.
От 13.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Галина Ц., Красимир Н. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа при протестната палатка пред служебния вход на Народното събрание ще се проведе брифинг на инициативата „Системата ни убива“. Темата е „Зависима независимост“.

***
София.
От 14.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Илчо И., Станко Ж. и др., на които са повдигнати обвинения за образувне и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъдат отворени офертите за технически проекти при ремонта на над 30 км третокласни пътища в област Бургас, както и за спасителни археологически проучвания по трасето на Мездра – Ботевград.

***
София.
От 15.00 час в пресцентъра на зала „Арена Армеец“ ще бъде представена на книгата-фотоалбум за Любо Ганев „ Любо Ганев – Светът от високо“.

***
София.
От 17.00 часа в парк „ Военната Академия“ ще бъде открито третото издание на единствения по рода си фестивал „живият огън на традициите“ под надслов „Символ и ритуал“.

***
София.
От 18.30 часа в концертна зала ОКИ „Надежда“ ще се състои концерт на „Симфониета „София“ с гост-диригент Георги Димитров.

***
София.
От 19.00 часа в литературен клуб „Перото“ ще бъде представена книгата на Стоян Тачев „1885. Спомени на съвременници“.

***
Асеновград..
От 20.00 часа в Нощта на музеите ще има безплатен музеен тур из трите музейни сгради и емблематични църкви.

***
Благоевград.
От 09.30 часа е конферентната зала на хотел „Монте Кристо“ ще се проведе журналистически семинар, организира от Европейския парламент в България.

***
Благоевград./с. Дъбрава.
На 21 и 22 септември ще се проведе The Brava Balkan Fest.

***
Благоевград./с. Падеш.
От 10.30 часа в двора на Дома за пълнолетни лица с деменция ще бъде отбелязан Световният ден за подкрепа на хората с болестта на Алцхаймер и деменция.

***
Благоевград./с. Струмяни.
От 14.00 часа в читалище „Братя Миладинови“ РИОСВ – Благоевград ще проведе образователна програма за Европейската седмица на мобилността.

***
Бургас.
От 11.00 часа в кабинета на директора на УМБАЛ Бургас ще бъде представен проект за превенция на исхемичния мозъчен инсулт.

***
Бургас.
От 14.30 часа в спортна зала „Бойчо Брънзов“ ще се проведе практическо обучение в рамките на кампанията за сигурност на децата в интернет пространството „Кой стои срещу мен в мрежата“.

***
Бяла (Русе).
От 13.30 часа на пл. „Екзарх Йосиф I” ще се проведе лекоатлетическото състезание по щафетно бягане „Бяла Рън 2018“.

***
Бургас.
От 14.30 ч в залата на Областна администрация Бургас ще се проведе брифинг за представителите на медиите по повод срещата на зам.министър председателя Валери Симеонов с кметовете на черноморските общини и представители на регионалните дирекции във връзка с приключването на летния сезон.

***
Варна.
От 10.00 часа в района на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” ще се проведе тържествен ритуал по провеждане на военна клетва от курсантите от „Випуск 2023” за Военноморските сили и „Випуск 2024“ за Военномедицинска академия – София.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на сдружение „Младежи за развитие на Лясковец” във връзка с реализацията на международен проект по Еразъм+.

***
Велико Търново.
От 16.30 часа по улица „Васил Левски“, пред Община Велико Търново, ще се проведе Дефилир и откриване на Международен фестивал на военните оркестри.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ ще бъде открита Представителна изложба на национален проект „Аз съм Българка” на Радослав Първанов.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ ще бъде открита „Историческата памет в цветове и багри” – изложба гоблени, автор Росица Бакалова.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа на крепостта Царевец ще бъдат отбелязани Европейски дни на наследството: Изложба „Звънът - миналото среща бъдещето” и включване в европейската инициатива „Нека първият им звън изрече думата „мир“.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Художествена галерия „Борис Денев“ ще бъде прожектирана „Открий камбаната в галерията“ – анимация за деца и възрастни във връзка с Дните на Европейското културно наследство.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа ДКС „Васил Левски“ „Осмото чудо“ – концерт-спектакъл на Фолклорен ансамбъл „Българе“.

***
Видин.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА във Видин ще бъде представен трансграничният проект „Живи човешки съкровища на трансграничния регион“, проектен код ROBG- 581.

***
Враца.
От 19.00 часа в градската концертна зала ще се състои концерт на „Симфониета Враца“.

***
Горна Оряховица.
От 18.00 часа при Паметен знак на загиналите във войните горнооряховчани ще бъде отбелязан Денят на Независимостта на България.

***
Добрич.
От 17.00 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков“ ще бъде представена временна изложба „Книжовното наследство на Добруджа през Възраждането“.

***
к. к. Златни пясъци.
От 16.00 часа в хотел „Шипка“ ще бъде открит Националният многожанров фестивал на есперантското слово и песен за хора с увреждания „Интеграция без граници”.

***
Монтана.
От 15.00 часа в Художествена галерия „Кирил Петров“ ще се проведе кръгла маса с ученици в Х клас от средните училища в Монтана на тема „За цената на независимостта – преди 110 години и сега … или „Защо лошият мир е много по-добър и от най-добрата война?!“.

***
Пещера.
От 18.00 часа в Народно читалище „Развитие“ Комплексът за социални услуги за деца и семейства в Пазарджик ще представи благотворителната театрална постановка „Скици от малкия град“.

***
Пловдив.
От 09.00 до 16.00 часа Центърът за управление на трафика в Пловдив ще отвори врати за посещение на граждани.

***
Пловдив.
От 10.00 часа пред храм ,,Св. Свети Константин и Елена’’ в Стария град ще се открие Есенният панaир на занаятите с Пленер ,,Кукли”.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Регионалния етнографски музей ще бъде открита изложбата „Гривни дрънкат под възглаве”.

***
Пловдив..
От 19.30 в Дома на културата “Борис Христов” ще бъде открит фестивалът ONE DANCE WEEK 2018.

***
Русе.
От 09.30 часа Комплексният онкологичен център в Русе ще проведе информационна среща за превенцията на рака на гърдата в шивашко предприятие „Антоан Вил” в Русе. От 10.30 часа ще се проведе беседа в управлението на Пристанищен комплекс – Русе ЕАД, на улица „Пристанищна” 22.

***
Сливен.
От 11.30 часа на Дамарския мост началникът на сектор „Пътна полиция”-Сливен главен инспектор Илиян Николов ще даде брифинг за състоянието на пътния травматизъм в региона.

***
Сливница.
От 10.00 часа на градския стадион на футболен клуб „Сливнишки герой“ ще се проведе приятелска футболна среща между представителните отбори на сухопътните войски на Република България и Република Сърбия.

***
Смолян.
От 16.00 часа в изложбените зали на Регионален исторически музей „Стою Шишков“ - Смолян ще бъде открита временната изложба „Родопски чанове и тюмбелеци“, по повод Европейските дни на наследството.

***
Смолян.
От 19.00 до 19.15 часа в Регионален исторически музей „Стою Шишков“ - Смолян ще звучат магичните звуци на родопските чанове, а в този час камбани във всички европейски страни да забият в чест на културното наследство.

***
Смолян.
От 14.00 часа на паркинга между Мултифункционалната спортна площадка на стадион „Смолян” ще бъде даден старта на състезание по Дуатлон /велосипеди и бягане/, организирано от община Смолян по повод Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 този месец.

***
Стара Загора.
От 15.30 часа кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще направи първа копка за улица „П. Захариева“ в кв.„Железник“.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в Регионална библиотека „ Захарий Княжески“ ще се проведе концерт на група „GloBalKan“.

***
Хасково.
От 15.00 часа в зала „Хасково“ ще се проведе среща с президента на Международната писателска гилдия Лада Баумгарден.

***
Хасково.
От 19.00 часа камбаните на Камбанарията в град Хасково, парк Ямача, ще бият едновременно с тези в цяла Европа в рамките на инициативата на Федерална Република Германия под надслов „Нека първият им звън изрече думата „мир“ - Камбанен звън из цяла Европа" и в чест на културното наследство.

***
Шумен.
От 9.00 часа в зала 203 на общината ще заседава постоянната комисия „Бюджет и финанси”.

***
Шумен.
От 11.00 часа в зала 203 на общината ще заседава постоянната комисия „Европейски проекти, международно сътрудничество и взаимодействие с НПО”.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на общината ще заседава постоянната комисия „Правна и опазване на обществения ред”.

***
Шумен.
От 15.30 часа в зала 203 на общината ще заседава постоянната комисия „Териториално развитие и селищно устройство”.

***
Шумен.
От 16.30 часа във Военния клуб в Шумен ще бъде открита изложбата „Освобождението на Добруджа по време на Първата световна война 1916-1917 г.“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.