• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното пленарно заседание на Народното събрание. -

***
София.
От 14.00 часа в кабинета си в парламента, председателят на Народното събрание Димитър Главчев, Председателският съвет на парламента и председатели на комисии ще се срещнат с Генералния секретар на Европейската комисия (ЕК) Александър Италианер и с началника на кабинета на председателя на ЕК Мартин Селмайер. В 14.20 часа в зала „Запад" на Народното събрание гостите ще имат среща с членовете на Председателския съвет на парламента и с председатели на комисии.

***
София.
От 10:30 часа в зала „Запад" на Народното събрание Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове ще представи своя Междинен доклад за 2017 г.

***
София.
От 12.00 часа в Министерство на образованието и науката министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще подпише декларация, с която България се включва в сътрудничеството във високопроизводителните изчисления EuroHPC.

***
София.
От 18.30 часа в Интер Експо Център министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще открие официално Международния автомобилен салон София 2017.

***
София.
От 09.30 часа в зала „Сердика" на София Хотел Балкан ще бъде открит форумът „Националните приоритети в контекста на Българското председателство на ЕС".

***
София.
От 10.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще бъде открита първата конференция в Европа за филология и бизнес и за кариерно развитие в хуманитарните науки.

***
София.
От 10.00 часа в Дома на Европа в София (ул. „Г. С. Раковски" 124) ще се проведе Дискусия „Предизвикателствата пред ЕС в началото на новия европейски политически сезон: Поглед от София". Своето виждане по темата ще споделят членовете на Европейския парламент Андрей Ковачев (ЕНП), Петър Курумбашев (С&Д), Светослав Малинов (ЕНП) и Илхан Кючюк (АЛДЕ) (очаква се потвърждение). За патрон на мероприятието е поканен президентът Румен Радев.

***
София.
От 10.00 часа 7 състав на СГС ще проведе съдебно заседание по делото срещу бившия ректор на Медицинския университет Ваньо Митев и Алексей Алексеев, обвинени за сключване на неизгодна сделка.

***
София.
Българският еврокомисар Мария Габриел, която отговаря за ресор „Цифрова икономика и цифрово общество", ще се включи в Седмицата на кодирането в българските библиотеки. Тя ще посети семинара „Забавно програмиране с роботи Финч" в Американския център на Столична библиотека, където участие ще вземат петокласници от 94 СУ „Димитър Страшимиров".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА Районна софийска организация при Съюза на слепите в България, Център за социална рехабилитация и интеграция за хора със зрителни увреждания в София и федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания" ще дадат пресконференция.

***
София.
SOFAIR ще бъде домакин на "Sofia Urban Challenge" - състезание за отворени иновации за чист въздух, в което взеха участие 15 компании от цяла Европа. На 13 октомври финалисите идват в София, за да представят пред жури своите идеи. Тази инициатива се организира от Клийнтех България и Клаймат КИК, с подкрепата на 'Зелена София'" към Столична Община.

***
София.
От 12.00 часа в Рапортна зала на хирургичен комплекс в УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов" ще бъдат изнесени данни за сиамските близнаци от Сливен. Данните са резултат от заседание на консилиум, сформиран по конкретния случай.

***
София.
От 12.30 часа, във фоайето на УМБАЛ „Св. Екатерина", ще се проведе ежегодното отбелязване на Европейския ден на органното донорство и трансплантация „Частица от теб може да бъде за някого целият свят".

***
София.
От 17.00 ч председателят на ДПС Мустафа Карадайъ ще открие конгреса на Европейската либерална младеж (LYMEС), който ще се проведе в София в хотел Новотел София в периода 13-15 октомври. Официални гости на откриването на Конгреса ще бъдат председателя на АЛДЕ партията Ханс ван Бален, евродепутати, народни представители от ДПС и членове на ръководството на ДПС.

***
София.
От 18.00 часа в галерията на Института за съвременно изкуство ще бъде открита изложбата на Димитър Солаков „Сътворение и разрушение, или отговорността на бащинството".

***
София.
От 19.00 часа в Гьоте-институт ще се състои Поетична вечер с Мирела Иванова, Надежда Радулова и Емануил Видински в рамките на международната научна конференция „Фигури на транснационалното. РеВизии на немскоезичната литература".

***
София/ к. к. Боровец
В к.к. „Боровец" Асоциация на индустриалния капитал в България Ви кани да участвате в семинар, на който ще бъде представена позицията на АИКБ по важни за обществото теми.

***
Асеновград.
От 17.30 часа в Градска библиотека „Паисий Хилендарски" ще се състои премиера на книгата на Василка Дойчева „Гребнати спомени", представена от Елена Славкова.

***
Бургас/к. к. Слънчев бряг.
От 11.30 часа при 217-ти километър на път I-9 Слънчев бряг - Бургас министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов ще направят символична първа копка за реконструкцията на пътя.

***
Бургас.
От 13.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков посети училище „Ал. Г. Коджакафалията", построено по програма „Региони в растеж".

***
Бургас.
От 14.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството ще направи инспекция на строителството на новата детска градина със закрит басейн в комплекс „Меден рудник" (до плувния басейн, пред блок 122).

***
Бургас.
От 13.00 часа в Регионална библиотека "Пейо Яворов" ще бъде направена демонстрация с робота Финч.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Държавна опера- Бургас ще бъде представен балетът 'Пепеляшка".

***
Бургас/Несебър.
От 10.00 часа в хотел "Сол Несебър Палас 5" министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще участва в деветата Национална конференция по транспортна инфраструктура с международно участие.

***
Бургас.
От 17.00 часа в зала 221 на Органичен Корпус в Университет „Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас ще бъде открито тридневно събитие за хора с интереси в областта на софтуерна разработка, дизайн, информационни технологии и иновативни продукти.

***
Варна.
От 12.30 часа на плажа пред р-т „Кристал" ще се проведе демонстрация на Доброволните екипи за реакция при бедствия, аварии и катастрофи при Българския Червен кръст.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа общинският съветник от ГЕРБ - Варна ще проведе срещи с граждани в централата на партията, намираща се на ул. „Георги Бенковски" 1.

***
Варна.
От 14.00 часа в ресторант „Маестро" ще се състои финална среща на проекта „Заедно можем повече" на фондация „Помни Могилино".

***
Велико Търново.
От 10.30 часа на ритуалния плац на НВУ „Васил Левски" ще се проеде Церемония по полагане на военна клетва, ден на отворените врати.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в читалнята на централната сграда на РНБ „П.Р.Славейков" ще бъде открита Международна научна конференция „Фолклор и образование-актуално състояние и перспективи. Конференцията се организира от Педагогически факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".

***
Велико Търново / с. Беляковец.
От 18.00 часа в салона на НЧ Просвета 1907" ще се проведе Юбилейно тържество, посветено на 110 години от основаването на читалището.

***
Враца.
От 10.00 часа в Конферентната зала на Община Враца, ще се проведе открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Обновяване и модернизиране на пешеходната зона в централната част на град Враца - зони 3, 4, 5 и 6 в участъка от ул. „Поп Сава Катрафилов" до ул. "Кръстьо Българията" и 12 улици в Централна градска част".

***
Добрич.
От 10.30 часа в бизнес-залата на Община Добрич ще бъде отбелязан Международният ден на белия бастун. Инициативата се организира от Община Добрич в партньорство със социалната услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция".

***
Добрич.
От 15.30 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се проведе кукления спектакъл „Хитър Петър".

***
Карлово.
Община Карлово кани гражданите на встъпителна пресконференция и официална церемония "Първа копка" на обект ДГ "СЛЪНЦЕ" от 10.00 часа в двора на градината и на официална церемония "Първа копка" на обект СУ "Васил Левски" от 11.30 часа в двора на училището.

***
Карлово.
От 18.00 часа в Камерната зала на читалището ще се състои среща-разговор с журналистката Анета Янакиева и представяне на сборника с народни песни за Апостола - „Небе се с ръка не хваща".

***
Кюстендил.
От 14.00 ч. в клуба на ВМРО - Кюстендил (ул. „Неофит Рилски" 24, зад Общината) народният представител от Обединени патриоти и заместник-председател на ВМРО Атанас Стоянов ще даде пресконференция. Темите са законодателните инициативи на Патриотите в 44-ото Народно събрание, местни проблеми, породени от битова престъпност, предстоящи европейски инициативи, свързани с начинанието „Доходен съюз".

***
Пазарджик.
В 13.00 часа, на пътя Пазарджик-село Капитан Димитриево (в района на Старото сметище), министър-председателят Бойко Борисов, министърът на околната среда и водите Нено Димов, Изпълнителният директор на ПУДООС Ренета Колева и кметът на Община Пазарджик Тодор Попов официално ще открият Регионалното депо за неопасни отпадъци от регион Пазарджик, Клетка 1 и съпътстваща инфраструктура.

***
Петрич.
От 15.30 часа в село Коларово ще бъде поставено началото на „Фестивал на кестена 2017 година".

***
Пловдив.
От 09.30 часа на лекоатлетически стадион „Пловдив" ще се проведе състезание в дисциплина „100-метрова пътека с препятствия". Проявата е част от 15-то състезание за купата на Българската федерация по пожароприложен спорт.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 1 на Окръжен съд ще се гледа делото срещу 17-годишния ученик, пребил учителя си в Селскостопанската гимназия в Садово.

***
Пловдив.
От 10.00 часа на Източната порта на Филипопол кметът Иван Тотев ще даде старт на археологическите проучвания на обекта.

***
Пловдив.
От 15.00 часа на Виенския павилион в Цар Симеоновата градина доброволци от БМЧК-Пловдив ще проведат информационно-развлекателна кампания по повод Европейската седмица на донорството.

***
Стара Загора.
От 9.00 часа в зала 33 на Регионален исторически музей ще се проведе Семинар (жива лаборатория) и откриване на щанд за "биоикономика" по проект BioSTEP.

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в зала 33 на Регионалния исторически музей ще започне конференция Августиада 2017.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа на специална церемония в Държавната опера в града ще бъде избрана носителката на титлата Царица на Августиада.

***
Шумен.
От 09.30 часа идва извънредният и пълномощен посланик на Република Армения в България, Н. Пр. Армен Саргсян ще бъде приет от кмета Любомир Христов за първото му официално посещение в Шумен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.