• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Къде, какво в страната

Къде, какво в страната

/КРОСС/ ***
Попово.
Президентът Румен Радев ще присъства на откриването на новата производствена база за тапицирана мебел „Завод 3".

***
София.
В църквата „Св. София" в столицата вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие паметна плоча, посветена на Деня на българо-унгарското приятелство.

***
София.
От 08.55 часа председателят на парламента Димитър Главчев ще посрещне председателя на Камарата на депутатите на Гърция Николаос Вуцис, който ще произнесе кратко слово преди началото на пленарното заседание.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе редовното пленарно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа министърът на правосъдието Цецка Цачева свиква извънредно заседание на Съвета по прилагане на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система.

***
София.
От 10.00 часа, в Народното събрание, председателят на парламента Димитър Главчев и гръцкия му колега Николаос Вуцис ще направят изявление пред медии след срещата между двамата. От 10.15 часа Николаос Вуцис ще положи венец пред паметника на Незнайния войн, а след това гостът и председателят на Народното събрание Димитър Главчев ще посетят храм-паметника „Свети Александър Невски".

***
София.
От 08.30 часа в зала „Сердика" на „София Хотел Балкан", бизнесът и синдикатите ще обсъждат икономиката и ръста на доходите. Домакини ще бъдат президентите на двата синдиката - Пламен Димитров и Димитър Манолов.

***
София.
От 09.00 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Е. Милев, Л. Лазаров и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09. 30 часа 4-ти състав на Административен съд - София ще проведе първо заседание по делото, образувано по жалба на ИК „ЗА ЗЕЛЕН МЛАДОСТ" срещу решението на СОС да отхвърли искането на жителите на „Младост" за провеждане на референдум срещу презастрояването в района.
***
София.
От 09.30 часа, в хотел „Кристъл Палас" (ул. „Шипка" 14), Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), съвместно с Британското посолство в София и фондация „Ханс Зайдел" България, организират международен експертен форум „Интернет и трафик на хора: Механизми, противодействие и превенция".

***
София.
От 09.30 часа в зала „Конферанс 5" на парк-хотел „Москва" ще бъде открита Осмата югоизточна европейска конференция по муковисцидоза. Събитието ще започне с кръгла маса, темата на която е „Проблеми, решения и добри лекарски практики при терапията на муковисцидозата в България". От 11.30 часа ще се проведе пресконференция, на която ще бъде споделено становището, до което са достигнали експертите, участващи в кръглата маса, относно спазването на Европейския стандарт за лечение на муковисцидоза в България.

***
София.
От 09.30 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Н. Цвятков, на когото е повдигнато обвинение обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ш. Ахмед, Т. Димитров и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа заместник-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова ще открие информационен ден на Управляващия орган на оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Равни шансове". Събитието ще се проведе в зала „Пресцентър" на Министерство на труда и социалната политика.

***
София.
От 10.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Р. Чолов и П. Иванова, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на МВР министърът на вътрешните работи Валентин Радев ще награди с почетното отличие „За доблест и заслуги" - II степен директора на РДПБЗН комисар Георги Пармаков. Отличието се връчва за постигнати високи професионални резултати при потушаване на огнената стихия в района на Кресна.

***
София.
От 11.00 часа в Малката зала на конферентен център „Венус" (бул. „Княз Ал. Дондуков" №9, ет. 2) Държавна агенция „Електронно управление" и Централната избирателна комисия ще представят проекта за дистанционното електронно гласуване.

***
София.
От 11.00 часа омбудсманът Мая Манолова ще отчете втората година като национален обществен защитник. Събитието знаково ще се състои пред централното управление на „Топлофикация София" ЕАД - кв. „Борово", ул. „Ястребец" № 23 Б.

***
София.
От 11.00 часа в в зала „Родопи" на Интер Експо Център ще се състои пресконференция по повод учредяването на Национална камара на автосервизите в България (НКАБ).

***
София.
От 11.00 часа във фоайето на НДК ще се проведе дискусията „Културно наследство в риск".

***
София.
От 11.00 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Б. Митев, И. Димитров и И. Христов, на които са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 11.30 часа в Министерството на здравеопазването ще се проведе брифинг, на който ще бъдат представени промените в правилника за дейността на Център „Фонд за асистирана репродукция".

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Българска национална асоциация „Активни потребители" ще представи резултатите от лабораторните изпитвания на популярни марки краве масло в България.

***
София.
От 12.30 часа, в зала „Родопи" в Интер Експо Център ще се проведе съвместна пресконференция на Съюза на българските автомобилисти (СБА) и Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС).

***
София.
От 13.00 часа 13-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Х. Василев, С. Върбанова и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 28-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу
Светла Пиралкова (сключване на неизгодна сделка).
***
София.
От 14.00 часа в Зала 5 на Столична община Силвия Христова - председател на постоянната комисия по архитектура и градоустройство, и Главният архитект на София Здравко Здравков организират представяне на проекта на Закон за изменение и допълнение на Закона за устройството и застрояването на Столичната община пред общинските съветници.

***
София.
От 14.00 часа в Дома на Европа ще се проведе годишна национална конференция под мотото „Предприемачеството: Път към позитивна промяна".

***
София.
От 14.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу В. Марков, М. Минчев и И. Иванов, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу А. Николов, В. Дочева и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 17.00 часа в Галерия „Лик" ще бъде представена изложбата „Корона" - серия от картини и миниатюри на художника Роман Гуманюк на тема шахмат.

***
София.
От 18.00 часа в 65 аудитория на Софийски университет „Св. Климент Охридски" ще се проведе среща - дискусия „Възможно ли е да спрем машината за неравенство?", организирана от Фондация „Фридрих Еберт" и Гражданска инициатива „За справедливи данъци".

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Арте" ще бъде представена изложба живопис на Кънчо Кънев с почетното участие на Маргарита Пуева.
***
София.
От 18.30 часа в зала „проф. Асен Златаров" на Национален дом на науката и техниката ще бъде представена книгата „Корупционната България. ТОМ II. 1997-2005" с автори Едвин Сугарев, Христо Христов и Красен Николов.

***
София.
От 19.00 часа в Камерна зала „България" ще се състои концерт „Божествената хармония на Барока" на Вокален състав „Импресия".

***
София.
От 19.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще бъдат представени книгите „Краят на една епоха" и „Любов на площада" от Владимир Левчев.
***
София.
От 20.00 часа сръбският поп певец и композитор Желко Йоксимович ще представи за първи път у нас новия си спектакъл „DVA SVETA".

***
Белослав.
От 17.00 часа в в НЧ „Съзнание 1926" ще се проведе концерт в чест на 20-годишния юбилей на Група за автентичен фолклор и обичаи „Нашенки" с художествен ръководител Милена Чакърова-Петкова.

***
Благоевград.
От 11.30 часа в Югозападния университет „Неофит Рилски" ще се проведе кръгла маса на тема „Перспективи пред кестеновите насаждения в района на Брежани и община Симитли" и откриване на изложба от пленер „Живопис" 2017.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Станислав Иванов ще проведе приемна за граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Велико Търново.
От 15.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция с участието на проф. Анелия Клисарова, член на парламентарната комисия по образование и наука и народните представители от БСП, избрани от Великотърновския регион. Темата на пресконференцията е свързана с проблемите и предизвикателствата в образованието.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в РНБ „П. Р. Славейков" ще се проведе Творческа вечер на писателя Владимир Зарев.

***
Враца.
От 16.30 часа в малката зала на Художествена галерия „Иван Фунев" ще се проведе среща с Юлия Пискулийска - журналист, писател и поет.

***
Габрово.
От 14.00 часа в Ритуалната зала на общинската администрация ще се проведе среща-дискусия на тема „Развитието на региона чрез модернизация на образованието".
***
Девин.
Фестивалът "Чуйте Девин" ще се проведе за първа година.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Концертната зала на Младежки център - Добрич ще се състои юбилеен концерт на Хор „Лира" към Дом за стари хора - Добрич с диригент Атанас Генчев. Концертът е по повод 10 години от създаването на хора.
***
Кърджали.
От 17.00 часа в конферентната зала на хотелски комплекс „Арпезос" ще бъде представена книгата на Красимир Узунов „Азъ служихъ при Дранговъ".

***
Кърджали.
От 18.00 часа на площад „Освобождение" елитните гвардейски части ще представят и зрелищният спектакъл „Искри", който съчетава нестандартни строеви хватки, движения с и без оръжие и отдаване на почит към бойните знамена и героите, отдали живота си за свободата и независимостта на България. Събитието е по повод 105 години от освобождението на Кърджали.

***
Кърджали.
От 19.15 часа на площад „Освобождение" ще се проведе Тържествена заря - проверка по случай 105 години от Освобождението на града.

***
Луковит.
От 10.30 часа Областен информационен център - Ловеч организира открита приемна на тема „Предстоящи възможности до края на 2017 г.".
***
Монтана.
От 14.00 часа МИКЦ Монтана и Фондация за развитие на граждански инициативи ще проведат обучение на младежи между 16 и 29 години на тема „Заедно срещу антициганизма в България", което се реализира в рамките на проект, изпълняван от ФРГИ и финансиран от ЕС.

***
Перник.
От 11.00 часа ще се проведе пресконференция на ВМРО - Перник, в която ще участва заместник-председателят на партията и народен представител в 44-ия парламент от ПГ „Обединени патриоти" Атанас Стоянов.

***
Плевен.
От 11.00 часа в парк-хотел „Кайлъка" ще бъде открита железопътна конференция за постиженията в железопътното инженерство на тема „Чудеса на релси".

***
Пловдив.
От 11.00 часа, в Палата № 7 на Международния панаир в Пловдив, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски ще представи специално пощенско-филателно издание, създадено да представя България в Световната филателна изложба в Бразилия от 24 до 29 октомври.

***
Първомай.
От 16.30 часа в Залата на Общински съвет Първомай ще се проведе кръгла маса на тема „Ние, родителите".

***
Русе.
От 11.00 часа в „Канев Център" ще бъде открит българо-румънски трансграничен форум „10 години членство в ЕС: бъдещи перспективи".

***
Русе.
От 18.30 часа, в зала „Княз Александър I" на Историческия музей, учени от Института за етнология и фолклористика с етнографски музей към БАН ще представят свои книги.

***
Сандански.
От 11.00 часа в сградата на Община Сандански заместник-министърът на икономиката Александър Манолев ще присъства на официалното подписване на меморандум между Община Сандански и Национална компания „Индустриални зони" за изграждането на индустриална зона при с. Дамяница.

***
Сливен.
От 11.00 час в офиса на ПП ГЕРБ - Сливен ще се проведе пресконференция на ръководството на партията. Ще се коментират актуални теми за града и общината.

***
Сливен.
От 11.15 часа в офиса на ДБГ председателят на партията Делчев и общинският председател на ДБГ д-р Нина Борова ще дадат пресконференция.

***
Сливен.
От 17. 00 часа в Регионална библиотека „Сава Доброплодни" ще бъде представена втора част на книгата „Апостола на българите" на Желяз Кондев.

***
Сливен.
От 18.00 часа в зала „Сирак Скитник" ще бъде открита изложбата „Йордан Кювлиев. Реконструкция" по повод 140 години от рождението на живописеца.

***
Смолян.
От 18.00 часа Васил Найденов ще изнесе концерт в зала 1 на РДТ „Николай Хайтов" за Празника на града.
***
Стара Загора.
От 18.30 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще бъде открита ретроспективна изложба живопис на художника Димитър Борисов Дачев (посмъртно).

***
Хасково.
От 09.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на председателя на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев.

***
Хасково.
От 16.00 часа в в Голямата зала на ОП „Младежки център" - Хасково сдружение FLM ще прожектира селекция от студентски късометражни филми като част от благотворителната кампания „Нека да помогнем на едно българско семейство".

***
Шумен.
От 10.30 часа, в залата на Диагностично-консултативен център I, Регионална здравна инспекция- Шумен организира кампания „Изграждане на здрави кости при деца и юноши" във връзка със Световния ден за борба с остеопорозата - 20 октомври.

***
Шумен.
От 9.00 до 12.00 часа с различни инициативи в ППМГ "Нанчо Попович", ПГПЧЕ "Никола Вапцаров" и Второ основно училище "Д-р Петър Берон" продължава празничната програма за Деня на българо-унгарското приятелство.

***
Шумен.
От 15.00 часа в зала 203 в общината ще се състои заседание на Постоянната комисия „Бюджет и финанси".

***
Шумен.
От 16.00 часа в зала 203 в общината ще се състои заседание на Постоянната комисия „Териториално развитие и селищно устройство".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.