• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
Разлог.
От 12.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството г-н Николай Нанков и кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев ще прережат лентата на обновената сграда на СУ „Братя Каназиреви" на ул. „Любен Каравелов" 12.

***
София.
От 13.00 часа министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на София Йорданка Фандъкова, изпълнителният директор на търговското дружество „Академика 2011 ЕАД", което стопанисва съоръжението Борислав Тодоров и волейболната легенда Владимир Николов ще присъстват на откриването на реновираните зали и плувния басейн на спортен комплекс „Академика 4 км".

***
София.
От 10.00 часа ще започне заседанието на Министерски съвет.

***
София.
От 09.00 часа Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) организира информационно събитие на тема „Практическо приложение на новия регламент за защита на личните данни" в зала „Варна" на Интерпред-СТЦ София.

***
София.
От 09.30 часа Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и международната консултантска фирма eclareon GmbH организират конференция на тема „Германски технологии за повишаване на енергийната ефективност в индустрията и приложението им в България" в зала „София" на Гранд Хотел София.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе седмичното заседание на съдийската колегия към Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа 15-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Р. Логвиненко, обвинен, че е организирал нападението над Алексей Петров (чл.116 НК).

***
София.
От 09.30 часа 26-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу В. Димитров, Л. Абланска и М. Стоилова, обвинени в длъжностно присвояване в особено големи размери.

***
София.
От 09.30 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу С. Бонев, Х., Ангелов и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала Г1 на Интерпред ще се проведе обсъждане на Алтернативния бюджет на БСП в сферите: социална политика и здравеопазване. Участие ще вземат председателят на Съвета по социална политика към НС на БСП Емилия Масларова, председателят на Съвета по здравеопазване - Асен Златев и Антон Кутев- зам.-председател на ПГ на "БСП за България" и председател на комисията по жалбите на гражданите в Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа Софийски градски съд ще заседава по мярката за неотклонение на С. Василев от Кочериново.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Средец" на „София Хотел Балкан" ще се проведе лекция за глобалните икономически тенденции, перспективите в отношенията между Япония и Европейския съюз и значението им за България. Лектор ще бъде проф. Мотошиге Ито, преподавател във Факултета по международни социални науки в университета „Гакушуин", почетен професор на Токийския университет и специалист в областта на международната икономика.

***
София.
От 10.00 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу А. Димитров, Д. Славов и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу М. Милков, М. Тръвнева и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Р. Чолов и П. Иванова, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в Детския център на Столична библиотека ще се състои среща с авторката Зорница Иванова и героите на книгата „Мая и концертът на талантите", а с художника Христо Кърджилов ще рисуват красиви български носии.

***
София.
От 10.30 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу М. Басей, Б. Зафиров и Х. Чичев, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества.

***
София.
От 10.30 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Добрин Д., Николай И. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Триадица" на Гранд хотел „София" ще се проведе конференция на тема „Бежанската криза и развитието на миграционните процеси". Дискусията ще бъда отрита от кмета на София Йорданка Фандъкова, регионалния директор за Югоизточна Европа на фондация „Ханс Зайдел" д-р Клаус Физингер, Лоредана Теодореску от „Вилфрид Мартенс" център и председателя на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в НС и председател на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Изток" на Народното събрание ще се проведе кръгла маса на тема „Родителите - конфликтите - агресията и закрилата на децата".

***
София.
От 11.00 часа в зала „Киото" на хотел „Маринела" заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев ще участва в бизнес дискусията „Property, идеи & инвестиции".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се бъде представено новото допълнено издание на „Българите са в основата на човешката цивилизация" на проф. Евгений Сачев.

***
София.
От 11.00 часа в Столична библиотека ще бъдат открити изложбите „Колекции от личните библиотеки на Константин Стоилов, Кирил Христов, Петко Тихолов, Васил Пундев" и „Картини от грамофона".

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Националния археологически институт с музей при БАН ще се проведе пресконференция повод откриването на изложбата „Злато и бронз. Метали, технологии и контакти в Източните Балкани през бронзовата епоха".

***
София.
От 11.30 часа в зала „Средец" на хотел „Централ" ще бъде представена международната инициатива „Calciosociale"- специално разработени футболни правила възпитаващи във взаимно уважение и толерантност между различните социални и етнически групи на обществото.

***
София.
От 13.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу М. Георгиева, А. Ангелов и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 26-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу
А. Гинев (бивш зам.-министър на транспорта), И. Илиев (бивш депутат от ДПС) и О. Георгиев, обвинени в безстопанственост.

***
София.
От 13.30 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу М. Милков, Р. Драгнев и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Дома на Европа ще се проведе годишната конференция „Умни градове, умни домове, умни идеи".

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа народният представител от „БСП за България" проф. Георги Михайлов и общинският съветник Владимир Данев ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на БСП - София на ул. „Леге" №10.

***
София.
От 17.00 часа в зала „Георги Кирков" в централата на партията на ул. „Позитано" 20 ще се проведе дискусията за бюджетната политика в областта на младежта и спорта. На нея ще присъства председателят на Съвета по политиката за младежта и спорта към НС на БСП и депутат от ПГ на левицата Иван Ченчев.

***
София.
От 17.00 часа в Нова конферентна зала на СУ „Св. Климент Охридски" ще бъде представен 38-ият документален сборник от поредицата „Из архивите на ДС" - Държавна сигурност и IX Световен младежки фестивал 1968 г.

***
София.
От 17.30 часа лектори от благотворителна инициатива „Бъдители" Биляна Панталеева, Гена Събева и Явор Панталеев ще гостуват на Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Събитието е част от програмата по случай 75-годишнината на УАСГ.

***
София.
От 18.00 часа в Столичната библиотека ще се проведе поетична вечер на Георги Константинов.

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК с микрофона на световната сензация Адел ще пее естрадната легенда Мая Нешкова.

***
Айтос.
От 09.00 часа народният представител от ПП ГЕРБ Ивелина Василева ще се срещне с граждани в офиса на партията на ул. „Станционна" 44.

***
Асеновград.
От 17.00 часа в зала 601 на административната сграда на Общината ще се състои представяне и публично обсъждане на проекта на Културен календар на Община Асеновград за 2018 г.

***
Благоевград.
От 11.00 часа ще бъде открита фотоизложбата „Интердисциплинарно изследване на култовата приемственост", която представя резултати от изследванията на Университетския научно-изследователски център за древни европейски и източносредиземноморски култури при ЮЗУ "Неофит Рилски".

***
Благоевград.
От 19.30 часа в зала „Пейо Яворов" ще се състои концерт на Владимир Ампов - Графа.

***
Варна.
От 10.00 часа в сградата на Областна администрация Варна, ще се проведе семинар на тема „Координационен механизъм за помощ и подкрепа на пострадали от домашно насилие-път към дългосрочното прекратяване на домашното насилие", организиран от Фондация „SOS-семейства в риск" и Фондация „Асоциация Анимус".

***
Варна.
От 13.30 часа народният представител от БСП проф. Анелия Клисарова ще приема граждани в централата на БСП в града на ул. „Македония" 33.
***
Варна.
От 18.00 часа в зала „Европа" на Фестивален и конгресен център ще се проведе втората вечер от филмовия фестивала „SOFIA BITING DOCS".

***
Велико Търново.
От 13.30 часа в сградата на бившето Родилно отделение /в Стара болница/ Специализираната болница за активно лечение по кардиология във Велико Търново ще даде пресконференция във връзка с реализирането на проект.

***
Враца.
От 11.00 часа в Заседателната зала на Областна администрация - Враца ще се проведе кръгла маса на тема „Реформи в социалната сфера, промени в политиката на ТЕЛК и представяне на програми за трудова заетост".

***
Враца.
От 17.00 часа в Конферентната зала на Общински съвет-Враца ще се проведе обществена консултация във връзка с приемане на проекти за за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и права на територията на община Враца, Наредба за организация на движението при кратковременно платено паркиране - „Синя зона и Наредба за превоз на пътници и условия за пътуване с превозни средства, собственост на „Тролейбусен транспорт-Враца" ЕООД на територията на Община Враца.

***
Генерал Тошево./с. Люляково.
От 10.00 часа в читалището на селото ще се проведе публично осъждане на доклад за оценка на въздействието върху околната среда
към инвecтициoннo пpeдлoжeниe: „Разработване и усвояване на находище „Спасово" в блок „Добрич", включващо четири участъка: „Рогозина", „Чернооково", „Калина" и „Рогозина изток" за проучване и добив на природен газ на територията на област Добрич".

***
Генерал Тошево./с. Кардам.
От 17.00 часа в читалището на селото ще се проведе публично осъждане на доклад за оценка на въздействието върху околната среда
към инвecтициoннo пpeдлoжeниe: „Разработване и усвояване на находище „Спасово" в блок „Добрич", включващо четири участъка: „Рогозина", „Чернооково", „Калина" и „Рогозина изток" за проучване и добив на природен газ на територията на област Добрич".

***
Девин.
От 10.00 часа в залата на Общинска администрация Девин ще се проведе информационна среща на ОИЦ-Смолян и Национална служба за съвети в земеделието - Смолян за представяне на актуални възможности за европейско финансиране.

***
Добрич.
От 17.30 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков" ще бъде представен сборникът „Йовковите архиви разказват. Документи и спомени".

***
Нова Загора.
От 17.30 часа в театър „Минко Балкански" към Средно училище „Христо Ботев" в Нова Загора ще се състои среща с граждани и представители на местната власт по повод 10-годишнината от членството на България в Европейския съюз и предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, организирана от областния управител Чавдар Божурски.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Дома на учените ще бъде открита инициативата „Кариера за нова ERA".

***
Пловдив.
От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия" в блок 91 общинският съветник в Общински съвет - Пловдив Иван Вичков ще приема граждани.

***
Пловдив.
От 18.00 часа председателят на общински съвет Пловдив Савина Петкова ще връчи отличието "Почетен гражданин на град Пловдив", с което е удостоен Петър Анастасов на официална церемония в Дом на културата „Борис Христов".

***
Русе.
От 15.30 часа във фоайето на Доходно здание ще ще стане ясен изборът на идейна концепция за изграждането на паметник на Васил Левски в Парка на възрожденците.

***
Свищов.
От 12.30 часа, в Мултимедийната зала на Градска библиотека ще се проведе музикална викторина с учениците от VII клас на ОУ „Филип Сакелариевич".

***
Свищов.
От 17.30 часа на Камерната сцена в ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856" ще се проведе среща с Любен Димитров и книгата му „Рибите не виждат бяло".

***
Сливен.
От 11.00 часа в зала „Сирак Скитник" ще се състои награждаването на участниците в Традиционния ученически конкурс за рисунка „Аз и моят град".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа балетът на Държавна опера-Стара Загора ще открие официално своя нов творчески сезон с балета „Лебедово езеро" от П.И.Чайковски.

***
Угърчин.
От 10.30 часа Областен информационен център - Ловеч организира открита приемна на която ще представи пред заинтересовани лица възможности за кандидатстване с проектни предложения по процедури и мерки, които предстои да бъдат отворени до края на 2017 г. по Оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

***
Хасково.
От 12.00 часа в Община Хасково ще се проведе встъпителна пресконференция по проект „Равни в старта".

***
Чепеларе.
От 14.00 часа в залата на Общинска администрация Чепеларе ще се проведе информационна среща на ОИЦ-Смолян и Национална служба за съвети в земеделието - Смолян за представяне на актуални възможности за европейско финансиране.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 в общината ще се проведе редовен брифинг.

***
Шумен.
От 10.30 часа в зала 304 в общината ще се проведе заседание на Постоянната комисия „Здравеопазване и социална политика".

***
Шумен.
От 16.00 часа в Младежки дом ще се проведе заседание на Постоянната комисия „Младежки дейности и спорт".

***
Шумен.
От 18.30 часа във фоайе "1300 години България" на ДКТ „Васил Друмев" ще се състои обществено представяне на новия директор на театъра Димитър Димитров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.