• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ София.
От 11.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще удостои с орден „Мадарски конник" първа степен посланика на Черна гора в България Миломир Михалиевич.

***
София.
От 09.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще започне седмичното заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 09.30 часа в конферентната зала на хотел „КООП" заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова ще открие дискусия във връзка с прилагане на Градския дневен ред за ЕС. В събитие ще вземе участие и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

***
София.
От 10.00 часа в Дома на Европа на ул. „Г. С. Раковски" № 124 Представителството на ЕК в България организира предаване на живо годишната реч на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за състоянието на Съюза пред Европейския парламент.

***
София.
От 09.30 часа 19-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Веселин Пенгезов и др. (чл. 243-250 НК)

***
София.
От 09.30 часа 21-ви състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Емилия Ковачева.

***
София.
От 10.30 до 18.30 часа пред сградата на министерство на земеделието, храните и горите ще се проведе Фермерският фестивал „От нашата ферма - с любов за вас!".

***
София.
От 11.00 часа в Клуба на артиста директорът на Народния театър Мариус Донкин ще представи акцентите в работата през новия сезон.

***
София.
От 11.00 часа пред Министерски съвет Български вегански съюз организира протест срещу беззаконието на Министерство на земеделието, храните и горите.

***
София.
В сградата на Федерацията на научно техническите съюзи на ул. „Г.С. Раковски" 108 ще се проведе Международно събитие #InsuretechSofia, посветено на защита на потребителите на застрахователни услуги.

***
София.
От 09.30 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу А. Изо, М. Нури и И. Митеб за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу М. Йерусалимов, Г. Ризов, А. Костова, К. Чамов и А. Бици за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Х. Манукян, П. Тотев, М. Миланов, П. Митов, Д. Медаров, А. Спасов, Д. Каракашев, М. Владимиров, О. Карелов, Л. Рангелова, С. Генчев, П. Георгиева, Д. Арменов, И. Илиев, Б. Стойков, Т. Тотов, К. Пеев, Й. Палигоров за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Й. Йосифов, И. Симеонов, В. Славов, П. Симеонов, И. Йосифов, Й. Йорданов, Г. Гълъбов, К. Тодоров, Н. Рашков и А. Йорданов за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу С. Петров, В. Косев и Й. Христовска за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в Парк „Боби и Кели" пожарникари от 07 Районна Служба ПБЗН организира мероприятие за деца, свързани с превенцията от пожари и бедствия.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на КНСБ Синдикат „Огнеборец" ще даде пресконференция, в която ще вземат участие вицепрезидентът на конфедерацията Чавдар Христов и президентът на Синдикат „Огнеборец" Венцислав Станков.

***
София.
От 11.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Д. Иванов и И. Панов за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.45 часа Отделението по физикална и рехабилитационна медицина в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" организира профилактични прегледи за деца между 7 и 18 години, които имат сколиоза по повод 55-я си рожден ден. Записванията за прегледите се извършваха предварително.

***
София.
От 12.00 часа заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова ще участва във Форум за професионалното образование и обучение в зала „Средец" на София Хотел Балкан.

***
София.
От 12.30 часа на ул. „Цар Самуил" 90 на Женския пазар официално ще бъде открита приемна на полицейските и младши полицейските инспектори при 03 РУ-СДВР. На събитието ще присъства кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

***
София.
От 13.00 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу О. Милчев, Г. Илиев, Т. Романов, Е. Стоянов, З. Танев, М. Георгиев, Н. Петков, Т. Танев, Г. Евлогиев, Е. Гарвански, Н. Данкинов, В. Савов, Стоянова, У. Шейнова за образуване и ръководене на организирана престъпна група

***
София.
От 13.30 часа 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Р. Алексиев, В. Алексиев и А. Иванов за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 14.00 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Н. Абдо, А. Найденов, Д. Александров и Г. Филев за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 14.00 часа XI състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Х. Геров за квалифицирани състави на изнудване.

***
София.
От 18.00 часа в изложбената зала „Триъгълна кула на Сердика" (бул. „Княгиня Мария Лиуза" 16) Регионалният исторически музей - София ще представи временната експозиция „Изгубените знаци на героизма - Войнишкият мемориал".

***
София.
От 18.00 часа в Правителствена зала на „Летище София" ЕАД ще бъде отбелязан 80-годишния юбилей на летището.

***
София.
От 18.00 часа недоволните жители от „Дружба" 2 и 1 ще излязат за 14-и път на протест заради ограничения им пешеходен достъп от собственик на частен имот.

***
София.
От 18.30 часа в галерия „Нюанс" ще бъде представена изложба на живопис на Лика Янко (1928 - 2001).

***
София.
От 19.30 часа в Детски научен център Музейко по покана на Фондация „Америка за България", състезателите от българските олимпийски отбори по природни науки, техните ръководители и родители ще се съберат, за да отбележат изключителните постижения през този олимпийски сезон.

***
Бургас.
От 11.00 часа кметът Димитър Николов ще вземе участие в кампанията на Радио FM+ „Убий скоростта, спаси дете", в рамките на която ще бъдат боядисани пешеходни пътеки.

***
Варна.
От 10.30 часа кметът Иван Портних ще направи оглед на ремонта на ул. "Мара Тасева" в Аспарухово.

***
Варна.
От 13.30 часа в парк хотел „Персей" ще бъде открита ХІІ Международна конференция „Производството на органични храни и био продукти - ключов фактор за развитието на селските райони в Централна и Югоизточна Европа".

***
Варна.
От 14.00 часа общинският съветник от ГЕРБ Иво Иванов ще проведе приемна за граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Велико Търново.
От 13.30 часа в библиотеката на НЧ „Надежда 1869" ще бъде закрита кампанията „Помощник на библиотекарката през лятото".

***
Видин.
От 12.15 часа кметът Огнян Ценков ще посети кухнята на Домашен социален патронаж, която се намира в СУ „Св. Св. Кирил и Методий", във връзка с изпълнението на проект „Топъл обяд в Община Видин".

***
Горна Оряховица.
От 10.00 часа в двора на сектор "Специализирани оперативни дейности" в град Горна Оряховица (бившата гражданска защита) по повод предстоящия професионален празник на българския огнеборец - 14 септември ще се състои най-мащабният по рода си парад на противопожарна и спасителна техника.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в сградата на Община Кюстендил ще се проведе пресконференция по повод започване на проект „Обновяване на административната сграда на Областна дирекция на МВР".

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в екопарк „Езерата" ще бъде представена новата стихосбирка на поета Методи Джонев.

***
Пазарджик.
От 10.00 часа в РД „Пожарна безопасност и защита на населението"-Пазарджик, директорът и комисар Иван Панайотов ще оповести провежданите инициативи и дейността на огнеборците в областта от началото на годината.

***
Пазарджик.
От 10.30 часа започва извънредно заседание на Областната епизоотична комисия, свикано от областния управител на Пазарджик Стефан Мирев, по повод констатирани нарушения с търговия на животни на нерегламентирани и регламентирани пазари

***
Перник.
От 10.00 часа в сградата на Общината Перник общинските съветници от ГЕРБ Румяна Гьорева и Клара Будинова ще проведат приемен ден с граждани

***
Пловдив.
От 11.00 часа в заседателната зала на Община Пловдив ще се проведе пресконференция по повод сключено споразумение за партньорство между Община Пловдив и Областен съвет на БЧК - Пловдив за изпълнението на пилотна социална програма „Мобилни социални екипи на територията на район „Централен".

***
Пловдив.
От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" председателят на Групата на ГЕРБ и заместник-председател на Общински съвет Радослава Ташкова и общинският съветник Георги Василев ще проведат приемна за граждани.

***
Пловдив.
От 16.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" общинският съветник д-р Аргир Аргиров ще проведе приемна за граждани.

***
Пловдив.
От 17.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" общинският съветник Ани Лафчиева и ще проведе приемна за граждани.

***
Пловдив.
От 17.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" общинският съветник Емил Русинов и ще проведе приемна за граждани.

***
Пловдив.
От 18.30 часа в галерията на Дружество на пловдивските художници във фоайето на Общинския съвет ще бъде представена изложбата „Есенни импресии"

***
Русе.
От 09.30 часа в хотел „Дунав плаза" Асоциацията на Дунавските общини „Дунав" организира кръгла маса за обществено и експертно обсъждане на стратегия за развитие и стратегия за маркетинг и промоциране на обектите на природното наследство включени в общ българо-румънски туристически маршрут „Защитено природно наследство на територията на трансграничния регион Румъния-България".

***
Русе.
От 09.30 часа в Заседателна зала на Общината ще се проведе пресконференция по повод международно състезание „Пробег на свободния дух Русе - Гюргево".

***
Русе.
От 10.30 часа ще бъде открит нов търговски обекти на пазар „Здравец изток".

***
Русе.
В 14.30 часа в хотел „Вега" на ул. „Александровска" №48 ще се проведе пресконференция, на която Сдружение с общественополезна дейност „Спортен клуб Кану-Каяк Дунав" ще представи проект „Активност и превенция на зависимости чрез кану-каяк".

***
Русе.
В 19.30 часа в градината на пл. „Княз Ал. Батенберг" поп изпълнителка Жулиета Иванова ще даде концерт по случай рождения си ден.

***
Сливен.
От 14.00 часа на полеви учебен полигон „Ново село" министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства на заключителния етап от военнополицейското учение „Отвъд хоризонта 2017".

***
Стара Загора.
От 09.00 часа в специализирания очен кабинет на Болница „Тракия" - Център ще се проведе безплатен скрининг на остротата на зрението при деца в ученическа възраст.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичния театър ще бъде представена премиерата „За сушата и сватбите" по Елин Пелин, драматизация и режисура Надя Асенова.

***
Тутракан.
От 10.00 часа пред сградата на Общината ще се проведат демонстрации по гасене на пожар и аварийно-спасителни дейности.

***
Хасково.
В 09.00 часа пред болницата в града ще пристигне „Розов кемпер на Една от 8", част от проекта „Сърдечни приятелки".

***
Шумен.
От 10.00 часа в залата на Областната администрация ще се проведе кръгла маса: „Социално предприемачество в подкрепа на обезкуражените млади хора в област Шумен".

***
Шумен.
От 11.00 часа в РС „Пожарна безопасност и защита на населението" ще бъде отслужен тържествен водосвет по случай празника на специализираните органи. Поканени са областният управител на Шумен и кметове на общини. След церемонията комисар Иван Иванов ще даде брифинг.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.