• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната на 18 февруари

Предстоящи събития в страната на 18  февруари

/КРОСС/Карлово.
От 18.00 часа пред паметника на Апостола вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва във възпоменателното отбелязване на 146 години от гибелта на Васил Левски в град Карлово. От 19.00 часа в Народно читалище „Васил Левски - 1861" Илияна Йотова ще присъства на спектакъла „Васил Левски - един неосъществен сценарий", подготвен от учениците от СУ „Васил Левски".

***
Петрич.
От 18.15 часа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участва във възпоменателна церемония в град Петрич по повод 146-ата годишнина от обесването на Васил Левски.

***
София.
От 10.00 часа в Руски културно-информационен център, 3 ет., к.305, ще се проведе научна конференция, посветена на 140-та годишнина от подписването на Константинополския мирен договор. Сред участниците в конференцията са извънредният и пълномощен посланик на Руската Федерация в Република България Анатолий Макаров, Георги Първанов, президент на България в периода 2002- 2012 и основател на ПП АБВ и председателят на АБВ Румен Петков.

***
София.
От 10.00 часа 16 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Милко М., Росен Д., Златомир И. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Румяна Ж. обвинена в престъпление по служба - чл.283 НК.

***
София.
От 10.00 часа състав на Административен съд - София ще заседава по делото, заведено по жалба на омбудсмана Мая Манолова срещу „Топлофикация София" ЕАД. Омбудсманът Мая Манолова ще се яви на заседанието.

***
София.
От 10.30 часа на ул. „Сава Михайлов" 57 зам.-кметът на София Дончо Барбалов ще провери готовността за възобновяване на дейността на Банката с майчина кърма.

***
София.
От 11.00 часа в партерното фоайе на Софийската опера и балет ще се състои пресконференция за премиерата на операта "Трубадур".

***
София.
От 11.00 часа 18 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Красимир К., Славчо А. и Галина А., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в заседателната зала на НЦЗПБ, бул. „Янко Сакъзов" №26, ще се състои пресконференция във връзка със стартирането на Проект „Фундаментални, транслиращи и клинични изследвания в областта на инфекциите и инфекциозната имунология", финансиран по процедура Изграждане и развитие на центрове за компетентност, договор BG05M2OP001-1.002-0001-C02.

***
София.
От 11.00 часа в Национален пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на национално представителните организации на и за хора с увреждания във връзка с действието на новата наредба за ТЕЛК и предоставените данни от Министерството на здравеопазването.

***
София.
От 12.00 часа в Национален пресклуб на БТА Гражданско движение „Покана за доброволно изпълнение" и Сдружение на потърпевшите от частните съдебни изпълнители и съдебната система „Солидарност" организират пресконференция по повод стартиралата наказателна процедура срещу България от 24 януари 2019 г. и дадения двумесечен срок за становище от българска страна за съответствието на заповедното производство по ГПК и неговото прилагане от съдилищата с правото на ЕС.

***
София.
От 13.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Петър М., Адам П. и др., обвинени в безстопанственост в особено големи размери.

***
София.
От 13.00 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Янко М., чл. 65 НПК - молба за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 13.00 часа 22 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Валентин И., чл. 65 НПК - молба за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 13.30 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Симеон Т., Добрин Д., Веселин Р. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Енчо С., Георги Д. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 14 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Десислава И., Биляна П. и Петко Д., обвинени в подкуп.

***
София.
От 13.30 часа в сградата на КЕВР на бул. „Княз Дондуков" 8-10, ет. 4 ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно заявления от „Каварна газ" ООД за утвърждаване на цени за пренос на природен газ, цени за снабдяване с природен газ от краен снабдител и цени за присъединяване на клиенти към газоразпределителната мрежа на територията на общините Каварна и Шабла за регулаторен период 2019 - 2023 г.

***
София.
От 13.40 часа в сградата на КЕВР на бул. „Княз Дондуков" 8-10, ет. 4 ще се проведе обществено обсъждане на проект на решение за утвърждаване на цени на „Каварна газ" ООД за пренос на природен газ, цени за снабдяване с природен газ от краен снабдител и цени за присъединяване на клиенти към газоразпределителната мрежа за територията общините Каварна и Шабла за регулаторен период 2019 - 2023 г.

***
София.
От 14.30 часа в централата на „АБВ" на улица „Врабча" 23 ръководството на партията ще даде пресконференция.

***
София.
От 14.30 часа в БТПП ще се състои презентация „Подкрепата на Столична община за инвестициите, предприемачеството, иновативните и стартиращи фирми в София".

***
София.
От 14.30 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Юлиян Т., Христо С. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 часа Х въззивен състав на Софийския градски съд ще гледат делото срещу К. Каменаров (чл. 343Б, ал.1 НК).

***
София.
От 15.00 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Айдън Д., чл. 65 НПК - молба за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 17.00 часа в Сохо, зала SoHall, улица „Искър" 4, АЕЖ-България организира дискусия на тема: „Жената в обектива"

***
София.
От 17.30 часа в Мраморното фоайе на Столична библиотека ще бъде представена книгата на Николай Иванов „Проучванията на евреите за бесилката и гроба на Левски".

***
София.
От 18.00 часа в Чешкия център (бул. „Раковски" 100) ще бъдат представени най-новите книжни издания на „Бохемия клуб" и „Парадокс": „Чешки съновник" от Лудвик Вацулик и „Хотел „Авион" от Иржи Кратохвил по случай 51 години от Пражката пролет.

***
София.
От 18.00 часа в Литературния клуб на Столична библиотека издателство „Скалино" представя дебютната книга с поезия на Евелина Митева като част от поредицата „Дебюти в Столична библиотека".

***
София.
От 19.00 часа в Театър Азарян ще бъде представен „За кравите" - документална пиеса на Вадим Леванов.

***
София.
От 19.00 часа в галерия „Червената точка" ще бъде открита изложбата "Горен пласт точки".

***
Благоевград.
От 19.00 часа в зала „Пейо Яворов" ще бъде представена постановката „Тайна вечеря на Дякона Левски".

***
Бургас
От 11.00 часа Регионалният щаб за борба с ГРИП и ОРЗ ще заседава затворено заседание .

***
Велико Търново.
От 11.00 часа във фоайето на Централната сграда РБ „П. Р. Славейков" ще се състои откриването на изложба - базар „Мартеници".

***
Драгоман.
От 11.00 часа в Драгоман ще бъде тържествено открит първият паметник на Васил Левски в Общината.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Детска градина № 18 ще се проведе Куклен спектакъл „Глупавият вълк" на Държавен куклен театър „Дора Габе".

***
Добрич.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски ще се състои панихида и общоградско поклонение по повод 146 години от гибелта на Апостола на българската свобода - Васил Левски.

***
Добрич.
В АЕМО „Стария Добрич", Възрожденско училище, ще се проведе образователна програма „Мога ли да бъда като Левски?".

***
Добрич.
В Младежки център - Добрич ще бъде представена изложба „Познатият и непознат Апостол".

***
Дупница.
От 11.00 часа в залата на Община Дупница ще започне международна конференция за подобряване на взаимоотношенията между организации, бизнес и спортни клубове с Община Крива Паланка.

***
Варна.
От 09.30 часа в Пункт за базиране Варна ще се проведе ритуал за изпращане на минен ловец „Цибър" от състава на флотилия бойни и спомагателни кораби за участие във Втората постоянна противоминна група кораби на НАТО.

***
Варна.
От 11.00 часа в централата на ГС на БСП на ул. „Македония" 33 - Александър Паунов, народен представител от ПГ „БСП за България", член на комисиите по енергетика и по транспорт, информационни технологии и съобщения, ще приема граждани.

***
Варна.
От 16.00 часа във фоайето на Регионална библиотека „Пенчо Славейков" - Варна, на бул. Сливница 34, ще се състои откриване на изложба „Съзвездие Блъскови и Варна".

***
Велико Търново.
От 09.30 часа Апелативен съд - Велико Търново ще заседава по делото срещу „Червеите" - близнаците Илия и Станчо Станчеви, стреляли по Карамфил Бижев и Айдън Хюсеинов в офис във Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа паметника на Васил Левски в центъра на Велико Търново ще бъде почетена паметта на Апостола.

***
Горна Оряховица.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски в кв. „Пролет" ще бъдат отбелязани 146 години от смъртта на Апостола на свободата.

***
Каварна.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски в Градския парк ще се състои общоградско поклонение, с което ще бъде почетена паметта на апостола.

***
Кюстендил.
От 16.00 часа в залата на Общински драматичен театър ще бъде представен „Разпитът" - театрален спектакъл, посветен на 146 години от обесването на Васил Левски.

*** Монтана.
От 17.00 часа в експозиционна зала „Кутловица" ще бъде открита изложба на жени художници, посветена на 8 март.

***
Пазарджик.
От 10.30 часа в Пресклуб-Пазарджик ще се проведе пресконференция на евродепутата от ПЕС Момчил Неков на тема „Перспективи пред Европа".

***
Петрич.
От 11.00 часа в Исторически музей ще бъде представена експозицията „Апостолът на свободата". В 13.00 часа ще започне церемонията по награждаване на участниците в областния конкурс „Левски-пример за величие", организиран от ЦПЛР-ОДК в Петрич. В 18.00 часа от градския площад ще започне и факелното шествие в памет на Апостола. От 18.30 часа пред паметника на Народните будители ще бъде поставено началото на литературно-музикален спектакъл „Дела трябват, а не думи".

***
Плевен.
От 10.00 часа в зала „Магнум" на Втора клинична база ще се състои тържествено откриване на новата академична 2018/2019 година за новоприетите чуждестранни студенти на Медицински университет.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Атанас А., обвинен в избягване на установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Милена К., Димитър Р. и Славка П., обвинени в издаване и в съответно даване на подкуп за издаване на подправени експертни решения на ТЕЛК.

***
Пловдив.
От 11.30 часа в сградата на Община Пловдив Два дни преди предпоследния домакински двубой на Марица (Пловдив) с френския шампион Безие (Безие) от Група А на Шампионската лига, кметът на Пловдив Иван Тотев, президентът на волейболния клуб Илия Динков, старши-треньорът на българския първенец Иван Петков, мениджърът Борис Халачев и състезателки на Жълто-сините ще разговарят с представителите на медиите.

***
Пловдив.
От 15.00 часа в НБ „Иван Вазов" - Пловдив ще бъде показан филма „Забраненото образование", а от 17.30 - „Методът Монтесори".

***
Русе.
От 14.00 часа в Регионалния исторически музей ще се проведе пресконференция за дейностите по новия проект на музея - „Културна екосистема. Човек и природа - музейни образователни модули".

***
Сливен.
От 9.30 часа в офиса на ПП ГЕРБ в Сливен, на адрес: ул. „Цар Освободител" № 17, общинските съветници Тодор Начев и Здравко Костадинов ще се срещнат с граждани.

***
Смолян.
От 18.00 часа от читалище „Балкански просветител" в „Райково" ще тръгне факелно шествие, което ще продължи до двора на ППМГ „Васил Левски", с което ще бъдат отбелязани 146 години от гибелта на Васил Левски. От 18.30 часа в двора на гимназията ще се проведе митинг и с военни почести ще бъдат поднесени венци пред паметника на Левски, след което ще има заря в памет на Дякона. В тържествените чествания ще участват 101 -ви Алпийски полк, Общинският духов оркестър и ученически блок от ППМГ.

***
Стара Загора.
От 9.00 часа в IX ОУ „Веселин Ханчев" детски отдел на библиотека „Родина" ще гостува на 4а клас.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Екопарк за биоразнообразие и алтернативен туризъм „ВАЯ" Фондация Виа Понтика, със съдействието на Спасителен център за диви животни - Стара Загора, ще пусне в естествена среда розов пеликан и 40 други птици, сред които големи белочели гъски и зеленоглави патици.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ „Захарий Княжески" ще бъде открита изложба за Васил Левски - книги и календари от колекцията на Георги Туртуриков.

*** Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината зам.-кметът Найден Косев и представители на различни културни институции, ще говорят за програмата за отбелязване на 120 години от рождението на Панчо Владигеров.

*** Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе Консултативен съвет.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.