• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
В Централния военен клуб, зала „Концертна", президентът Румен Радев ще открие дискусия на тема „Заедно в сигурността. Ролята на България в общата европейска отбрана". В нея ще вземат участие министър-председателят Бойко Борисов, заместник министър-председателят и министър на отбраната Красимир Каракачанов, политици от различни политически сили, политолози, анализатори, журналисти, представители на гражданското общество и на научните среди.

***
София.
Държавният глава Румен Радев ще участва в церемонията по откриването на учебната година в Софтуерния университет и ще даде старт на новата инициатива на учебното заведение за безплатно обучение по програмиране в 38 града в страната.

***
София.
От 10.00 часа в парк-хотел „Москва" министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще открие конференция на тема „Партньорство училище - родители. Добри практики и решения", организирана от МОН.

***
София.
От 10.00 часа пред Паметника на летеца на площад „Народно събрание" министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната ген.-лейтенант Андрей Боцев ще участват в тържественото отбелязване на Празника на авиацията и Военновъздушните сили. В него ще участват също командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, офицери, сержанти, войници и цивилни служители от ВВС, ветерани от военната ни авиация.

***
София.
От 11.30 часа същия ден в театър „Българска армия" ще започне тържественото събрание - концерт за отбелязването на 105-та годишнина от създаването на българските Военновъздушни сили. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков ще наградят военнослужещи и цивилни от състава на Военновъздушните сили, отличили се с висок професионализъм при изпълнение на задачите си.

***
София.
От 09.45 часа, 2-ри състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Тодор Т., Емил Т. и Ваня К., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа, в Алеята на летците в Централните софийски гробища и пред паметника на загиналите летци в квартал „Иван Вазов" в столицата, в знак на признателност към българските военни авиатори, военнослужещи от Военновъздушните сили ще поднесат венци и цветя.

***
София.
От 10.00 часа по повод празника ВВС в авиобаза Враждебна е организиран Ден на отворените врати.

***
София.
От 10.30 часа в централата на ВМРО (София, ул. „Пиротска" 5, ет. 5) ще се състои пресконференция, на която ще бъдат изнесени скандални факти за кражби на вода в столицата.

***
София.
От 10.30 часа 10-и състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Владимир Н., Томи Х. и Стоян С., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция, по време на която Университетската болница по ендокринология ще представи иновативна терапия за лечение на доброкачествен тумор на гърдата.

***
София.
От 17.00 часа в Столична библиотека ще бъде представен сборникът „Йовковите архиви разказват. Документи и спомени" и ще бъде открита документалната изложба „Йордан Йовков в снимки и документи от държавните архиви".

***
София.
От 17.30 часа в книжарницата на корпус 1 ще бъде представено университетското издание „Пиеси за справедливостта".

***
София.
От 18.00 часа в зала Тържествена на Централния военен клуб Атлантическият клуб в България, Националният съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси и Федерацията на ционистите в България организират лекция на главния изпълнителен директор на Американския еврейски комитет Дейвид Хари на тема: „Американската външна политика през новата епоха: Американско-еврейска перспектива".

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще бъде представен балетът „ЖИЗЕЛ". В две действия, изкусно преплетени в зрелищен живописен спектакъл, солистите от Болшой театър ще ни разкажат историята за сляпата любов, предателство и преданост, издържани изцяло в стила на класическата хореография.

***
Благоевград.
От 18.00 часа в зала „Яворов" ще бъде поставено началото на Десети национален студентски фестивал на изкуствата, организиран от ЮЗУ „Неофит Рилски".

***
Варна.
От 13.00 часа приемен ден в Областния съвет на БСП (ул. „Братя Миладинови" 102) ще има Иван Иванов, народен представител от ПГ „БСП за България", член на парламентарните комисии по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и по транспорт, информационни технологии и съобщения ще приема граждани.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на изпълнителя на шлагерни песни Йордан Марков.

***
Видин.
От 11.00 часа в Пресклуба на БТА във Видин народният представител от ПГ „Обединени патриоти" Росен Живков ще даде пресконференция на тема „Интермодален терминал във Видин".

***
Видин.
От 16.45 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема „За делниците в образованието". В нея ще участват депутатите от БСП Ирена Атанасова, Филип Попов и Цветан Топчиев и председателят на Областния съвет на БСП - Видин Димитър Велков.

***
Добрич.
От 09.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе среща с партньори на Център за специална образователна подкрепа „Д-р П. Берон" по проект „Да мислим глобално, да учим заедно" по Програма Еразъм +.

***
Добрич/ к. к. „Албена"
От 09.30 часа в театър „Албена" ще започне втория панел на XII-та Годишна среща на местните власти, посветен на електронното управление и намаляването на административната тежест - общи задачи на институциите. В него ще участват вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на регионалното развитие и благоустройството и председателят на ДА „Електронно управление" Росен Желязков и други.

***
Добрич.
От 17.30 часа в Младежки център - Добрич ще се проведе Workshop „Храните днес" - среща на привържениците на здравословното хранене с възможност за кулинарно представяне на любими храни - второ издание.

***
Казанлък.
От 10.00 часа в зала „Чудомир" на хотел „Казанлък" ще се проведе бизнес обучение - семинар на тема „Онлайн търговията и възможностите пред малките и средните предприятия за увеличаване на продажбите".

***
Карлово.
От 18.00 часа в Детския отдел на Общинската библиотека ще се състои среща-разговор с Красимира Кацарска и представяне на книгата с разкази и новели „Свечеряване".

***
Монтана/с. Якимово
От 10.00 до 12.00 часа народните представители от ГЕРБ - Монтана Дилян Димитров и Ирена Димова организират приемна за граждани в община Якимово (с. Якимово, ул. "Европа" №8).

***
Пазарджик.
От 11.00 часа, в залата на БТА в Пазарджик, ще бъде представен проект „Работни места и инвестиции в Сдружение „Хоризонти". Проектът се изпълнява от Сдружение „Хоризонти" и е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

***
Пазарджик.
От 13.30 часа, в залата на БТА в Пазарджик, ще се проведе пресконференция на народните представители от ПГ "БСП за България" Йордан Младенов, Надя Клисурска-Жекова и Славчо Велков.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 1 на Пловдивския апелативен съд ще се гледа делото, образувано по жалба на подсъдимия Йордан Стойнов срещу присъда на Окръжен съд - Пазарджик, с която е признат за виновен в това, че умишлено е умъртвил баща си.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в залата на Областната администрация ще се проведе пресконференция във връзка с инициативата „Ден на треньорите". Ще бъде представена и книгата "Треньори - строители на пловдивския баскетбол" на Станко Стоянов.

***
Пловдив.
От 15.30 часа в зала 10 на Пловдивския районен съд ще се гледа делото срещу Ахмет К., турски гражданин. Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване причинил лека телесна повреда на помощник-частен съдебен изпълнител и на юрисконсулт.

***
Пловдив.
От 16.30 часа във фоайе „Изкуство" на библиотека „Иван Вазов" ще се открие изложбата „Нестор Марков - будителят", създадена по повод 180 години от рождението му.

***
Русе.
От 09.00 часа областният управител Галин Григоров и представител на РИОСОВ Русе ще направят проверка на позиционираната на бул. „България" автоматична станция за измерване чистотата на атмосферния въздух.

***
Смолян.
От 14.00 часа в Регионалната библиотека ще бъде открита изложба, посветена на 105 години от Освобождаването на Средните Родопи от Османско робство.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Регионалната здравна инспекция в Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе пресконференция за реализацията на проект „Заедно за независим живот".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в залата на първия етаж в РБ „Захарий Княжевски" ще бъде представена постановката „Не всеки крадец е мошеник" на Дарио Фо.

***
Търговище.
От 15.00 до 17.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ (ул. „Преслав" 7 ет.4) Народният представител от ГЕРБ д-р Венка Стоянова организира приемна за жителите на община Търговище.

***
Шумен.
От 18.00 часа в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" гостува Надежда Бонева с представяне на своя труд „Непознатият Константин Величков".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.