• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 11.00 часа на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще проведе среща с Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). От 12.00 часа президентът ще награди с Почетен знак изпълнителния директор на НСОРБ Гинка Чавдарова.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе редовното пленарно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
В 14.00 часа пред входа на Зала 6 на НДК кметът на Столицата Йорданка Фандъкова, министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова и Яп Вернер, временно изпълняващ длъжността Посланик на Нидерландия в България, ще участват в засаждането на цветна мозайка, изобразяваща логото на българското председателство на съюза.

***
София.
От 14.45 часа, в централния офис на ЕЙ И ЕС България, (офис сграда „Ариес", бул. „Черни връх" 32) ще се състои официалното откриване на разширения регионален Център за споделени услуги на ЕЙ И ЕС в София. В официалната церемония по откриването ще вземат участие министърът на енергетиката Теменужка Петкова; ръководителят „Бизнес развитие" Евразия и президент на ЕЙ И ЕС България Оливие Маркет; изпълнителният директор на ЕЙ И ЕС България Иван Цанков и мениджмънтът на центъра.

***
София.
От 17.00 часа в сградата на Френския институт в София, (пл. „Славейков" №3), ще се проведе официалната церемония по награждаването на общините лауреати във второто издание на конкурса „ЕКООБЩИНА". Официални гости на събитието ще бъдат: Н.Пр. Ерик Льобедел, посланик на Франция в България; Нено Димов, министър на околната среда и водите; Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството и др.

***
София.
От 09.30 часа I състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Пламен Г., Ердинч Х. и Костадин К. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа XVI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги И., Геомил Н., Георги А. и Аксел Е. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 15 състав на СГС ще гледа делото срещу Любомир Димитров - Гребеца (чл. 115-118 НК).

***
София.
От 10.00 часа 1 състав на СГС ще гледа делото срещу съдия Люба Петрова от Районен съд-Раднево (ГЛ.VIII. Престъпления против дейността на държавни органи и обществени организации).

***
София.
От 10.00 часа XVI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги И., Геомил Н., Георги А. и Аксел Е. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа XIII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Радослав К., Генчо П., Венцислав П., Георги С. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа X състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Кольо К., Мариета В., Галина В. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе представяне на програма за преодоляване на кризата в България, разработена от проф. Божидар Попов и подкрепена с подписите на действащи политици, икономисти, учени и общественици.

***
София.
Софийска адвокатска колегия (САК) ще отбележи 120 - годишен юбилей. От 10.30 часа в катедрален храм „Света Неделя" ще бъде отслужен благодарствен молебен и тържествен водосвет за здравето, благоденствието и благополучието на всички софийски адвокати и техните семейства. В 12.00 часа в камерна зала „България" - Софийският адвокатски съвет ще проведе тържествено заседание, посветено на празника, с участието на членовете на Висшия адвокатски съвет, председателите на адвокатските колегии от страната, ръководителите на съдилищата от Софийски съдебен район и други официални лица.

***
София.
От 10.30 часа 5 състав на СГС ще гледа делото срещу съдия Евелин Драганов (Гл. ІІ НК - престъпление против личността).

***
София.
От 10.30 часа в „Сентръл Парк Хотел", ПП Обединени земеделци и фондация „Конрад Аденауер"- България организират дискусия на тема: „Приоритети и предизвикателства пред първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз".

***
София.
От 11.00 часа в зала „Официална" в Столична община ще се състои пресконференция, на която ще бъде представен новият общ здравен портал, който събира информацията за всички общински лечебни заведения в София. В пресконференцията ще участват зам-кметът на Столична община Дончо Барбалов и Детелин Кръстев, управител на Global System Solution.

***
София.
От 13.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет (ул. „Екзарх Йосиф" 12) ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на Съвета.

***
София.
От 14.00 часа VIII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Гьорче В., Борис Б., Емил Д. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа, в НТС (ул. „Г. С. Раковски" 108, зала 105а) ще бъде представена мемоарната книга на Иван Хиновски "Сътрудникът на българското научно-техническо разузнаване".

***
София.
От 17.00 часа в сградата на Френския институт ще се състои втората официална церемония по награждаването на общините лауреати във второто издание на конкурса „ЕКООБЩИНА".

***
София.
От 14.30 часа XI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Христо Г. за изнудване.

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Академия" ще бъде открита изложба на преподавателите и студентите от специалността „Сценография" в НХА по повод 70-та кръгла годишнина на катедрата.

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Средец" ще бъдат представени графиките в Национален конкурс за графика - класически техники. Експозицията може да разгледате до 20 октомври 2017 г.

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Сердика", ул. „Цар Самуил" 90 се открива изложбата „Двуизмерно - Триизмерно" (живопис и скулптура) на художниците Таня Иванова Цанова (скулптура) и Красимир Цанов (живопис). Изложбата ще бъде открита от изкуствоведа Диана Попова.

***
София.
От 18.30 часа, в Литературния клуб на Столична библиотека (на пл. „Славейков" 4) ще бъде представена внушителна антология на съвременния български разказ, съставена и преведена на арабски от палестинеца Хайри Хамдан и издадена от йорданското издателство „Албeйруни".

***
София.
ОТ 19.00 часа в Центъра за култура и дебат „Червена къща „Андрей Николов" ще бъдат представени три кратки български документални филма в три различни жанра - три опита „срещу" риалити течението. Това са „Живот в мазето" (2013, 19 мин.) на режисьора Иван Абаджиев, „Чергодейки" (2017, 27 мин.) на режисьора Елена Стойчева и „Пиратски гълъби са моите чувства ранени" (2017, 6 мин.), с режисьор Биляна Крилова.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ, ул. „Георги Бенковски" №1, общинският съветник Даниела Димова ще има приемен ден.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Ритуалната зала на Община Велико Търново ще се проведе представянето на инициативата „Да си поемем въздух, Велико Търново" на ПП „Движение Да България".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа във фоайето на централната сграда РНБ „П.Р.Славейков" ще се проведе откриване на изложба на международни спортни вестници от колекцията на Веселин Комитов.

***
Враца.
От 10.00 часа в детски отдел на РБ „Христо Ботев" ще се състои демонстрация на тема „Първи стъпки в програмирането с роботи Финч". Събитието е част от Европейските дни на програмирането.

***
Добрич.
От 13.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе библиотерапия с потребители на Центъра за психично здраве „Д-р Петър Станчев" на тема „110 години от рождението на Иван Хаджийски - писател, публицист".

***
Карлово.
От 15.00 часа в началото на ул. „Водопад" от площад „20-ти юли", ще се състои пресконференция и официална церемония „Първа копка" на обект „Изграждане на пешеходна зона по ул. „Водопад"" в гр. Карлово.

***
Кюстендил.
От 17.00 часа в къща-музей „Димитър Пешев" ще бъде открита гостуващата изложба „Портрет имаш, жена нямаш".

***
Мездра.
От 11:30 часа в района на Локомотивно депо - Мездра ще се проведе тренировката за действие при възникване на различни видове кризисни ситуации. Обучението се организира от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" и в него ще участват служители от различни институции, в т.ч. БДЖ, ДП НКЖИ, МВР, БЧК и др.

***
Нова Загора.
В 18.30 часа в градинката до жп гарата ще бъде открит възпоменателен мемориал в чест на героите от Руско-турската война 1877-1978 г., загинали за освобождението на Нова Загора. В събитието ще вземе участие посланикът на Русия в България А. А. Макаров.

***
Пловдив.
На 11 октомври общинските съветници от ПП ГЕРБ в Общински съвет -Пловдив ще проведат приемни за граждани. От 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „ Академик Петър Динеков"№1А, Радослава Ташкова, председател на Групата на ГЕРБ и заместник-председател на Общински съвет - Пловдив и Георги Василев ще се срещнат с граждани. В същия офис от 17.30 до 18.30 часа приемен ден ще има д-р Аргир Аргиров. От 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница"№5, с граждани ще се среща Ани Лафчиева. Отново в този, но от 17.30 до 19.00 часа, граждани ще приема Емил Русинов.

***
Пловдив.
От 9.00 часа, 2 зала Окръжният съд в Пловдив ще гледа делото срещу подсъдимия Васил Т. . Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 30.09.2016 г. в землището на гр. Садово, обл. Пловдивска, е направил опит умишлено да умъртви другиго - Т. Б., с двойно гражданство - българско и арменско, по начин и със средство - огнестрелно оръжие, опасно за живота на мнозина.

***
Пловдив.
От 17,30 часа пред храм "Свети Климент Охридски" в парка "Ружа" ще се проведе концерт на "Биг Бенд Пловдив". Концертът е част от програмата за културния календар на район „Западен" за 2017-та година.

***
Карлово.
От 15.00 часа ще се проведе пресконференция и официална церемония „Първа копка" на обект „Изграждане на пешеходна зона по ул. „Водопад" в гр. Карлово.
На пресконференцията ще се огласи стартирането на проект № BG16RFOP001-1.038-0001 - C01 "Благоустроена градска среда на град Карлово", финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г."

***
Русе/с. Ценово.
От 10.30 часа в село Ценово областният управител на област Русе Галин Григоров ще даде старт на събитията, свързани с Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз и предстоящото родно председателство на Съвета на ЕС.

***
Сливен.
От 10.30 часа в Пресклуба на БТА в Сливен ще се състои пресконференция на ПП АБВ-Сливен на тема: "За инициативата национална подписка "Да спрем машината за неравенство! За справедливи данъци." Участниците ще коментират проблеми, касаещи местното самоуправление.

***
Сливен.
От 11.00 часа в район №1 в Центъра за подготовка на специалисти, „Бургашко шосе" № 12 , до Военния стадион, ще се състои тържествен ритуал по полагане на военна клетва от новоназначени войници.

***
Смолян.
От 13.00 часа в зала 247 в Община Смолян ще се проведе брифинг с участието на младите хора, ръководили местната общинска администрация, които ще споделят какво е усещането да си на ръководен пост, макар и за един ден.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в ЕГ „Р. Ролан" ще се проведе среща на тема „Добри практики в съвременната училищна психология".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в НЧ „Св. Климент Охридски 1858", акад. проф. д-р Григор Велев, председател на БАНИ ще представи четиритомника „История на Българите от Македония".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър ще се играе спектакълът „За сушата и сватбите" по Елин Пелин.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.