• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития в страната за 14 ноември

Предстоящи събития в страната за 14 ноември

/КРОСС/ ***
София.
От 13.00 часа, в Интер Експо Център, зала Витоша, министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще открие седмата Регионална енергийна конференция. На конференцията ще бъдат обсъдени приоритетите на правителството в енергийния сектор в навечерието на българското Председателство на Съвета на ЕС.

***
София.
От 15:00 часа заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова ще вземе участие във форум „Водна инфраструктура". Събитието, организирано от Посолството на Австрия в България, ще се проведе в рамките на два поредни дни, 14 и 15 ноември, в хотел „Холидей Ин" в град София.

***
София.
Официалното посрещане на началника на Генералния щаб на Армията на Република Македония генерал-лейтенант Методия Величковски ще се състои пред паметника на Незнайния воин. След това ще се проведат срещи с началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и със заместник-министъра на отбраната Анатолий Величков.

***
София.
От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф" № 12, ще се проведе заседание на Съдийската колегия на Съвета.

***
София.
От 09.00 до 13.00 часа в сградата на Посолствата на Словакия ще се проведе акция по кръводаряване.

***
София.
От 09.00-13.00 часа, във фоайето на поликлиниката на ВМА лекари от Клиника по ендокринология и болести на обмяната ще извършват безплатно измерване на кръвна захар. Инициативата е по повод Световния ден за борба с диабета.

***
София.
От 09.30 часа в зала „Триадица" на „Гранд Хотел София" представителството на Европейската комисия в България организира дискусия на тема „Европейската перспектива пред Западните Балкани".

***
София.
От 09.30 часа 2 състав на СГС ще гледа делото срещу Мирослав Маринов, бивш началник от ДАНС, обвинен в изнасяне на информация (чл. 357-360 НК).

***
София.
От 09.30 часа XVI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Милко М., Росен Д., Златомир И. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа IV състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Ценко Ч., Мартин Ч., Иван Т. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа VI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Шерго А., Теодор Д., Красимир Б. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 до 13.00 часа в сградата на Посолството на Словакия ще се проведе кръводарителска акция под надслов „Най-ценната капка".

***
София.
От 10.00 часа VIII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Симеон С., Тихомир Д., Петър Г. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа, в Националния пресклуб на БТА, Българското дружество по ендокринология организира пресконференция по пояод Световният ден за борба с диабета - 14 ноември.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Столична община ще се състои дискусия „Бизнесът пита кмета", на която представители на малкия и среден бизнес ще отправят своите въпроси към кмета на София Йорданка Фандъкова и изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Мариета Захариева.

***
София.
От 11.00 часа в зала №1 (ул. „Московска" 33) комисията по околна среда на Столичния общински съвет ще се разглежда предложената сеч от маркирани 844 дървета в Борисовата градина в района между стадион "Българска армия", басейна "Мария Луиза", алея Яворов, и бул. Драган Цанков.

***
София.
От 11.00 часа в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство ще бъде представен проектът „Електронна студентска книжка на УНСС.

***
София.
От 12.30 часа, в централата на АБВ (ул. „Врабча" №23) ръководството на партията ще даде пресконференция на тема: „Паралелен износ на лекарства, който води до дефицит на медикаменти в националната търговска мрежа.

***
София.
От 13.30 часа ХI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Симеон Т., Добрин Д., Веселин Р. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция по повод задържането на трима български лекари в полицейския участък в Босилеград по време на хуманитарна акция в КИЦ-Босилеград - потвърждение на мрачната тенденция да се обезбългаряват Западните покрайнини в Сърбия.

***
София.
От 14.00 часа в сградата на кметството в кв. „Горубляне", район „Младост", народният представител от ГЕРБ - София Мария Илиева организира приемна за жителите на квартала.

***
София.
От 14.00 часа Х състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Атанас Д., Мартин В., Стоян А. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа, в постоянната приемна на БСП - София на ул. „Леге" №10, етаж 1, Народният представител от „БСП за България" Георги Свиленски и заместник-председателят на СОС Милка Христова ще проведат приемна за граждани.

***
София.
От 18.00 часа в Американския център на Столична община ще се проведе юбилейното Десето издание на Есенния салон за поезия. По рано от 17.30 часа във фоайето на партера на Столична библиотека ще бъде открита изложбата „Изписани есенни листа".

***
София.
От 19.00 часа във Френски културен институт ще се състои официална церемония за награждаване на победителите от Обществения борд на TELUS International Europe в България за 2016 - 2017 г.

***
Благоевград.
В Православния информационен център ще бъде открита изложба „Есенни импресии".

***
Благоевград.
От 14.30 часа в Читалня № 2 на Университетската библиотека на ЮЗУ „Неофит Рилски", Спасимир Тренчев представя новия си роман „Тих мрак".

***
Благоевград.
От 18.00 часа в Градската художествена галерия психотерапевтът и писател Мадлен Алгафари ще представи премиерно книга си „Пътят на сърцето".

***
Бургас.
От 11.00 часа в Експозиционен център „Флора" ще се проведе кръгла маса за представяне на приоритетите за предстоящото Председателство на Съвета на Европейския съюз в ресора на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Галерия „Неси" ще бъде открита изложба графика „Вотив".

***
Варна.
От 10.00 часа в двора на Средно училище „Гео Милев" ще бъде открита зелена класна стая. Тя е изградена изцяло от палети с активното участие на ученици от гимназиален етап, учители и родители.

***
Варна.
От 11.00 часа в Арт салон на Радио Варна Областният съвет на БЧК Варна организира кръгла маса по проблемите на кръводаряването „Дари кръв - подари живот" с подкрепата на Община Варна и Районен център по трансфузионна хематология.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1, общинският съветник Николай Малев ще има приемен ден.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в малка зала на ДКЦ 1 ще се проведе Информационна кампания „Запазете костите си - защитете Вашето бъдеще" по случай Световния ден за борба с остеопорозата.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в парк „Марно поле" ще започне „Клиника на открито" - кампания срещу хроничните незаразни заболявания и по случай Световния ден за борба с диабета.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в голяма зала на МДТ „К.Кисимов" ще бъде представен „Макс и Мориц" - театрален спектакъл за деца, представен от ТМЦ - гр. Кърджали.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в Старопрестолната гимназия по икономика ще се проведе инициатива за Световния ден за борба с диабета. Събитието ще бъде открито от кмета на Велико Търново Даниел Панов.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в РНБ „П.Р.Славейков" ще се проведе Представяне на стихосбирката „Промълвила тишина" с автор Райна Недялкова. Представянето ще бъде направено от Владимир Шумелов. Средствата от продажбата на книгата ще бъдат дарени на деца, болни от диабет.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов" ще се проведе Откриване на изложба - учебни работи на първия випуск /1963-1967г. / на Факултет по изобразително изкуство при ВТУ "Св. св. Кирил и Методий".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в голяма зала на МДТ „К.Кисимов" ще бъде представен „Нашенски мераци" - театрален спектакъл на ТМЦ - гр. Кърджали.

***
Велико Търново.
От 19.30 часа в Клуб 7 ще се проведе Афтър парти след представянето на книгата на Теди Стефанова в хотел „Премиер".

***
Видин.
От 15:00 часа на пресконференция в Регионалния прессклуб на БТА във Видин. Ще се проведе встъпителна пресконференция по проект „Активни мерки за заетост в пограничния регион за сътрудничество Дробета-Турну Северин - Видин".

***
Враца.
От 11:00 ч. Зала „Хемус 1", хотел „Хемус" ще се проведе кръгла маса на тема „Подобряване на демографското състояние на Република България".

***
Враца.
От 17.30 часа в синя зала на Младежки дом ще се състои поетична вечер в Яна Кременска.

***
Добрич.
От 16.00 часа, пред офиса на партията (ул. „25 септември" №3). ГЕРБ организира безплатно измерване на кръвната захар в града по повод Световния ден за борба с диабета.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова" ще се състои концерт германия срещу Италия - 2:1" на Български камерен оркестър - Добрич.

***
Пловдив.
От 16.30 ч. пред Аудиторния комплекс на МУ - Пловдив по повод Световния ден за борба с диабета - 14 ноември, студенти от Медицинския университет в Пловдив ще формират „жив" кръг, облечени в син цвят, наподобяващ логото на Световния ден, в знак на съпричастност към хората, заболели от диабет.

***
Пловдив.
От 17.30 ч. е лекцията на тема „Гестационен диабет", която ще изнесе проф. д-р Мария Орбецова, дм, ръководител на секция и началник на клиниката по ендокринология и болести на обмяната към Медицински университет и УМБАЛ „Св. Георги" гр. Пловдив.

***
Пловдив.
От 14.00 часа, зала 1 Апелативният съд в Пловдив ще гледа делото, образувано по жалби на частните обвинители и подсъдимите Димитър Димитров и Ангел Димитров срещу присъда на Окръжен съд - Пловдив. Димитър Димитров е признат за виновен в това, че на 5.08.2015 г. в с. Караджалово, област Пловдивска, в съучастие с Ангел Димитров умишлено е умъртвил А. А., като убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, поради което е осъден на осемнадесет години лишаване от свобода.

***
Пловдив.
От 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Тракия" в бл. 91, общинският съветник Иван Вичков ще има приемен ден.

***
Русе.
От 18.00 часа в къща-музей „Гео Милев" ще бъде представена книгата „Престъпни мисли" на Пламен Петков.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в Драматичен театър ще бъде представен спектакълът „Жива вода" от Мариета Ангелова.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в Къща музей „Гео Милев" ще бъде представена книгата „Престъпни мисли" от Пламен Петков.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ „Захарий Княжевски" ще се състои представяне на новата книга на писателя Йордан Пеев - „Детонатор за глухарчета".

***
Хасково.
От 15.30 часа в зала „Марица" на Областна администрация губернаторът Станислав Дечев организира бизнес-форум на тема „Инвестициите в област Хасково- възможности и предимства".

***
Шумен.
От 13.30 часа пред Драматично-кукления театър "Васил Друмев" в Шумен с флашмоб ще бъде отбелязан Световният ден на диабета 14 ноември.

***
Шумен.
От 17.00 часа в НЧ „Напредък- 1869" ще бъде представена книгата на Йорданка Йорданова „Острието на бодлите".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.