• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Предстоящи събития в страната за 13 септември

Предстоящи събития в страната за 13 септември

/КРОСС/София.
От 10.00 часа на „Дондуков" 2 в зала 347 вицепрезидентът Илияна Йотова ще проведе среща с министъра на външните работи на Кралство Мароко Насер Бурита.

***
София.
От 09.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 15.00 часа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще се срещне с министъра на външните работи и международното сътрудничество на Кралство Мароко Насер Бурита.

***
Стара Загора/с. Могилово.
От 11.30 часа в лозовия масив на изба „Мидалидаре Естейт" министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще открие гроздобера в село Могилово, община Чирпан, област Стара Загора.

***
София.
В 11.45 часа вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме министъра на външните работи на Кралство Мароко Насер Бурита. Около 13.10 часа двамата ще направят изявление за медиите.

***
София.
От 12.00 часа министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще даде пресконференция, на която ще представи напредъка при подготовката на Закона за социалните услуги. Събитието ще се проведе в зала „Пресцентър" на Министерството на труда и социалната политика.

***
София.
От 9.00 часа в сградата на Министерството на околната среда и водите (бул. „Мария Луиза" 22) Европейският център за знания в областта на ресурсната ефективност (EREK) ще проведе семинар на тема „Ресурсна ефективност в туристическия сектор".

***
София.
От 10.30 часа в зала „Роял І" на хотел „Балкан" МОСВ организира пресконференция по проекта за Национална стратегия за адаптация към изменението на климата.

***
София.
От 9.30 часа ще се проведе редовно заседание на Пленума на ВСС.

***
София.
От 9.30 часа в зала „Средец" на „София Хотел Балкан" ще се проведе международна конференция на тема „Заедно срещу завладяването на държавата: иновативни методи за разследване на измамите с европейските средства за земеделие", организирана от Центъра за изследване на демокрацията.

***
София.
От 9.30 часа в XV състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Алексей П., Антон П., Кирил Т., Марчело Д., Янко П.

***
София.
От 10.00 часа започва заседание на Столичният общински съвет.

***
София.
От 10.00 до 13.00 часа в „Перото" ще се състои затворено събитие на Центъра за приобщаващо образование.

***
София.
От 10.00 часа Софийски градски съд ще заседава по въззивната мярка на Пеньо Мангъров, арестуван по обвинение за изнасилване.

***
София.
От 10.00 часа в V състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Хованес М., Пламен Т., Мариян М. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел избягване плащане на данъчни задължение в големи размери.

***
София.
От 10.00 часа в IX състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Гроздан Т., Иван П., Калоян Г. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Sofia Ring Mall ще бъде открито първото специализирано изложение за електромобили в България - ELECTRO MOBILITY EXPO 2018.

***
София.
От 10.30 часа в XVIII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Бисер Х. и Ивайло И., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в XVII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Алексей З., обвинен в подкуп.

***
София.
От 10.30 часа в зала 3 на Cine Grand в Sofia Ring Mall ще бъде открита конференцията „Развитие на електромобилността в България".

***
София.
От 10.30 часа в Литературен клуб „Перото" ще бъде представен Индекс на успешното училище на Център за приобщаващо образование и национално - представително проучване „Благополучието на учениците в 7-ми клас".

***
София.
От 11.00 часа в XI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Станислав М. и Крум Р., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа на ул. „Леге" 4 Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) ще представи информация за хода на изпълнение на проект „Организиране на търговски мисии и форуми за български производители и чуждестранни купувачи".

***
София.
От 12.00 часа в сградата на Следствения отдел към Софийската градска прокуратура на бул. „Монтевидео" ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова ще открие специално помещение, предназначено за разпити на деца, извършители на престъпления - т.нар. „Синя стая". На откриването ще присъстват зам.-министър на правосъдието Евгени Стоянов, Даниела Машева, член на Висшия съдебен съвет и председателят на Софийския районен съд Александър Ангелов .

***
София.
От 13.00 в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на ПП „Възраждане", по време на която ще бъдат представени данни за злоупотребите при строежа на т. нар. „Свинска ограда" по границата с Румъния, за чумата по свинете и за „чумата в Странджа".

***
София.
От 13.30 часа в I състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Иван С., Янко К., Николай Х. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в XI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Димитър В., обвинен в изнудване.

***
София.
От 13.30 часа в XIV състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, обвинени в получаване на подкуп.

***
София.
От 14.00 часа IX състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Радослав Б., Денис Б., Мариян К. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа в Националния пресклуб на БТА ще бъде представен новият документален филм „С ботевски дух", посветен на големия български журналист Стефан Продев. Режисьор и сценарист на филма е Петко Горанов.

***
София.
От 15.00 часа БСП - София организира безплатна юридическа приемна в постоянната приемна на градския съвет на партията (ул. "Леге" 10, ет. 1).

***
София.
От 15.00 часа в V състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Пламен С.

***
София.
От 15.30 часа в Централната избирателна комисия ще се отварят публично офертите за извършване на пазарно проучване, анализ и консултиране за определяне на прогнозна цена за производство, закупуване, наемане - дългосрочно или краткосрочно (еднократно) и доставка на специализирани устройства за машинно гласуване. Отварянето на офертите ще се състои на адрес в сградата на пл. „Княз Александър I" № 1, етаж „Мецанин", зала № 42, вход откъм бул. „Княз Александър Дондуков".

***
София.
От 17.00 часа в Литературния кът на Алея на книгата ще бъдат представени „Together Academy" и фондация „Въздигане".

***
София.
От 18.00 часа Литературния кът на Алея на книгата ще бъде представена книгата „Япония, Филипини- моето пътешествие на духа" от Нели Нановска.

***
София.
От 18.00 часа в Чешки център на Алея на книгата ще бъде представена книгата „Поетът" от Мартин Райнер.

***
София.
От 18.30 часа в 88 СУ „Димитър Попниколов" ще се състои среща на жителите на ж.к. „Овча Купел" с кмета на района Христина Семерджиева във връзка с инцидент с неукрепен изкоп, в който пропадна лек автомобил. По-рано, от 09.00 часа, преди сесията на Столичен общински съвет представители на Асоциация за регулиране на отношенията в етажната собственост-Справедливост ще бъдат пред входа на Столична община, където ще очакват среща с общински съветници, които да подкрепят исканията им срещу прекомерното застрояване в ж.к. „Овча Купел".

***
София.
От 19.00 часа в книжен център „Гринуич" на Алея на книгата ще бъде представен сборникът с разкази „Тази вечер нищо не е случайно" от Палми Ранчев.

***
София.
От 19.00 часа Литературния кът на Алея на книгата ще се проведат забавни и образователни игри за деца.

***
София.
От 19.00 часа на бул. „Васил Левски" 55 ще бъде открита изложбата „Портретът".

***
Благоевград.
От 18.00 часа народните представители от „БСП за България" Надя Клисурска, Петър Кънев, Ирена Анастасова, Николай Бошкилов и Иван Ченчев ще се срещнат с жители на Благоевград в конферентната зала на хотел „Кристо".

***
Бургас.
От 11.00 ч. в клуба на втория етаж на РДПБЗН - Бургас ще се проведе пресконференция. От 11.30 часа ще бъде почетена паметта на загинали при изпълнение на служебния си дълг огнеборци чрез поднасяне на венци и цветя на паметната плоча пред сградата на РДПБЗН - Бургас. В 16.30 часа ще се проведе среща с ветерани. В 18.00 часа на площада пред паметника-мемориал „Пантеона" ще бъдат представени възможностите на новата пожарогасителна и аварийно-спасителната техника.

***
Бургас.
От 16.30 часа общинският съветник от ГЕРБ - Бургас Бойчо Георгиев ще проведе открита приемна в централата на партията на ул. „Конт Андрованти" 5.

***
Варна.
От 11.00 часа в клуба на ПП АБВ - ул. „Христо Попович" 34 (срещу Ботевата градинка), областният съвет на ПП АБВ-Варна организира пресконференция с участието на председателя на ПП АБВ Румен Петков.

***
Варна.
От 18.00 часа в зала „Пленарна" на Община Варна в рамките на XX-то издание на Седмицата на православната книга ще бъдат представени книги на Фондация „Двери" и на издателство „Омофор".

***
Варна.
От 19.00 часа до 20.00 часа на открития паркинг на Мол Варна осем пилота - европейски и национални дрифт шампиони от България, Румъния и Сърбия, ще представят уменията си на дрифт шоу - Summer Drift Show Varna 2018.

***
Велико Търново./с. Ресен.
От 10.00 часа в парка на селото ще се проведе закриване на лятна полицейска академия - Ресен.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа на стадион „Ивайло" Красимир Балъков и двама водещи футболисти на „Етър" ще дадат пресконференция.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в зала 302 на Община Велико Търново ще се проведе пресконференция за събитията по случай 110-годишнината от Независимостта на България.

***
Велико Търново./с. Ресен.
От 12.00 часа в парка на селото ще се проведе Обучение на деца и младежи по проект „Оцеляване сред природата".

***
Велико Търново./с. Ресен.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов във връзка с есенните празници в града и предстоящото състезание "4 х 4".

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в Лапидариума на Археологическия музей ще се проведе пресконференция за спектакъла „12-та нощ" по Уилям Шекспир.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в заседателната зала на Областна дирекция на МВР ще се проведе брифинг по повод началото на учебната година.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита Оттатък е реката" - изложба на Стоимир Стоилов и Джем Мустафа.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще се проведе „Оперетни шедьоври и канцонети" - концерт на МДТ „Константин Кисимов".

***
Велико Търново./ Дебелец.
От 18.00 часа на централния площад ще се проведе закриване на лятна полицейска академия - Дебелец.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа Парк „Асеневци" Un Beso Fiesta: Музикална академия за деца, уроци по зумба и „Зумба парти".

***
Враца.
От 12.00 часа Врачанският митрополит Григорий ще освети камбана на подземната църква „Св. Никола". На събитието ще присъства и кметът Калин Каменов.

***
Враца.
От 17.00 часа в ЕВК „Св. Софроний Врачански" Стоян Николов-Торлака ще представи книгата „Иваил цар", втора книга.

***
Враца.
От 19.00 часа в градската концертна зала ще се проведе концертът Месец на клавишите.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерната зала на ДКТ ще се състои премиерата на спектакъла „Предградие" от Ерик Богосян.

***
Главиница.
От 14.00 часа в заседателната зала на административната сграда на Община Главиница ще се проведат консултации за състава на секционните избирателни комисии във връзка с подготовката на частичните избори за кмет на кметство Суходол.

***
Добрич.
От 9.00 часа до 12.00 часа в Корпус 2 - Високо тяло, на пл. „Свобода" 6 ще се проведе пожаро-тактическо занятие по повод Седмицата на пожарната безопасност.

***
Казанлък.
От 10.00 часа в семинарната зала на хотел „Палас" експертите на ЕК ще представят Европейския семестър 2018.

***
Копривщица.
От 9.30 часа в Старото възрожденско училище „Св. Св. Кирил и Методий" ще се проведе научна конференция, посветена на 190 години от рождението на Йоаким Груев.

***
Кресна.
От 19.00 часа в залата на Общински съвет - Кресна, народните представители от „БСП за България" Елена Йончева, Валентин Ламбев и Кристиан Вигенин ще разговарят за приоритетите на Визията с жители на общината.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в залата на Областната администрация, Областната комисия по безопасност на движението ще дискутира предприетите мерки във връзка с предстоящата нова учебна година.

***
Монтана.
От 10.30 часа на полигона на ГДПБЗН - Монтана ще бъде разиграно учебно-тренировъчно занятие с демонстрации за спасяване на множество пострадали, в което ще участват екипи на Българския Червен кръст и Единната спасителна система.

***
Петрич.
От 18.00 часа народните представители от „БСП за България" Крум Зарков, Георги Йорданов, Николай Цонков и Веска Ненчева ще разяснят приоритетите на „Визия за България" пред жителите на Петрич в залата на общината.

***
Пловдив.
От 8.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се гледа делото срещу Божидар А., обвинен в умишлено убийство.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в залата на Общинския съвет в Пловдив общинските съветници ще проведат заседание.

***
Пловдив.
От 9.00 часа до 11.00 часа в централата на пожарната ще се проведат демонстрации по оказване на първа долекарска помощ и реакция при бедствия, аварии и кризи на Младежкия авариен екип към БЧК-Пловдив.

***
Пловдив.
От 9.30 часа в зала 10 в Съдебната палата Окръжен съд-Пловдив ще заседава по делото срещу Йордан С., Марин П., Александър К. и Александър Д., обвинени в извършване на грабеж.

***
Разград.
От 10.00 часа пред Художествена галерия „Проф. Илия Петров" ще бъде отбелязан професионалният празник на огнеборците с демонстрации и награждаване на победителите в конкурса „С очите си видях бедата".

***
Русе.
От 11.00 часа експерти на РИОСВ - Русе ще почистят туристическите пътеки в резервата „Сребърна".

***
Сандански.
От 18.00 часа в конферентната зала на хотел „Св. Никола" народните представители от „БСП за България" Румен Гечев, Никола Динков и Лало Кирилов ще разговарят с жителите на населените места в общината.

***
Силистра.
От 16.30 часа с изложение на хляб и хлебни изделия от народните читалища ще започне Празник на хляба, песента и танца. От 18.00 часа ще започне концертът на оркестър „Истър" и площадната хоротека с участието на клубове за народни танци пред сцената на площад „Свобода". От 19.30 часа ще се състои концерт на сестри Диневи.

***
Симитли.
От 18.00 часа народните представители от „БСП за България" Станислав Владимиров, Любомир Бонев и Милко Недялков ще дискутират с жителите на населените места важни за общината теми и приоритетите на „Визия за България"в читалище „Климент Охридски".

***
Сливен.
От 09.30 часа в зала № 210 на Регионално управление на образованието - Сливен ще се проведе ежегодното работно съвещание с директорите на детски градини в област Сливен.

***
Сливен.
От 11.00 часа в зала „Сирак Скитник" ще бъдат наградени участниците от конкурса „С очите си видях бедата".

***
Смолян.
От 11.00 часа в ОДЗ „Синчец" (Нов Център) - Смолян, ще се състои представяне на детската книга „С огъня шега не бива".

***
Смолян.
От 16.00 часа до 18.30 часа на пл. „Свобода" на Стария център ще се проведе Детски празник и Демонстрация на пожарна и спасителна техника с провеждане на спасителна акция с участие на доброволци от ДФ Община Смолян и БЧК.

***
Смолян.
От 20.30 часа в Амфитеатъра на Стария център, Смолян организира пряко излъчване на срещата България-Иран от Световното първенство по волейбол за мъже.

***
Стара Загора.
От 6.30 часа до 9.30 часа и от 16.30 часа до 19.30 часа ще се проведе мирен граждански протест на част от републиканска пътна мрежа, път III - 536 до разклона за ТЕЦ - 2 (път II - 55), поради лошо транспортно експлоатационно състояние, липсващо асфалтово покритие с множество дупки и пропадания, липсващи мантинели.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Оперния театър ще се състоят камерните опери „Седемте смъртни гряха", „Махагони" и „Напред и назад".

***
Струмяни./с. Микрево.
От 18.00 часа народните представители от „БСП за България" Атанас Костадинов,Чавдар Велинов и Даниел Йорданов ще разговарят с жители на община Струмяни в клуба на БСП в с. Микрево.

***
Тервел.
От 10.00 часа в „Дека" ООД ще се проведе демонстративно занятие с ПА с участие на ДФ „Тервел" по повод Седмицата на пожарната безопасност.

***
Търговище.
От 17.00 часа в Художествената галерия ще се проведе пресконференция на участниците в XXIII Международен пленер за акварел „Никола Маринов". От 18.00 часа ще бъде представена изложба с картините, създадени по време на пленера, с която ще бъде сложено край на събитието.

***
Хасково.
От 10.00 часа в детска градина „Щурче" ще се проведе урок по пожарна безопасност и демонстрации по гасене на огън.

***
Шумен.
От 10.30 часа в РДПБЗН-Шумен ще се проведе брифинг на комисар Иван Иванов, който ще представи информация за дейността на противопожарните екипи от началото на годината във връзка със седмицата на пожарната безопасност.

***
Якоруда.
От 18.00 часа в градината на ресторант „Балкана" народните представители от „БСП за България" Александър Симов, Явор Божанков, Христо Проданов и Илиян Тимчев ще разискват приоритетите, заложени във „Визия за България" с жителите на община Якоруда.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.