• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Предстоящи събития в страната за 18 септември

Предстоящи събития в страната за 18 септември

/КРОСС/София.
От 08.30 часа министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще открие годишната конференция на началниците на военните полиции на страните - членки на НАТО в Гранд хотел „София".

***
Плевен.
От 11.30 часа в Областната администрация министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще представи проекта за изграждането на паметник на воините от Девета пехотна плевенска дивизия. В събитието, което ще се проведе в зала „Плевен", ще участва областният управител Мирослав Петров и представители на инициативния комитет.

***
София.
От 09.00 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Цветан В., Александър П. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Съдебната колегия на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христо А., който е обвинен в безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай.

***
София.
От 10.00 часа в хотел „Сенс" заместник-министър Зорница Русинова ще участва в представянето на програма „Социален диалог - достойни условия на труд".

***
София.
От 10.00 часа Институтът за пътна безопасност ще представи проект на програма за обучение по безопасност на движението по пътищата в училищата и детските градини, както и фотоизложба на тема „Истината за пътната безопасност". Събитието ще се проведе в Park CENTER SOFIA, бул. „Арсеналски"2, ет.2.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Богдан К., Александър Щ. и Цветомир В., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Камен Б., Ивайло Б. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христо Ш., на когото са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция за представяне на новорегистрираната политическа партия - „Коалиция за теб България" (КТБ).

***
София.
От 10.00 часа на скейт площадката в парк „Студентски" за трета поредна година СО - район „Студентски" ще отбележи Деня на София като организира инициативата „Студентски" танцува - 3".

***
София.
От 11.00 часа в заседателната зала на Асоциацията на индустриалния капитал в България ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представен Законопроект за изменение и допълнение на Закона за храните, целящ да прекъсне порочната практика на т.н. „двойни стандарти" при храните.

***
София.
От 11.00 часа в хотел „Вега" ще се проведе дискусия по предложението на Европейската комисия за промените на общите правила за достъп до международния пазар на автобусни превози във вторaта част на „Пакет за мобилност". Събитието е организирано съвместно от Петър Курумбашев, член на Комисията по транспорт и туризъм в ЕП и Форум за балкански транспорт и инфраструктура /ФБТИ/ със съдействието на Федерацията на научно-техническите съюзи /ФНТС/.

***
София.
От 11.00 часа в офиса на Капш в XS Tower в „София Парк" (ул. „Панорама София" 5) ще бъде представен начинът за купуване на електронна винетка за леките автомобили и превозните средства до 3,5 тона от терминал за самообслужване. На събитието ще присъстват председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Светослав Глосов и Михаел Вебер, управител на Консорциум Капш Трафик Солюшънс.

***
София.
От 11.00 часа заместник-кметът на София доц.д-р Тодор Чобанов ще представи резултатите от приключил проект на Столична община и „Киндиру България" в няколко столични детски градини. Пресконференцията ще се проведе в зала „Официална" на Столична община.

***
София.
От 11.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Блага Б. и Иво Д., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа пред сградата на Агенцията на хората с увреждания ще се състои протест срещу изпълнителния директор на Агенцията Минчо Коралски.

***
София.
От 11.00 часа в шоурума на „М Кар" София (бул. „Черни връх" 53) ще се състои пресконференция по повод четвъртото издание на кино-литературния фестивал CineLibri.

***
София.
От 11.30 часа в пресклуб „България" на Националния стадион ще се състои пресконференция с участието на спечелилите бронз за България от Световното първенство по модерен петобой за мъже в Мексико Явор Пешлеевски и Тодор Михалев. На срещата с медиите ще бъдат още завоювалите квоти за предстоящите следващия месец в Буенос Айрес Олимпийски младежки игри Зорница Стоилова и Христо Панайотов, както и Андрей Кузманов, президент на Българска федерация по модерен петобой.

***
София.
От 12.00 часа пред сградата на Народното събрание ще се проведе третият пореден протест срещу правителството, организиран в социалните мрежи от българи в чужбина.

***
София.
От 13.00 часа заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и кметът на София Йорданка Фандъкова ще подпишат договор за изпълнение на проект за изграждане на „Център за подкрепа за лица с увреждания" - София със 100 % безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020". Договорът ще бъде подписан в зала Официална в сградата на Столична община.

***
София.
От 13.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Деян М., Мирослав М. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Радослав Д., на когото е повдигнато обвинение за изнудване.

***
София.
От 14.00 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Атанас М., Ивайло Г. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 19-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Виктор Б., Ивайло И. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Атанас А., Красимир Я. и Николай Р., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Стефан Г., Георги Г. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа изпълнителният директор на ИА „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж" Кирил Гератлиев ще представи финансовия и технически напредък на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020 г., както и подхода на Управляващия орган по проектите за изграждане и развитие на Центрове за върхови постижения и Центрове за компетентност. Брифингът ще се проведе в сградата на Министерство на образованието и науката, зала на ет.4.

***
София.
От 14.30 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Цветомил П., на когото са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа, лидерът на БСП - София Калоян Паргов и народният представител от „БСП за България" проф. Румен Гечев ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на БСП - София на ул. „Леге" №10, етаж 1.

***
София.
От 15.00 часа в зала „България" ще се проведе пресконференция по повод юбилейния сезон на Софийската филхармония и откриването на изложба пред НДК, посветена на 90-годишната ѝ история.

***
София.
От 15.00 часа в зала „Арена" на хотел „Арена ди Сердика" ще се състои презентация и коктейл с участието на официални лица от Lockheed Martin Aeronautics, САЩ.

***
София.
От 15.00 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Фарес Алхусейн Фарес, на когото са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.30 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Атанас С., Тодор С. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 17.00 часа в Изложбена зала „Архиви" ще бъде представена втората част от монографията на Петър Куцаров „България в руските секретни архиви": „Независимостта на България и Русия".

***
София.
От 17.00 часа в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий" ще бъде представен сборникът „Непознатият Дамян Калфов". Книгата съдържа текстовете, представени на конференцията, посветена на 130-годишнината от рождението на писателя Дамян Калфов, организирана през октомври 2017 г. от Националния литературен музей, Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий" и с подкрепата на внука на писателя - проф. Александър Георгиев.

***
София.
От 17.30 часа пред ОКИ ДК „Красно село" в парково пространство „Хиподрума" ще се проведе концерт по повод празника на район „Красно село".

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Структура" на ул. „Кузман Шапкарев" 9 ще се проведе събитие от поредицата „Диалози за София", което ще разгледа връзките между темите „Облик и бизнес" в София с експертното участие на представители на водещите заинтересовани страни.

***
София.
От 18.00 часа в зала 702 на Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите за изработването на технически проекти при ремонта на над 80 км републикански пътища.

***
София.
От 19.00 часа в Зала 1 на НДК ще се проведе Международният фестивал за поп и рок музика - София. Фестивалът дава сцена на автори и изпълнители в категориите „Конкурс за нова българска песен" и „Международен конкурс за изпълнители".

***
София.
От 19.00 часа в кино „Люмиер Лидл" ще се състои премиерата на най-новия филм на „Камен Во Студио" - „105 минути София".

***
София.
От 19.30 часа в зала „Сигма" на Sofia Event Center модна къща „Жени стил" с дизайнер Евгения Живкова ще представи най-новата си колекция „Фантазия" есен/зима 2018/2019.

***
Асеновград.
От 13.00 часа в зала 2 на Районен съд Асеновград ще бъде гледано делото срещу Лили И., на която е повдигнато обвинение за документална измама.

***
Благоевград.
От 11.30 часа в кафе-сладкарницата на ОДМВР Благоевград ще се състои брифинг във връзка с проекта EDWARD с наименование за Република България „Операция „Европейски ден без загинали на пътя - EDWARD".

***
Бургас.
От 10.00 часа в Гранд хотел „Приморец" ще се проведе бизнес закуска на Imoti.net, на която ще бъдат обсъдени теми като кои са най-търсените имоти в Бургас, какви са изискванията на купувачите и колко пари са склонни да платят, за да се сдобият с желаното жилище.

***
Бургас.
От 18.00 часа ще се проведе велопоход от Морската градина до Солниците и обратно в рамките на Европейската седмица на мобилността. От 19.30 часа ще се проведе „Вело кино" - прожекция на филм и клип от триатлон "Лъвско сърце" от 2016 г. и 2017 г.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Експоцентър „Флора" ще се състои концерт на Ансамбъл АРТОС - Австрия, с който ще бъде открито тазгодишното издание на Дните на австрийската култура и изкуство в Бургас.

***
Варна./св. св. Константин и Елена.
От 10.00 часа в „Астор Гардън хотел" в курорта Св. Св. Константин и Елена ще бъде открит II форум на побратимените български и руски градове. На срещата, посветена на 120 г. от създаването на най-стария български морски курорт - „Св. Св. Константин и Елена", ще присъстват представители на 19 руски и 14 български града. В рамките на форума от 14.00 часа ще се проведе кръгла маса на тема: „Устойчиво развитие на туризма в помощта на културата - добри практики в Русия и България".

***
Варна.
От 11.30 часа в сградата на Военноморски клуб-Варна /ДНФ/ Организационен комитет „22-ри Септември" ще даде пресконференция във връзка с предстоящия спектакъл "Българската армия от Аспарух до наши дни", организиран по случай 140 г. от създаването на Българската армия и 110 г от Независимостта на Република България.

***
Варна.
От 18.00 часа в Градската художествена галерия се открива представителна изложба на художничката Бонка Гюрова.

***
Варна.
От 18.00 часа в Галерия 8 ще бъда открита изложбата „Спомен" с живописни творби на проф. Иван Кирков.

***
Варна.
От 19.00 часа в Аулата на Икономическия университет ще се състои концерт на Явор Желев, Слав Славчев и струнен квартет „Фрош". Ще им партнират Кристиан Косев - контрабас и Драгомир Йосифов - клавесин. Концертът е част от програмата на Международния музикален фестивал „Варненско лято".

***
Велики Преслав.
От 13.00 часа екипи на омбудсмана Мая Манолова ще консултират гражданите в заседателна зала в старата сграда на общината на ул. „Борис Спиров" № 76.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА във Велико Търново ще се проведе пресконференция на ректора на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Архитектурно-музеен резерват „Трапезица" ще се състои премиерата на постановката „12-та нощ" от Шекспир - един адаптиран спектакъл за откритото пространство на крепостта.

***
Велико Търново.
От 20.30 часа в Летния театър ще се проведе концерт на дует „Ритон" - „40 години музика и любов".

***
Венец.
От 13.00 часа екипи на омбудсмана Мая Манолова ще консултират гражданите в заседателната зала в сградата на Общината.

***
Враца.
От 11.00 часа в Заседателната зала на Областна администрация - Враца ще се проведе пресконференция на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата по повод отбелязването на Европейския ден без загинали на пътя.

***
Враца.
От 19.30 часа на панаирната сцена пред стадион „Христо Ботев" ще се проведе концерт на Светлин Миланов и Ансамбъл „Мездра".

***
Върбица.
От 10.00 часа екипи на омбудсмана Мая Манолова ще консултират гражданите в заседателната зала на Общинския съвет -сграда на Младежкия дом.

***
Добрич.
В Окръжен съд - Добрич ще бъде представена изложбата „Рисунки по стихове на Дора Габе" на участниците в Програма „Еко лято" при Младежки център - Добрич.

***
Добрич.
От 17.30 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков" ще се състои премиера на книгата „Време за сбогуване" от Драгни Драгнев, посветена на 78-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа към България.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Народно читалище „Мевляна - 2012 г." ще се проведе музикално ателие за деца и ученици в изпълнение на дейност 3 на проект „Тайнствената красота на музикалните инструменти-културно наследство от нашите предци".

***
Добрич.
От 19.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова" ще се проведе концерт на Български камерен оркестър - Добрич с диригент Алексей Измирлиев.

***
Казанлък.
От 18.00 часа в Музея на фотографията ще бъдат представени проектите на Дебора Валтер от Швейцария - DSCXXX. jpg и Zoom.

***
Каолиново.
От 10.00 часа екипи на омбудсмана Мая Манолова ще консултират гражданите в сградата на Общинската администрация на пл. „Украйна" № 4.

***
Каспичан.
От 13.00 часа екипи на омбудсмана Мая Манолова ще консултират гражданите в сградата на Общинската администрация на ул. „Мадарски конник" № 91.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в залата на читалище „Братство" ще се проведе младежка трудова борса.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа Окръжен съд - Кюстендил ще заседава по делото срещу протестиралите за неизплатени възнаграждения миньори от Бобов дол.

***
Никола Козлево.
От 10.00 часа екипи на омбудсмана Мая Манолова ще консултират гражданите в сградата на Общинската администрация на пл. „23-ти септември" № 5.

***
Нови пазар.
От 13.00 часа екипи на омбудсмана Мая Манолова ще консултират гражданите в сградата на Общинската администрация на ул. „Васил Левски" № 3.

***
Перник.
От 10.00 часа в малкия салон на Двореца на културата ще се проведе Национална научна конференция на тема „Първата световна война на Балканите, пробивът на Добро поле и събитията през 1918 г.".

***
Плевен.
От 18.00 часа пред сградата на Областната администрация на пл. „Възраждане" ще се проведе протест под надслов „Да възродим плевенския спорт".

***
Пловдив.
От 09.30 до 16.00 часа в Данчова къща ще продължи конференцията на тема „Съхранение, опазване и популяризиране на културното наследство в област Пловдив" в рамките на Празниците на Стария град.

***
Пловдив..
От 10.00 часа, в централния офис на партията, Областната структура на ПП ГЕРБ ще представи новото ръководство.

***
Пловдив..
От 11.00 часа на бул. „Източен" 18, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Източен" Николай Чунчуков ще направят първа копка на изграждането на ново крило на детска ясла „Веселушка".

***
Пловдив.
От 15.00 до 18.00 часа в Къща „Клианти" ще се проведат Творилници по икебана, съвместно със Сдружение „СОГА" - София.

***
Пловдив.
От 16.00 до 18.00 часа общинският съветник от ГЕРБ в Общински съвет - Пловдив Иван Вичков ще се срещне с граждани офиса на партията в район „Тракия" в блок 91.

***
Пловдив.
От 17.30 часа в Къща „Недкович" ще бъде представена изложба на пана от макраме, изработени от Неонила Хрелкова.

***
Пловдив.
От 18.30 часа в Къща „Стамболян" ще бъда представена изложбата „В духа на старата бохема" - картини на Георги Божилов - Слона, Димитър Киров, Енчо Пиронков, Йоан Левиев и Христо Стефанов под звуците на Биг Бенд Пловдив и Огнян Видев.

***
Сливен.
От 17 .00 часа ще се проведе Шествието на звездите по сливенското ларго по повод юбилея на Сливенския драматичен театър. На събитието е поканан министърът на културата Боил Банов.

***
Смолян.
От 20.30 часа в Амфитеатъра на Стария център Община Смолян организира пряко излъчване на всички срещата България-Полша от Световното по волейбол за мъже.

***
Смядово.
От 10.00 часа екипи на омбудсмана Мая Манолова ще консултират гражданите в ритуалната зала на пл. „Княз Борис I" № 4.

***
Стрелча.
От 11.00 часа в Младежкия център в Стрелча ще се състои честване на 100 години от Дойранската епопея по време на Първата световна война. Предвидено е откриване на изложба, посветена на 100-годишнината от Дойранската епопея и прожекция на филм посветен на паметните събития край Дойран по време на Първата световна война.

***
Хитрино.
От 11.00 часа националният обществен защитник Мая Манолова лично ще се запознае с проблемите на жителите в с. Хитрино в сградата на Общинската администрация.

***
Шумен.
От 10.00 часа екипи на омбудсмана Мая Манолова ще консултират гражданите в офиса на местния обществен посредник Иван Капралов.

***
Шумен.
От 10.30 часа в зала 203 на общината ще бъде даден брифинг.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.