• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Предстоящи събития в страната за 7 ноември

Предстоящи събития в страната за 7 ноември

/КРОСС/ София.
От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.30 часа в зала 6 на НДК вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие Първи конгрес по трудова медицина и експертиза на работоспособността с международна конференция по проекта „ЕПСИЛОН".

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 09.00 часа в „Гранд Хотел София" ще се проведе 11-ата Научна конференция „Науката - от възможност към действие".

***
София.
От 09.30 часа в зала „Средец" в София Хотел Балкан", Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира Българо- азербайджанския бизнес форум с провеждане на двустранни срещи. Форумът ще бъде открит от съпредседателите на междуправителствената комисия Теменужка Петкова, министър на енергетиката на Република България и Инам Керимов, министър на селското стопанство на Република Азербайджан. Участие в официалната част ще вземат представители на българските институции, ангажирани с
насърчаване на двустранното търговско-икономическо сътрудничество.

***
София.
От 11.00 часа в конферентната зала на БСК (ул. „Алабин" 16-20) ще бъдат представени резултатите от две изследвания, проведени в рамките на Проект № BG05SFOP001-3.003-0028-C01 „Повишаване на доверието на обществото в съдебната система чрез оценка и анализ на съдебната реформа", финансиран от Европейския съюз и Оперативна програма „Добро управление", изпълняван от Центъра за законодателни оценки и законодателни инициативи .

***
София.
От 11.00 часа в централата на АБВ ръководството на партията ще даде пресконференция, на която ще бъдат обсъдени заплахите за България от разваляне на Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие.

***
София.
От 12.00 часа в Гранитна зала на Министерски съвет, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще участва в заседание на Координационното звено по Механизма за обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици. След заседанието в 13.00 часа се предвижда брифинг.

***
София.
От 12.30 часа в хотел „Интер Континентал" Министерството на регионалното развитие и благоустройството организира дискусия за обсъждане на предлаганите промени в Закона за регионалното развитие. В събитието ще вземе участие зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова.

***
София.
От 7 до 10 октомври в Интер Експо Център ще се проведат изложения, посветени на новостите и развитието на хранително вкусовия сектор. Официалното откриване ще се състои в централното фоайе от 14.00 часа. Очаква се участие да вземе и министърът на земеделието,
храните и горите Румен Порожанов.

***
София.
От 14.30 часа в зала 134 в сградата на парламента на пл. „Кн. Александър І" 1 председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще представи на заседание на Комисията по правни въпроси мотивите на законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, свързан с предоставяне на всеобхватна и широка защита на жените и децата - жертви на домашно насилие и всички форми на агресия срещу тях.

***
София.
От 14.30 часа в зала „Изток" на Народното събрание ще се проведе среща-дискусия, свързана с проблемите, породени от т.нар. фалшиви новини. Форумът се организира от ВМРО.

***
София.
От 17.30 часа в сградата на Австрийското посолство в България ще бъде отбелязана 10-годишнината на фондация ,,Конкордия България".

***
София.
От 18.00 часа в залата на ГС на БСП- София, на ул. „Леге" 10, ет. 1, Литературен салон „Леге 10" организира възпоменателна вечер за акад. Стефан Младенов на тема „Науката в полза на икономиката".

***
Бургас.
От 11.00 часа пред сградата на ОДМВР - Бургас, разположена на ул. „Христо Ботев" № 46, ще се проведе официална церемония за отбелязване на професионалния празник на полицейските служители. От 14.00 часа в двора на училище „П.К.Яворов" в к-с „Лазур" ще се проведа демонстрационни действия на служителите от „Специализираните полицейски сили".

***
Варна.
От 17.00 часа пред пред „Паметника на приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 година", до сградата на Община Варна ще се състои военен ритуал за полагане на венци и цветя, отслужване на заупокойна молитва и изпълнение на шоу-спектакъл от представителен блок от курсанти по повод 140 години от създаването на Българската земска война и 133 години от победата при Сливница през Сръбско-българската война 1885 година.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа пред паметника „Майка България" ще се проведе трети протест с искане на оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

***
Кюстендил.
От 11.30 часа в сградата на Синдикат на българските учители ще се проведе семинар „Дай път на живота".

***
Самоков.
От 14.30 часа министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще открие обновената сграда на РУ-Самоков.

***
Сливен.
От 11.00 часа в конферентна зала в хотел „Парк централ" ще се състои среща-дискусия за икономическото състояние на региона , ще бъдат представени резултати от проведената от БТПП анкета сред фирмите от региона за проучване на мнението им и за набиране на предложения по въпроси от икономически, обществен и социален характер, които възпрепятстват нормалната им работа и чиетъо отстраняване е важно за дейността им. Ще участват председателят на БТПП -Цветан Симеонов, председателят на Сливенска търговско-промишлена палата - Кольо Колев, Oбластният управител -Чавдар Божурски и представители на медиите.

***
Смолян.
От 10.00 часа в ОДМВР-Смолян ще се проведе брифинг, на който ще бъде предоставена информация за състоянието на престъпността и резултатите от работата на ОДМВР-Смолян от началото на годината.

***
Шумен.
В 10.30 часа в залата на РУ- Шумен, директорът на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим и административният ръководител на ОП - Шумен и окръжен прокурор Маргарита Георгиева ще ви предоставят информация за разкрити наркооранжерии.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.