• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития в страната за 8 ноември

Предстоящи събития в страната за 8 ноември
/КРОСС/София.
От 10.00 часа в зала „Европа" в Парк Хотел Москва вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие форум на тема: „Отражение на външната трудова миграция върху българската икономика".

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 11.00 часа в конферентната зала на Министерството на здравеопазването (ет. 4). Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и представители на национално представени работодателски и синдикални организации ще подпишат Колективния трудов договор, регламентиращ трудовите и осигурителни отношения на работещите в отрасъл „Здравеопазване".

***
София.
От 09.00 часа в храм „Свети Архангели" при Военна академия „Георги Стойков Раковски" ще бъде отслужена Златоустова света Литургия.

***
София.
От 09.30 часа ще започне заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 10.00 часа ще започне заседание на Столичния общински съвет.

***
София.
От 09.00 часа от IV състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Симеон Дянков, Иво Прокопиев, Трайчо Трайков, Радослав Р. и др., обвинени в престъпление по служба.

***
София.
От 09.00 часа в Дом на науката и техниката (ул. „Г. С. Раковски" 108) зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев ще участва в XXVII международен симпозиум за „Съвременните технологии, образованието и професионалната практика в геодезията и свързаните с нея области".

***
София.
От 09.15 часа в Галерия "Академия" (ул. „Шипка" 1) ще се състои конференция „Социално предприемачество в изкуствата: Международни модели и българска практика".

***
София.
От 09.30 часа в конферентна зала 305 (3-и етаж) на Руския културно-информационен център ще се състои седмата Международна конференция „Русия и Европа: актуални проблеми на съвременната международна журналистика".

***
София.
От 09.30 часа в Центъра за изследване на демокрацията на ул. „Александър Жендов" № 5 ще се проведе кръгла маса на тема „Връзки между престъпността и тероризма в Европа".

***
София.
От 09.30 часа в XV състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Алексей Петров, Антон П., Кирил Т. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа в Х състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Росен Ч. и Полина И., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа в VIII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Цветан Василев, Александър П., Илиан З., Георги Х. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа в VI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Атанас А., Красимир Я. и Николай Р., обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа в XVI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван Д.

***
София.
От 10.00 часа в хотел „ИнтерКонтинентал" ще се проведе пресконференция на Института за пазарна икономика, на която ще бъде представен „Алтернативен бюджет с ниски данъци и реформи - 2019, фокус: Здравеопазване".

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно заявление от „Топлофикация - Враца" ЕАД за изменение на лицензия за производство на електрическа и топлинна енергия.

***
София.
От 10.00 часа в Кепитал Форт (бул. „Цариградско шосе" 90) ще се състои „Форум Младост".

***
София.
От 10.00 часа в XIX състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Цветелин Ц., Владислав Н. и Светлин С., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа до 16.00 часа в Дома на Европа на ул. „Георги С. Раковски" 124 ще се проведе международната конференция „Признаване на правата на еднополови двойки, сключили брак или съжителство в ЕС", която се организира от фондация „ГЛАС България".

***
София.
От 10.00 часа в централното фоайе на Интер Експо Център ще се проведе дискусия за здравословното хранене при децата пред предстоящия зимен сезон. Инициативата ще се проведе под надслов „Здрави и силни от малки".

***
София.
От 10.00 часа в Общинското предприятие „Софпроект - ОГП" ще се проведе ден на отворените врати в Зона Б5, бл.11, вх.Б, ет.18. Общинското предприятие, което отговаря за Общия градоустройствен план ще представи работата си по стратегията „София играе", веломрежата на Столична община и плана за действие за Манастирски ливади-изток.

***
София.
От 10.30 часа в XII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Римял А., Ремо А., Атанас Г. и Стоян И., обвинени в участие в ръководството на престъпна организация или група.

***
София.
От 11.00 часа пред сградата на Главна дирекция „Национална полиция" на бул. „Александър Малинов" № 1 ще се състои тържествената церемония, с която полицейските служители ще отбележат своя професионален празник.

***
София.
От 11.00 часа в „Камерна сцена" на Софийската опера и балет ще се състои пресконференция за сезон 2018/2019.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Фондация „Българска памет" по повод завършването на първия етап от съвместния проект с Държавна агенция „Архиви" за изследване на еврейската емиграция през и от България и Балканите в годините на Втората световна война (1939-1945).

***
София.
От 11.00 часа в „Оборище 5 - галерия и зала" (на ул. „Оборище" No.5) ще се проведе пресконференция и среща с американския художник Стивън Уилсън, по случай неговата първа самостоятелна изложба в България - „Луксозни нишки" и официалното откриването на галерията.

***
София.
От 11.30 часа в Многофункционалната спортна зала на НСА ще бъдат връчени дипломите на завършилите бакалавърска и магистърска степен.

***
София.
От 13.00 часа в XII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Камен Б., Ивайло Б., Димитър З. и др., обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа в зала „Изток" на Народното събрание ще се проведе заседание на Комисията по правни въпроси, на което ще бъдат обсъдени мотивите на законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, свързан с предоставяне на всеобхватна и широка защита на жените и децата - жертви на домашно насилие и всички форми на агресия срещу тях.

***
София.
От 18.00 часа в Регионалния исторически музей ще бъде представена експозицията „Япония. Изкуството сега", част от 29-те Дни на японската култура в България.

***
София.
От 18.00 часа в Унгарския културен институт ще се състои пърформанс на актрисата Габриела Хаджикостова и Николай Иванов.

***
София.
От 19.00 часа в Концертната зала на Военния клуб ще се състои премиерата на втория образователен видеопроект на сдружение „Българска история" и ЗАД „Армеец" - документалната поредица „Нашите пълководци".

***
София.
От 19.00 часа в зала „Диамант" на хотел „Рамада" На тържествена церемония в рамките на Националния форум „Библиотеките днес и цифровата трансформация" (8 - 9 ноември) под патронажа на Мария Габриел, комисар по цифровата трансформация и общество, ще бъдат връчени вторите Годишни награди на Фондация „Глобални библиотеки - България".

***
София.
От 19.00 часа в УниКредит Студио ще бъде официално открита изложбата "Преглед на българския дизайн 2018".

***
София.
От 19.30 часа в „Червената къща" ще бъдат представени 4 филма с участие на деца и насочени към детска публика. Филмите са „Баба" (анимация) и игралните „Гривната", „Да поиграем" и „9 + 1".

***
София.
От 19.30 часа в ДНК-пространството за съвременен танц и пърформанс ще гостува представлението The Victory Day.

***
Асеновград.
От 10.00 часа в зала 2 на Районния съд ще се проведе заседание по делото Атанас С. А., обвинен, че в качеството си на частен съдебен изпълнител е присвоил огромни суми пари.

***
Боровец.
От 09.30 часа в хотел „Рила" зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще представи напредъка по изпълнение на ОП „Региони в растеж" 2014-2020 г. на национална среща на НСОРБ.

***
Варна.
От 11.00 часа в района на входа на Военноморския музей (бул. „Приморски " № 2) ще се проведе военен ритуал по полагане на венци и цветя пред кораба-музей „Дръзки" и паметника на капитан І ранг Димитър Добрев, командвал отряда торпедоносци по време на бойните действия през 1912 година, по повод 106 години от първата българска морска победа.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Областна дирекция на МВР ще се проведе откриване на изложба и награждаване на децата от центровете за работа с деца и младежи, участвали в конкурса „Полицаят - моят приятел".

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в аудитория 321 на Ректората на ВТУ ще се проведе удостояване на Струмишкия митрополит Наум с титлата „Почетен доктор" на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в зала „Европа" на Великотърновския университет ще се проведе IV Международна научна конференция „Медии и комуникации на 21. век".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представена „Пипи Дългото чорапче" - детска постановка.

***
Велико Търново.
От 16.30 часа в прес залата на стадион „Ивайло" ще се проведе изнесена приемна на Председателски съвет на Великотърновски общински съвет.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе откриване на изложба „Сърцето на поета" с автор Цанко Петров.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе среща на дискусионен клуб „Димитър Благоев-Никола Габровски". Гост ще бъде политологът проф. Тодор Галунов.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Художествена галерия „Борис Денев" ще се проведе откриване на „50+50+30" - съвместна изложба на Мариета Конова и Марио Конов.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в Клуб 7 ще бъде представена книгата „Голямата работа" на автора Пламен Петков.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представен„Да пееш по дъжда" - мюзикълна Държавна опера - Варна.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа на стадион „Ивайло" ще се проведат масови безплатни тренировки - Есен 2018.

***
Видин.
От 09.30 часа в заседателната зала на 6 етаж в Общинска администрация Видин, Венци Пасков - заместник-кмет на Община Видин ще участва в международна работна среща „Източна социална мрежа" по проект на Фондация „Подкрепа за реализация".

***
Видин.
От 11.00 часа в РСПБЗН-Видин (сградата до ТЕЦ-Видин) главен инспектор Георги Георгиев - началник на РСПБЗН-Видин и инспектори от състава на службата ще представят актуална информация за работата на видинските огнеборци, статистика за възникналите пожари на обслужваната територия и превантивни съвети към жителите на региона във връзка с отоплителния сезон и риска от пожари.

***
Враца.
От 17.00 часа в Конферентната зала на Общински съвет-Враца ще се проведе обществена консултация във връзка с приемане на проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и права на територията на общината.

***
Габрово.
От 18.00 часа в зала 4 на Музея на хумора и сатирата ще бъде открита гостуващата изложба „Поздрави от... Италия и България".

***
Девин./с. Михалково.
От 09.00 часа ще започне Празнична св. Божествена Литургия в църквата „Св. архангел Михаил" в село Михалково по повод 80 години от построяването ѝ и храмовия ѝ празник.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичния театър „Йордан Йовков" ще се състои Виенски меланж с музиката на Франц Лехар, Имре Калман, Йохан Щраус и др.
Диригент Владимир Бошнаков.

***
Каварна/с. Българево.
В 10.00 часа на площада в село Българево със събор ще бъде отбелязан празникът на населеното място.

***
Кюстендил.
От 10.30 часа в зала „Велики учители" в читалище „Братство" се организира семинар за повишаване на предприемаческия капацитет.

***
Перник.
От 11.00 часа в зала „Струма" на Областна администрация-Перник ще се състои пресконференция за резултатите от проведената тридневна теренна експедиция „По стъпките на 26-и пехотен Пернишки полк" на територията на Северна Гърция, където бе открит паметник-чешма, построен от българската армия през 1916 г.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" ще бъде открита традиционната научна конференция с международно участие „Паисиеви четения".

***
Пловдив.
От 11.00 часа ще бъде открит специализиран кабинет за дентално лечение на хора с увреждания във Факултета по дентална медицина.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Международния панаир ще се състои откриването на изложение за текстил, облекло и мода „ТексТейлър Експо".

***
Пловдив.
От 14.00 часа в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов" ще се състои церемония, на която ще бъдат обявени най-четените от учениците в Пловдив български книги.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в „Bee Bop Cafe" ще бъде представена книгата „Годината на осемте химии".

***
Пловдив.
От 18.00 часа в читалище „Алеко Константинов" ще бъде представена новата стихосбирка на журналиста Петър Генов - „Осил в петата".

***
Пловдив.
От 18.30 часа в галерия „Aeterna" ще бъде открита изложбата си "Кауза: Олимпийски надежди".


***
Разград.
От 10.30 часа на зелената площ до „Ситицентър"-Разград ще се проведе презентация на полицейска техника.

***
Разград.
От 22.00 часа на стадион „Лудогорец арена" ще се проведе футболна среща между ПФК „Лудогорец" и ФК „АЕК Ларнака".

***
Русе.
От 10.00 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе съвместно заседание на Постоянната комисия в областта на образованието, младежките дейности и спорта и Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси.

***
к.к. „Св. Св. Константин и Елена".
От 17.00 часа в хотел Астор Гардън в к.к. „Св. Св. Константин и Елена" ще се проведе кръглата маса „Варна - целогодишна дестинация за здравен и медицински туризъм".

***
Свищов.
От 11.30 часа на улица „Патриарх Евтимий" № 68 ще бъдат официално открити обновената улица „Черни връх" в ж. к. „Младост" и ремонтираният парк „Радост".

***
Сливен.
От 10.00 часа в зала „Май" започва двудневна научна конференция под надслов „Местни култури и музейни стратегии", посветена на патрона на Регионалния исторически музей "Д-р Симеон Табаков". Лектори ще бъдат професор Иван Маразов, Ирена Бокова, директорът на РИМ Николай Сираков, археолози и музейни работници от цялата страна.

***
Сливен./с. Гавраилово.
От 10.30 часа ще бъдат поднесени цветя пред паметника на загиналите във войните жители на село Гавраилово. Програмата продължава със спортен празник от 11.00 часа в Основно училище „Найден Геров" - село Гавраилово, съвместно със Средно училище „Любен Каравелов" - град Шивачево. Тържествен водосвет ще бъде отслужен в църквата „Свети Архангел Михаил" от 11.30 часа.

***
Смолян.
От 18.00 часа в Клуба на дейците на културата в Смолян ще бъде представена най-новата книга на писателя Костадин Глушков от Чепеларе.

***
Стара Загора./с. Маджерито.
От 12.00 часа в централния парк тържествено ще бъде осветен реставрираният войнишки паметник на загиналите военнослужещи от с. Маджерито през Балканските войни и Първата световна война.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в камерната зала на Драматичния театър ще се състои постановката „Щурчето - убиецът на Ботев?..".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Оперния театър ще се състои съвместен концерт на Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев" и Общински фолклорен ансамбъл „Загоре".

***
Трявна.
От 13.00 часа в хотел „Калина Палас" ще бъде открит двудневен форум на земеделци от цялата страна на тема: „Качество, съхранение и приложение на минерални торове в земеделието".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.