• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития в страната за 15 ноември

Предстоящи събития в страната за 15 ноември

/КРОСС/ София.
Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с премиера на Р Македония Зоран Заев в сградата на Министерския съвет. След края на срещите в МС са предвидени изявления на двамата премиери в Гранитна зала.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Роял“ на столичния „София хотел Балкан“ България ще бъде домакин на втория Международен конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути, организиран от Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН. Във форума ще участват над 500 участници от България и други страни - министри и ръководители на туризма, представители на публичния и частния сектор в отрасъла и свързаните с него индустрии, международно признати експерти в областта на културата и опазването на културното наследство.

***
София.
От 09.00 часа в хотел „Сенс“ ще се проведе събитие на Amundi Crossroad.

***
София.
От 09.00 часа петчленен състав на ВАС ще разгледа делото за промените в Плана за управление на ПП „Пирин“.

***
София.
От 09.00 часа в зала 6 на НДК заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев ще открие международна конференция „Моят град, моят дом, моят бизнес. Технологии, политики, регулация и международен опит“.

***
София.
От 09.15 часа в Интер Експо Център българският комисар по въпросите на цифровата икономика и общество Мария Габриел, министър-председателя Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова ще открият Четвъртото издание на Startup Europe Summit.

***
София.
От 09.30 часа в Дома на учения (ул. „Шипчеснски проход“ № 50) ще се проведе Първата международна конференция на младите лидери и предприемачи в рамките на формата 16+1 – Bridge for the future 3.

***
София.
От 09.30 часа в Зала "Киев" на Парк хотел "Москва" ще се проведе Информационен ден по процедура "Интегрирани действия за устойчиво градско развитие", организиран от Управляващия орган на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

***
София.
От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Ивайло И., обвинен в кумулиране на наказанията.

***
София.
От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Йордан Н. и Андриан А., обвинен в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Радослав К., Генчо П., Венцислав П., Георги С. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Опал“ в хотел „Рамада“ ще се проведе Международна конференция „Online mediation“.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Румен Х., Таня Х., Наталия А. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Хованес М., Пламен Т., Владимир Р. и Стоян А., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Деян М., Мирослав М., Недялко Ц., Петър Б. и Христо Г., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Даниел Б., Страхил Г., Илиян С. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в 1 състав на Софийския градски съд ще се гледа делото срещу Огнян Донев и Борис Борисов, подсъдими за укриване и неплащане на данъчни задължения, при което е ощетено Министерството на финансите.

***
София.
От 10.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Михаил Й., Георги Р., Ася К., Красимир Ч. и Ариен Б., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.30 часа в хотел „Новотел“ (бул. „Цариградско шосе“ 115) председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов ще участва в конференция „Превенция и борба срещу насилието и сексуалната експлоатация на децата“.

***
София.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА агенция „Екзакта“ ще представи резултати от национално представително изследване на общественото мнение за тютюнопушенето и рекламата на тютюневите изделия в България.

***
София.
В 11.00 часа в зала „Запад“ Делегация на групата за приятелство с България на узбекистанския парламент, водена от нейния председател Авазбек Жалилов, ще разговарят с председателя на Комисията по икономическа политика и туризъм Петър Кънев. В 11.30 часа с тях ще се срещне председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова.

***
София.
От 11.00 часа в Gallery 2.0 (ул. „6 септември“ 26) ще се проведе откриващо събитие по повод старта на петото юбилейно издание на инициативата Академия „Иновация в действие“.

***
София.
От 11.00 часа в Аулата на ет. 9 в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда ще се съберат специалисти по неонатология и родители на недоносени деца, за да отбележат заедно Световния ден на недоносените деца – 17 ноември.

***
София.
От 11.00 часа до 16.00 часа във „Витоша парк хотел“ ще се проведе единствено по рода си специализирано изложение за студентски бригади в САЩ за лято 2019 г.

***
София.
От 11.00 часа в Геолого-географския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще бъде открита първата по рода си лаборатория за рентгеново-флуоресцентен анализ, оборудвана с пещ за изготвяне на топилки от скали и минерали за този анализ.

***
София.
От 11.00 часа в „Нов театър“-НДК ще се проведе пресконференция по повод Нощ на театрите (София).

***
София.
От 11.00 часа на площадката на метростанция "Сердика" 2 ще се проведе флашмоб по повод Световния месец за превенция на рака на простатата.

***
София.
От 11.30 часа в Народното събрание лидерът на „Воля“ и зам.-председател на парламента Веселин Марешки ще открие благотворителна изложба с 20 платна с пейзажи на параолимпиеца Калин Асенов. Експозицията е посветена на Международния ден на толерантността, който се отбелязва на 16 ноември.

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Росен Ч. и Полина И., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Божидар М., обвинен в участие в ръководството на престъпна организация или група.

***
София.
От 14.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Димитър Д., Румен Д., Нецо Д. и Цветанка Д., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Петър Б., Данаил С., Галин Б., Румен Я. и Станислав С., 0бвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа Министерството на туризма организира и двудневно туристическо изложение в Античния културно-комуникационен комплекс „Сердика“ (зона Ларгото), на което ще бъдат представени български традиционни продукти.

***
София.
От 14.00 часа в пресклуба на БТА ще бъде връчена Националната награда „Пчелар №1 на България“ за 2018 г.

***
София.
От 17.00 часа до 19.00 часа на паркинга на Kaufland в кв. „Дружба“ (ул. „Хайделберг“ 1) клиентите на магазина ще имат възможността лично да опитат вкусните изкушения на Ути Бъчваров.

***
София.
От 18.00 часа в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” проф. д.изк.н. Спартак Паскалевски ще представи експозицията „Животът на думите“ - живописни творби, които са част от неговата поредица „Сред книгите”.

***
София.
От 18.00 часа пред Народното събрание ще се проведе митинг-протест срещу задкулисното формиране на българската външна политика и опитите да бъде подписан Глобалният пакт за миграцията на ООН зад гърба на българския народ.

***
София.
От 18.00 часа в кино „Люмиер“ ще се състои галаспектакъл, посветен на София – Европейска столица на спорта 2018.

***
София.
От 18.00 часа в къща музей „Петко и Пенчо Славейкови“ (ул. „Г. С. Раковски“ 138, ет. 1) ще се състои вечер на родолюбивата лирика под наслов „Хубава си, татковино…“.

***
София.
От 18.00 часа в Галерия „Райко Алексиев“ ще бъде открита изложба на Валентин Дончевски.

***
София.
От 19.00 часа в зала 3 на НДК ще се състои Младото вино „Божоле“ 2018.

***
София.
От 19.00 часа в зала 3 на НДК на ет. 7 ще се състои най-голямото събитие на френско-българската бизнес общност в присъствието и под патронажа на Негово Превъзходителство г-н Ерик Льобедел, посланик на Франция в България.

***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на НДК ще бъде открито тридесет и второто издание на фестивала „Киномания“.

***
Благоевград/Банско.
От 12.00 часа до 14.00 часа на улица „Патриарх Евтимий“ №4 в Банско ще бъдат разположени специални контейнери за събиране на опасни отпадъци от домакинствата.

***
Бургас
От 15 ноември стартира традиционният общинският конкурс "Да украсим Бургас".

***
Бургас
От 13.30 до 15.30 в Община Бургас ще бъдат извършени обновяване и тестове на административната информационна система, включително мероприятия по тестване на План за непрекъсваемост на електронни услуги в общинската администрация. Поради тази причина е възможно в горепосочения период приемането, регистрирането и обработката на документи в деловодствата на Центровете за административно обслужване и дирекция "Местни приходи от данъци, такси и реклама" да не се случват с обичайната бързина.

***
Бургас
От 18.30 ч. в зала "Петя Дубарова", ет. 1 на Културен център "Морско казино" ще започне прожектирането на 14 европейски документални филма, част от платформата КинеДок, и ще продължат всяка седмица до края на февруари 2019 г. при свободен вход.

***
Бургас
От 11.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас световният шампион по кикбокс Атанас Божилов от СК "Самурай", седемте медалисти от Световното първенство по шотокан карате до и Световната Кохай купа в Молдова от СК "Ронин" и деветкратната златна медалистка за деца от международния турнир по плуване "Замората" - Десислава Белова от клуб "Черноморец" ще бъдат приети и наградени от зам.-кмета д-р Лорис Мануелян.

***
Бургас.
От 18.30 часа в зала „Петя Дубарова" на Културен център „Морско казино" 14 европейски документални филма ще бъдат представени в града чрез платформата КинеДок.

***
Варна.
От 13.00 часа в Икономически университет - Варна ще се състои Национална кръгла маса "Устойчиво развитие на лозаро-винарския сектор-предизвикателства и възможности за растеж", организирана от катедра „Аграрна икономика“ в сътрудничество с катедра „Правни науки“.

***
Велико Търново.
От 10.30 до 13.00 часа в салона на Регионална здравна инспекция – Велико Търново /ул. Никола Габровски № 23 (ет. 1)/ ще се проведе Ден на отворените прави, посветен на Международния ден без тютюнопушене – 15 ноември и превенцията на хроничните незаразни болести, и СПИН.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе заключителна пресконференция, на която ще бъдат популяризирани резултатите от изпълнението на проект „Обновяване на градската среда в гр. Горна Оряховица”.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа в Ритуална зала на Общината ще се проведе среща на британския посланик Н. Пр. Ема Хопкинс с британци от региона.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на общинските съветници от БСП.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“ започва Национална научна конференция "Библиотеки – четене – комуникации: 190 години от рождението на отец Матей Преображенски".

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в зала 30 на Младежки дом ще се проведе „Толерантността в действие“ – семинар за ученици и студенти.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе среща с певеца Васил Петров.

***
Видин.
От 11.00 часа в Спортна зала "Фестивална" заместник-кметът Цветан Асенов ще открие спортно състезание по повод проекта „Развитие на диагностични центрове за ортостатични и мускулно-скелетни смущения при деца в училищна възраст в Сърбия и България“

***
Видин/Монтана/София.
Народните представители от ПГ на „БСП за България” ще проведат срещи с граждани от областите Видин, Монтана и София област. Цялата програма на депутатите може да видите тук.

***
Враца/Бяла Слатина.
В 10.00 часа в Професионалната агротехническа гимназия „Никола Йонков Вапцаров“ в град Бяла Слатина министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще посети учебното заведение. В 10.20 часа министър Вълчев ще даде кратък брифинг. Той ще посети и училището в село Галиче, където със средства от МОН е извършен ремонт на покрива и е подменена дограмата. Програмата на министъра включва още работни срещи с директори на училища и детски градини, с кметове и представители на социалните партньори в Бяла Слатина, а по-късно и от община Вълчедръм, която ще се проведе в ОУ „Христо Ботев“ село Долни Цибър.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерната зала на ДКТ ще се играе постановката „Нора“.

***
Добрич/Ген. Тошево.
От 07.30 часа до 12.30 часа в офиса на ГЕРБ в Ген. Тошево на ул."Васил Априлов"№8 ще се проведе кампания за безплатно измерване на кръвната захар.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Държавния куклен театър „Дора Габе“ ще се играе кукленият спектакъл „Пинокио“.

***
Добрич.
От 14.00 часа в Главиница ще се играе кукленият спектакъл „Таласъмът Тропалан“.

***
Добрич.
От 18.15 часа в Кино клуб „Икар“ ГЕРБ-Добрич, с финансовото съдействие на народните представители Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев, организира безплатна прожекция на един от премиерните филми през ноември – „Бохемска рапсодия“.

***
Добрич.
От 19.00 часа в концертна зала „Добрич“ ще се състои шоу „Тутурутка“.

***
Каварна.
От 17.30 часа в заседателната зала на Община Каварна ще бъде представена книгата „Камино: Пътят на завръщането” на Тихомир Иванов.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в залата на Възрожденското училище ще се състои заседание на кметовете и кметските наместници на малките населени места.

***
Лясковец.
От 10.30 часа в Лясковец авторите на новата образователна документална поредица „Нашите пълководци“ ще посетят СУ „Максим Райкович“ в Лясковец.

***
Монтана.
От 10.00 часа на полигона за гасене на горски пожари, разположен в землището на село Трифоново, община Монтана, ще се проведе пожаро-тактическо учение.

***
Пазарджик.
В 10.00 часа в конферентната зала на Гранд хотел „Хебър“ - Пазарджик ще се проведе Кръгла маса за финализиране на проект „Превантивни програми за домашно насилие”, изпълняван от Фонда за превенция на престъпността в Пазарджик.

***
Пазарджик.
В 12.30 часа в Пресклуба на БТА лидерите на Обединение "Демократична България" ще дадат пресконференция. Ще участват съпредседателите на организацията Христо Иванов, ген. Атанас Атанасов и Владислав Панев, както и областното ръководство на политическата формация в Пазарджик.

***
Пазарджик. Административен съд – Пазарджик организира „Ден на отворени врати“, който ще се проведе на 15.11.2018 г. (четвъртък) от 09,00 до 15,00 часа в сградата на съда.

***
Перник.
От 12.00 часа в пицария „Роси“ Ирена Coколова - областен управител на област Перник и Стефано Балди - посланик на Италия ще представят забележителностите, културата, изкуството и постиженията в областта на индустрията, дизайна, модата на Италия.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в Голяма конферентна зала на Дом на културата „Борис Христов“ ще се състои пресконференция по повод предстоящото 10-то юбилейно издание на фестивал "Дефиле на младото вино".

***
Пловдив.
В 10.00 часа в базата на КМД в Пловдив ще се извърши технически преглед на машините за зимно поддържане на града. Ще бъдат изнесени подробности за готовността на Община Пловдив за зимата.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в катедра „Теология“ на ПУ „Паисий Хилендарски“ ще се състои откриването на Международна научна конференция „Религия и образование - история, традиции, съвременни тенденции“.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в залата на Общинския съвет ще бъде открита Международна научна конференция на тема „Религия и образование. История, традиции и съвременни тенденции”, която ще се проведе до 17 ноември.

***
Полски Тръмбеш.
От 10.30 часа в заседателна зала на Общината Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново ще проведе информационна среща на тема "Възможности за финансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ)".

***
Силистра.
От 15.30 часа в Община Силистра ще се играе кукленият спектакъл „Таласъмът Тропалан“.

***
Сливен.
От 9.00 часа в зала „Май“ ще се състои редовно заседание на Общински съвет – Сливен.

***
Сливен.
От 15.00 часа в РУО – Сливен ще се състои кръгла маса за представяне на добър опит за ползите от образователната интеграция и работата по Механизма за обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

***
Сливен.
От 18.00 часа пред паметника на Хаджи Димитър ще започне протестно шествие срещу социалната несправедливост.

***
Сливен.
От 19.00 часа в салона на ДКТ-Сливен ще се състои премиерата на постановката за възрасти „Цъфнали очи“.

***
Смолян.
От 13.00 часа Общинският съвет ще проведе заседание.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в РБ „Захарий Княжески“ ще започне Десети международен клавирен конкурс „Класика и съвременност“.

***
Стара Загора.
От 11.30 часа в пресклуба на БТА в Стара Загора ще се състои пресконференция на Община Стара Загора, ТПП-Стара Загора, РИО и Клуб на работодателя.

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в зала 33 на Регионален исторически музей ще се проведе Регионален кръг на викторината „140 години българска армия” с участието на ученици от средните училища на област Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Арт фоайе на Радио Стара Загора библиотека "Родина" представя Елена Чамуркова и романа й "Обществена поръчка".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Оперния театър ще се играе постановката „Турандот“.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа ще бъде официално открит оперния сезон на Старозагорската опера.

***
Търговище.
От 16.00 часа в конферентната зала на хотел „Идол“ председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, съвместно с Търговско-промишлена палата-Търговище ще проведе среща-дискусия с местния бизнес, областните и общински власти и медии.

***
Шумен.
От 09.30 часа Окръжен съд – Шумен ще заседава по делото „Хитрино“.

***
Ямбол.
От 15.00 часа в залата на Комплекса за социални услуги за деца и възрастни се организира интерактивно занимание „Открит урок по доброта“.

***
Ямбол.
От 18.00 часа в Арт галерия "Стойчев" ще бъде открита изложба живопис
на Дона Неделчева.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.