• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития в страната на 11 март

Предстоящи събития в страната на 11 март

/КРОСС/ Кърджали.
От 11.00 часа във фоайето на театъра председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще представи в Кърджали пътуващата изложба „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция".

***
София.
От 09.00 часа в 4 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Симеон Д., Иво П., Радослав Г., Трайчо Т. и др., обвинени в престъпление по служба.

***
София.
От 09.30 часа в 9 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Илиян О., Даниел Г., Костадин Ц. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Триадица" на „Гранд хотел София" ще започне конференция на тема „Киберсигурността в Европейския съюз: начини да отговорим на все по-нарастващите заплахи". Тя ще бъде открита от председателя на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов, кметът на София и председател на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България" Йорданка Фандъкова, еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел, политическият директор на Центъра за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс" Роланд Фройденщайн и представителят на Фондация „Ханс Зайдел" за България Богдан Мирчев.

***
София.
От 10.00 часа в 5 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Петър С., Боян Т., Бисер И. и Бранимир С., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в 3 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Димитър М., Ивайло М., Александър Д. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в 15 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Мартин М. и Стефан С., обвинени в участие в ръководство на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3 състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба на служителка на Сметната палата.

***
София.
От 11.00 часа 3 състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба на служителка в МОН.

***
София.
От 11.00 часа във ВИП залата на Софийската опера и балет ще се състои пресконференция, посветена на балетната премиера „Легенда за езерото".

***
София.
От 11.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на ПП „Движение България на гражданите" (ДБГ), на която ще бъдат представени решенията на Националния съвет на партията и участието ѝ в предстоящите избори за Европейски парламент.

***
София.
От 12.00 часа в Столична община ще бъдат представени резултатите от първата съвместна инициатива за скрининг на миомна болест у нас.

***
София.
От 13.00 часа в 12 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Гриша Г., Данаил Г., Емилия С., Ивайло Т. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа 3 състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка образувана по жалба на Д.Х. от Хасково, служител на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация".

***
София.
От 13.30 часа в 11 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Недялко Ц., обвинен в изнудване.

***
София.
От 14.00 часа 3 състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба на С.С. от Сливен срещу Централна кооперативна банка - Сливен.

***
София.
От 14.00 часа 3 състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка образувана по жалба на президента на Сдружение „ФК Атлетико - Лом" - гр. Монтана, срещу Аматьорска футболна лига към БФС.

***
София.
От 14.30 часа в хотел „Метрополитън" ще се проведе среща на земеделски камари от Европа. Гости в първия ден на форума ще бъдат министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и председателят на Комисията по земеделие в Народното събрание - Десислава Танева.

***
София.
От 15.00 часа в зала 7 на НДК УМБАЛ „Александровска" в партньорство с Българското урологично дружество ще отбележи официално 50 години от първата успешна органна трансплантация в България.

***
София.
От 15.00 часа до 17.00 часа в кабинет 6 на УМБАЛ „Св. Иван Рилски" ще се проведат безплатни прегледи за бъбречни заболявания.

***
София.
От 18.00 часа в Литературния клуб на Столична библиотека ще се проведе вечер с поезията на Александра Ивойлова.

***
София.
От 19.00 часа в Театър „Азарян" ще се играе постановката „Хронолог".

***
София.
От 19.00 в литературен клуб „Перото" ще бъде представена книгата „Празна зора" на Екатерина Григорова.

***
София.
„София Филм Фест" ще покаже четири филма от програмата си в кино „Люмиер Лидл" - „Делегацията" от 14.00 часа, „Лимонада" от 16.00 часа, „Обичам те, Бойдин" от 18.30 часа, както и „Калин и отборът на затвора" от 21.00 часа.

***
Асеновград.
От 11.00 часа при паметника на Цар Иван Асен II ще бъдат отбелязани 789 години от победата на Цар Иван Асен II в битката при Клокотница.

***
Благоевград.
От 17.30 часа кметът д-р Атанас Камбитов официално ще открие обновения площад „Георги Измирлиев".

***
Варна.
Oт 10.00 до 12.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1 народният представител от ПП ГЕРБ - Варна Владимир Вълев ще има приемен ден за граждани.

***
Варна.
От 11.00 часа в Щаба на Военноморските сили ще бъде представена издадената от издателство „Еър груп 2000" книга на капитан І ранг Петко Рачев Георгиев „Брегова артилерия и брегови ракетни части на българския ВМФ (1947-1979)".

***
Варна.
От 13.30 часа в Община Варна ще се проведе заседание на ПК "Култура и духовно развитие" и ПК "Наука и образование", с начален час 14.00 часа.

***
Варна.
От 16.30 часа в зала "Пленарна" на Община Варна ще се проведе дискусия за правата и интересите на детето.

***
Варна.
От 18.00 часа в Драматичен театър „Стоян Бъчваров", сцена Филиал ще се проведе медийна среща с "Маратонците правят почетна обиколка"
***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция във връзка с организацията и участниците в 10-ия Трабантфест във Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 14.00 до 17.00 часа в зала „Царевец" на хотел „Премиер" ще се проведе информационен ден за представяне на процедурата „Умения" по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в Клуб 7 ще се състои Дамска поетична вечер.

***
Видин.
От 17.30 часа в салона на читалище „Цвят" ще се проведе Среща-дискусия на тема "Работещи бедни". Събитието се организира от Сдружение "Солидарна България" и Колектив за обществени интервенции.

***
Враца.
От 10.30 часа пред паметника на Св. Софроний Врачански ще започне програмата за отбелязване на 280-та годишнина от рождението на „небесния покровител" на Враца - Софроний Врачански и 110-та годишнина от създаването на училището, носещо името на светеца. Водосвет - молебен ще отслужи Негово Високопреосвещенство Митрополит Григорий. Пред паметника на небесния покровител на Враца ще бъдат поднесени венци и цветя.

***
Враца.
От 17.00 часа в кино залата на Община Враца ПП ГЕРБ организира събитие за представяне на разработките и награждаване на участниците в Конкурс за мултимедиен продукт на тема: „Свята и чиста Република".

***
Враца.
От 17.00 часа в катедралния храм "Св. 12 апостоли" ще започне отслужването на Велико повечерие с първа част от Покайния канон на св. Андрей Критски.

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в НЧ „Напредък-1869" ще се играе пиесата „Двама съвсем голи мъже".

***
Добрич.
От 11.00 часа в редакцията на в. „Добруджанска трибуна" ще се състои брифинг.

***
Добрич.
От 12.00 часа до 17.00 часа в Младежкия център ще се проведе Кандидатстудентска борса 2019.

***
Добрич.
От 12.30 часа и от 13.30 часа в СУ „П. Р. Славейков" ще се играе кукленият спектакъл „Жабокът и слънчевата дъщеря".

***
Казанлък.
От 10.00 часа до 12.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Климент Охридски" № 1 депутатът Борис Кърчев ще проведе приемна за граждани.

***
Кърджали.
От 17.00 часа в Дома на културата Посолството на Република Азербайджан и Община Кърджали организират отбелязване на празника Новруз с изложба и концерт.

*** Монтана.
От 17.30 часа в експозиционна зала „Кутловица" ще бъде открита изложба на Секция "Графика и илюстрация" към Съюза на българските художници.

***
Пазарджик.
От 11.00 часа на кръстовището за кв. „Каменица" ще се състои церемония по първа копка на ремонта на пътя Велинград-с. Драгиново.
***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Борислав З., Росен Н., Петко К., Димитър А. и Георги Ч., обвинени за избягване установяване или плащане на данъчни задължения в големи размери, също в измама и представяне на неверни сведения.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в хотел „Рамада Пловдив Тримонциум" в конферентна зала „Тракия" ще се проведе пресконференция на EVN България.

***
Пловдив.
В 11.30 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Костадин И., Иван С., Тихомир М., Борислав Т. и Сергей Д., обвинени в прикриване на престъпление и приемане на подкуп.

***
Пловдив.
В 11.30 часа в Окръжния съд ще се гледа делото срещу Рашко Б., обвинен в даване на подкуп на полицай.

***
Пловдив.
В 12.00 часа, в офиса на НФСБ на бул. „Шести септември" пресконференция ще направят народният представител от „Обединени патриоти" Славчо Атанасов, председателят на групата общински съветници на „Патриотичен фронт" в ОбС - Пловдив Слави Георгиев и председателят на НФСБ - Пловдив и общински съветник Костадин Гаров. Те ще говорят по актуални градски теми.

***
Пловдив.
В 13.00 часа в хотел Landmark Creek ще се състои представянето на изтребителя Ф-16 Блок 70 от производителя Локхийд Мартин.

***
Поморие.
От 19.00 часа НЧ „Просвета 1888" ще гостува спектакълът „Сън в лятна нощ".

***
Раднево.
От 09.00 часа до 11.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Май" № 5 депутатът Радостин Танев ще проведе приемна за граждани.
***
Стара Загора.
От 09.00 часа до 11.00 часа в офиса ПП ГЕРБ на бул. „Митрополит Методий Кусев" № 5 депутатът Емил Христов ще проведе приемна за граждани.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на депутата от БСП Георги Гьоков и общинския лидер на партията Валя Бонева.

***
Стара Загора.
От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на поетесата Стефанка Мирчева, която ще представи най-новата си стихосбирка.

***
Стара Загора.
От 17.00 часа в конферентната зала на хотел „Мериан Палас" ще се проведе граждански диалог на тема образование, организиран от ГЕРБ. Събитието е част от платформата за граждански диалози „Европа в нашия дом".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в РБ „Захарий Княжески" Мира Радев и Александър Кипров ще представят най-вдъхновяващата френска музика от 20 век - „Франция, Моя любов!".

***
Стара Загора.
От 19.30 часа в бирария „Колобри на бирата/Beer Kolobars" ще се проведе събитие от изданието „Приказки за Стара Загора". Темата е посветена на част от личностите, на които са кръстени старозагорските улици.

*** Шумен.
От 11.00 часа извънредният и пълномощен посланик на Унгария в България Текла Харангозо ще участва в ритуал за поднасяне на венци на паметника на Лайош Кошут.

*** Шумен.
От 11.30 часа извънредният и пълномощен посланик на Унгария в България Текла Харангозо ще посети тематичната изложба, посветена на Националния празник и независимостта на Унгария в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров".

*** Шумен.
От 12.30 часа извънредният и пълномощен посланик на Унгария в България Текла Харангозо ще посети къща-музей „Лайош Кошут" и ще поднесе венци и цветя.

*** Шумен.
От 19.00 часа в Драматично-куклен театър „Васил Друмев"- Шумен ще бъде представена бляскавата комедия „Методът Грьонхол", с участието на актьорите Асен Блатечки, Николай Урумов, Светлана Бонин и Христо Бонин.

***
Хасково.
От 11.00 часа в зала „Марица" на областна администрация Хасково министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и народни представители от Постоянната комисия по образование в 44 Народно събрание и от Хасковски регион ще участват в граждански диалог на тема образование, организиран от ГЕРБ.

***
Ямбол.
От 11.30 часа в Културно-информационен център „Безистен" ще се проведе заключителна пресконференция за резултатите от проекта на Общината „Ямбол и Одрин - два града на Тунджа".

***
Ямбол.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.