• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития на 1 юли

Предстоящи събития на  1 юли

/КРОСС/ София.
От 9.30 часа 2 състав на Софийския градски съд ще гледа делото срещу лекарите Явор Лозанов, Елена Василева, Антоний Филипов, Александър Червеняков, Владислав Христов, Христо Цеков, обвинени за смъртта на родилката Деяна Георгиева.

***
София.
От 10.00 часа 8 състав на Софийския градски съд ще гледа делото срещу Николай Ненчев.

***
София.
От 11.00 часа в Националния исторически музей с възпоменание ще бъде отбелязана 1 година от кончината на проф. Божидар Димитров. Ще бъде представен един от последните научни проекти на професор Димитров - книгата „Светите братя Кирил и Методий - съпокровители на Европа".

***
София.
От 11.00 часа в зала 1 в сградата на Столична община ще се проведе среща между кмета на София Йорданка Фандъкова, президентът на КНСБ Пламен Димитров и председателят на СТСБ Екатерина Йорданова, на която ще бъде обсъдена тригодишна програма за увеличение на възнагражденията в Столичния градски транспорт.

***
София.
От 11.00 часа в зала Еспланада II в хотел Бест Уестърн Плюс Експо ще се проведе пресконференция по проект „Подобряване мониторинга на качеството на питейните води", финансиран по Оперативна програма „Околна среда" 2014-2020. Участие в пресконференцията ще вземат представители на Министерството на здравеопазването, на Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда" 2014-2020 г., на Националния център по радиобиология и радиационна защита, на регионалните здравни инспекции и др.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция с аргументи срещу наложеното от президента Румен Радев вето върху Закона за Черноморското крайбрежие. Ще участват представители на Национална асоциация „Българско Черноморие", Национално сдружение за защита на собствениците на имоти, както и на Сдружение „Зелен алианс".

***
София.
От 11.00 часа в Конферентната зала на Асоциацията на индустриалния капитал в България ще се състои пресконференция, на която ще бъде оповестена стойността на Композитния индекс „Икономика на светло" за 2018 г. Участие в пресконференцията ще вземат Васил Велев, председател на УС на АИКБ, проф. д-р Стефан Петранов, ръководител на екипа, създал Композитния индекс „Икономика на светло", д-р Милена Ангелова, главен секретар на АИКБ и ръководител на проект „Ограничаване и превенция на неформалната икономика" и Добрин Иванов, изпълнителен директор на АИКБ.

***
София.
От 11.30 часа 16 състав на Софийския градски съд ще заседава по искането за изменение на мярка за неотклонение, подадено от Пол Боевски.

***
София.
От 14.00 часа във фоайето на централния вход на СУ „Св. Климент Охридски" ще бъде открита документална изложба „Безпределният космос на човешкия ум" за проф. Виден Табаков.

***
София.
От 18.00 часа в зала „Средец" на София Хотел Балкан ще бъдат връчени наградите „Икономика на светло" за 2018 г.

***
София.
От 18.30 часа в АРТ галерия НДК ще бъде открита експозицията „Армения и България - цветове и форми".

***
София.
От 19.30 часа на лятната сцена на НДК ще се проведе концерт, с който Посолството на САЩ ще отпразнува Деня на независимостта- 4 юли.

***
Благоевград.
От 09.00 часа на тенис кортовете в парк „Бачиново" ще бъде открита Европейска отборна лятна купа по тенис за девойки до 14-годишна възраст.

***
Бургас.
От 18.30 часа в Културен център „Морско казино" ще бъде открита изложба с премиера на книга по повод 85 години от рождението на актьора Кирил Господинов. От 21.00 часа на открита сцена „Охлюва" ще се прожектира филмът „Баш майсторът на море".

***
Варна.
От 17.00 часа в Градската художествена галерия световни майстори на акварела представят свои творби на Второто Международно триенале „Духът на акварела".

***
Видин.
От 11.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Димитър Велков, председател на Областния съвет на БСП и Михаил Миков, член на НС на БСП за предстоящото преструктуриране на видинската МБАЛ „Света Петка" и предстоящия протест на медицинските работници.

***
Враца.
От 10.00 часа пред сградата на общината ще се проведе церемония „10 причини да остана в моята Враца". На събитието ще бъдат представени 10 фото пана, представящи развитието на града в различни сфери, ще бъдат връчени и награди в 8 категории.

***
Добрич.
От 09.00 до 13.00 часа в Младежки център - Добрич ще се проведе инициативата Еко лято 2019.

***
Добрич.
От 09.00 до 17.30 часа в Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г." ще се състои Летен детски център „Млади възрожденци".

***
Куклен.
От 18.00 часа Пловдивският митрополит Николай ще оглави Архиерейска света Литургия в Кукленския манастир „Св. безсребреници и чудотворци Козма и Дамян" в деня, в който Православната църква прославя светите безсребреници и чудотворци Козма и Дамян.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в зала 10 Окръжният съд ще гледа делото срещу Мартин М. и Калоян А., обвинени за кражба в килия на Пловдивския затвор.

***
Стара Загора.
От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.