• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития в страната на 16 януари

Предстоящи събития в страната на 16 януари

/КРОСС/София.
От 09.00 часа ще започне заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще започне правителственото заседание в Министерския съвет.

***
София.
От 11.00 часа в Дома на Европа ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев ще открие дискусия по повод началото на първото председателство на Румъния на Съвета на ЕС. В рамките на събитието ще бъдат представени приоритетите на Румънското председателство на Съвета на ЕС от посланика на Румъния в България Н. Пр. г-н Йон Гъля. Опитът и постигнатите резултати от България ще обобщи Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на ЕС (2017-2018).

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема „Проблемите на автобусния бранш - протести или решения?". Участие в нея ще вземат представители на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, Браншови съюз за стопанска инициатива в транспорта, Национален съюз на превозвачите, Корпорация на автомобилните превозвачи, Българска федерация пътнически транспорт и Национално сдружение на автобусните превозвачи.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Рила" в Sofia Hotel Balkan ще се състои пресконференция по повод сватбеното изложение Balkanica Wedding & Honeymoon Expo 2019.

***
София.
От 11.00 часа в клуб „Журналист" на СБЖ ще се състои среща с посланичката на Куба Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан под надслов „Куба - 60 години след революцията".

***
София.
От 12.00 часа в зала 6 на НДК (вход А6) ще се състои пресконференция по повод придобиването на SG Експресбанк от страна на дъщерното й дружество в България Банка ДСК.

***
София.
От 12.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери готовността за пускане на нови автобуси в столичния градски транспорт. Събитието ще се проведе в гаража на Столичния автотранспорт в „Малашевци" на ул. „Резбарска" 11.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб БТА ще се проведе пресконференция на Граждански инициативен комитет „За чиста природа" във връзка със замърсяването на природата в кюстендилския район от мините в Босилеград, ВЕЦ „Пчелина", както и предстоящото проучване на полезни изкопаеми в площ „Злогош" върху водите на р. Драговищица, Треклянска река и на р. Струма, която замърсена ще влезе в Гърция.

***
София.
От 13.30 часа ще се проведе седмичното заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
Асеновград.
От 10.30 часа в зала 601 в сградата на Община Асеновград ще се състои обществено обсъждане на бюджета на Общината за 2019 г.

***
Благоевград.
От 17.00 часа в зала № 5 на Община Благоевград на пл. „Георги Измирлиев" 1 ще се проведе информационна кампания за санирането на многофамилни жилищни сгради по ОП „Региони в растеж" 2014-2020 г.

***
Варна.
От 14.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1 доц. Калин Калевски, председател на комисията за противодействие на корупцията към ОбС ще има приемен ден за граждани.

***
Враца.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Враца ще се извърши отваряне на оферти в открита процедура, за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Предоставяне на услуги по предварителна обработка (шредитиране) и оползотворяване на отпадъци".

***
Горна Оряховица./с. Върбица.
От 10.00 часа в НЧ „Градина-Върбица 1894" ще бъдат отбелязани 171 години от рождението на Христо Ботев - рецитал.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Малката заседателна зала на Община град Добрич общинските съветници от политическите партии БСП, АТАКА, ДПС, АБВ и Реформаторски блок ще дадат пресконференция по повод решението на Общинския съвет от проведената на 15 януари, извънредна сесия с една единствена точка от дневния ред - намиране на решение за довършването на жилищен блок „Добрич". Предложението на Общината за поемане на дългосрочен дълг не бе прието, като не достигна един глас на общински съветник за това.

***
Пловдив.
От 11.00 часа пред паметника на Капитан Бураго в Дондуковата градина ще бъдат отбелязани 141 години от Освобождението на града от османско робство.

***
Силистра.
От 09.00 часа ще се проведе редовният месечен брифинг на ръководството на ОДМВР-Силистра.

***
Сливен.
От 10.00 часа, в зала 105 на Община Сливен, ще се състои брифинг на общинското ръководство.

***
Шумен.
От 18.30 часа в кв. „Макак" се организира общоквартално събрание по казуса с винетките.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.