• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Предстоящи събития на 15 май

Предстоящи събития на 15 май

/КРОСС/София.
От 14.00 часа президентът Румен Радев ще приеме на „Дондуков"2 министъра на правосъдието Данаил Кирилов. От 15.30 часа държавният глава ще проведе среща с главния инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет Теодора Точкова.

***
Шумен.
От 13.00 часа в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски" вицепрезидентът Илияна Йотова организира Студентска лаборатория „Тема: Европа".

***
София.
От 09.00 часа Народното събрание ще проведе заседание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерския съвет.

***
София.
От 13.00 часа в Министерския съвет ще се състои заседание на Координационното звено по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване на деца и ученици в образователната система.

***
Варна.
От 11.00 часа, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков ще посети полигона за практическа подготовка на морски лица, към „Български морски квалификационен център" ЕАД.

***
Ловеч.
От 17.00 часа министър Боил Банов и Н.Пр. Роналд Дофинг - извънреден и пълномощен посланик на Люксембург ще присъстват на откриването на изложбата „Кралско вълшебство от порцелан", представяща културното наследство на Люксембург.

***
София.
От 09.00 часа УМБАЛ и ДКЦ "Александровска" ще бъдат част от Националната кампания за безплатна профилактика на рака на кожата Евромеланома '2019.

***
София.
От 09.00 часа в хотел „Маринела" pаместник-министър инж. Валентин Йовев ще участва в Международен форум по пътна безопасност и иновации и в Европейска научно-практическа конференция ЕДА. В 13.30 часа заместник-министърът ще открие Европейска научно-практическа конференция ЕДА 2019 - „Условия и процеси на инвестиране, планиране, изграждане и развитие на строителната индустрия".

***
София.
От 09.30 часа в БТПП Съветът по иновации при БТПП организира кръгла маса на тема: „Предизвикателства пред държавната администрация за развитието на иновациите и технологиите у нас при програмирането на Програмен период на ЕС 2021-2028 г."

***
София.
От 10.00 часа пред Министерски съвет ще се проведе рротест на 300 малки ВЕИ с мощност до 200KW.

***
София.
От 10.30 часа в Дома на Европа българският екип на Европейския център за наблюдение на изборите (ЕЕМС) публично ще оповести първите междинни резултати от направения до момента мониторинг на посланията, символите и нагласите в предизборната кампания на основните политически партии, участващи в надпреварата за Европейски парламент.

***
София.
От 11.30 часа в най-голямата зала на НСА - Аула Максима Димитър Бербатов ще изнесе открита лекция в НСА.

***
София.
От 12.00 часа в депото на гараж „Земляне" Йорданка Фандъкова ще присъства на представянето на 20 нови автобуса.

***
Варна.
От 11.00 часа ще се състои откриване на реновираната АГ болница"Проф. д-р Д. Стаматов".

***
Видин.
От 11.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще присъства на тържеството за официалното изпращане на випуск 2019 в СУ "Цар Симеон Велики" в гр. Видин.

***
Горна Оряховица.
От 11.00 часа ще бъде направена първа копка по проект „Модернизация и внедряване на мерки за енергийна ефективност на Детска градина "Първи юни", град Горна Оряховица.

***
Казанлък.
От 18.00 часа в Музея на фотографията в Казанлък ще бъде открита изложбата „Отражения" на Александър Иванов.

***
Кърджали.
От 11.00 часа МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски" предлага безплатни профилактични прегледи за меланом и тумори на кожата във връзка с кампанията под надслов "Борбата с рака на кожата... започва от теб".

***
Кюстендил.
От 08.30 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" Красимир Георгиев, който бяга по така наречения Коридор № 8, който свързва България, Северна Македония и Албания ще бъде изпратен от кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в залата на Възрожденското училище ще се проведе съвещание к кметовете и кметските наместници на селата от община Кюстендил.

***
Монтана.
От 10.00 часа в заседателната зала на ОДМВР-Монтана ще се проведе редовен месечен брифинг.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Стария град кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще даде старта на дейностите по реставрацията и реновирането на Постоянната експозиция на Градска художествена галерия - Пловдив, която се намира на ул. „Съборна"№14 А.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в заседателната зала на община Пловдив ще се проведе пресконференция с участието на заместник-кмета Георги Титюков и представители на Медицинския университет във връзка с предстоящия първи Фестивал на пешеходеца.

***
Перник.
От 10.30 часа в двора VI СУ "Св. Св. Кирил и Методий" ще се състои патронен празник и изпращане на абитуриенти.

***
Русе.
От 16.00 часа на алеята до хотел „Дунав" министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в националната информационна кампания „Бъди войник". От 18.00 ч. в залата на Доходно здание в Русе ще започне концертът на Представителния ансамбъл на въоръжените сили, и представителния духов оркестър на Военноморските сили и местни изпълнители.

***
Шумен.
От 13.00 часа в аулата на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски" вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова организира Студентска лаборатория „Тема: Европа".

***
Шумен.
От 16.00 часа в сградата на КОЦ ще се проведе извънредно съвместно заседание на икономическа, здравна и бюджетна комисии. Д-р Караниколов ще информира за състоянието на КОЦ. Заседанието има информативен характер. Входът е на новата пристройка, качването е с асансьор с чип, на входа ще ни посрещнат.

***
ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019
***
София.
От 11.00 часа на площада, в гр. Годеч, Петър Витанов ще се срещне с граждани в центъра на града. В 15.00 часа в салона на читалището в с. Искрец, общ. Своге, той ще се срещне с граждани. В 18.30 часа в читалище "Иван Вазов 1947", в гр. Констинброд, Витанов ще се срещне с обществеността. В 10.30 часа в Гранд хотел "София", гр. София, проф. Румен Гечев и Димитър Данчев ще се срещнат с представители на малкия и средния бизнес. В 17.45 часа, в парк "Възраждане", гр. София, Сергей Станишев ще се срещне с жители. В 18.15 часа той ще тръгне по бул. "Ал. Стамболийски" към ул. "Позитано" и ще се срещне с граждани.

***
Аксаково.
Лиляна Павлова ще се включи в конференцията „Моята Европейска община", която ще се проведе в заседателната зала на Общинския съвет в гр. Аксаково.

***
Варна.
От 14.30 часа в Концертното студио на Радио Варна Лиляна Павлова ще се срещне с представители на Камарата на строителите. В следобедните часове тя ще се срещне с граждани и на организираната изнесена приемна в центъра на морската столица. По-късно по инициатива на структурата на ГЕРБ в район „Одесос" кандидатът за евродепутат ще се срещне с членове и симпатизанти на партията. Събитието ще се състои от 18.00 часа в залата на Тракийския дом. От 19.00 часа в клуба на ГЕРБ - Одесос Лиляна Павлова ще представи приоритетите на ГЕРБ за предстоящите евроизбори пред Старейшини ГЕРБ.

***
Варна.
От 15.00 часа в Дома на сержанта и офицера, в гр. Варна, Велизар Енчев ще се срещне със запасни офицери. В 18.00 часа, в клуба на БСП, в район Владислав Варненчик в града, той ще се срещне с граждани.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в ДКС „Васил Левски" започва основното предизборно събитие на ГЕРБ за област Велико Търново, на което ще бъдат представени кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ и СДС.

***
Монтана.
От 09.30 часа пред читалище "Постоянство" в гр. Лом, Елена Йончева и проф. Мариела Модева ще се срещнат с обществеността. В 11.30 часа, на площада в центъра на гр. Монтана, те ще се срещнат с граждани. В 14.00часа в центъра на гр. Берковица, Йончева и Модева ще се срещнат с жители.

***
Перник.
От 11.00 часа в кметството на с. Извор, общ. Радомир, Крум Дончев ще се срещне с жители на общината.

***
Плевен.
От 16.00 часа в центъра на гр. Плевен, Цветелина Пенкова ще се срещне с обществеността. В 18.00 часа в х-л "Ростов" в града, тя ще се срещне с младежи.

***
Пловдив.
От 15.00 часа в Клуба на БСП в гр. Триадица, Тодор Стоилов ще се срещне с членовете на клуб "Подкрепа". В 11.00 часа в земеделската кооперация, в с. Пролом, община Карлово, Деница Златева ще се срещне с работници от кооперацията. В 13.00 часа, в сградата на общината, в гр. Карлово, тя ще се срещне с граждани.

***
Полски Тръмбеш.
От 16.30 часа кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Ева Майдел и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и Даниел Панов ще бъдат в град Полски Тръмбеш, където ще се срещне с актива на ГЕРБ.

***
Русе.
От 10.30 часа в читалището в с. Ценово, Валери Жаблянов ще се срещне с жители.

***
Свищов.
От 09.00 часа кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Ева Майдел и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посетят ТПК „Милан Василев" където ще се срещне с представители и работници на предприятието.

***
Свищов.
От 10.00 часа кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Ева Майдел и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посетят свищовското предприятие „Устрем" ООД, а по-късно и месопреработвателен комбинат „Биляна" ООД, намиращ се в с. Българско Сливово.

***
Свищов.
От 12.15 часа кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Ева Майдел и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще се включат в организираната от ПГЕРБ - Свищов дискусия с представители на местния бизнес. Срещата ще се проведе в Конферентната зала на хотел „Калето", намиращ се на ул. „Т. Пантелеев" №2.

***
Свищов.
От 13.55 часа кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Ева Майдел и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и придружаващите ги лица ще разговарят със студенти и преподаватели от СА „Д. А. Ценов", пред барелефа на дарителя, на ул. „Ем. Чакъров".

***
Свищов.
От 14.40 часа кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Ева Майдел и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посетят с. Овча могила, където ще се срещнат с местни жители.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в спортната зала на СУ „Иван Вазов" двамата кандидати за евродепутати Андрей Новаков и Николай Диков ще се срещнат с абитуриенти. От 12.30 часа Андрей Новаков и Николай Диков ще открият изцяло рехабилитирана улица в село Ягода, община Мъглиж.

***
Стара Загора.
От 17.00 часа в залата на Художествената галерия в гр. Раднево, Иван Кръстев и Деница Златева ще проведат с граждани дискусия за проблемите в енергетиката. В 19.00 часа, в залата на Дома на културата "Енергетик", в гр. Гълъбово, те ще проведат среща с граждани за проблемите в енергетиката.

***
Харманли.
От 15.30 часа в залата на Културен център Харманли кандидатът за европейски депутат от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Новаков ще се срещне с жители на общината и симпатизанти.

***
Хасково.
От 10.00 часа на ул. "Бургас" 23, в гр. Хасково, Иво Христов ще се срещне с Тракийско дружество "Георги Сапунаров". В 11.30 часа в сградата на НТС в града, той ще се срещне със СОЗР и клуб "Родолюбие". В 13.00 часа в завод "МИР", гр. Хасково, той ще се срещне с ръководството и работниците в завода. В 15:00 часа в предприятие за производство на машини за хранителната индустрия, Иво Христов ще се срещне с ръководството и работещите в предприятието. В 18.30 часа в клуб "Сакар" в гр. Свиленград Христов ще се срещне с обществеността.

***
Царево.
От 18.30 часа в салона на народно читалище „Георги Кондолов 1914 на ул. „Хан Аспарух"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.