• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
От 11.00 часа в сградата на Министерството на енергетиката, министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще представи приоритетите от програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017-2021 г. в енергийния сектор.

***
София.
В 14.00 часа в сградата на Министерство на здравеопазването, министърът на здравеопазването проф. Николай Петров ще даде пресконференция, на която ще представи приоритетите на правителството в сектор „Здравеопазване".

***
София.
От 11.00 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Йордан Й., Веселин Й., Маргарита Т., Данаил Г., Тодор Й. и Ивайло П., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 12.00 часа пред Паметника на медицинските чинове, загинали във войните (в градинката пред ВМА) с 1-минутно мълчание ще бъде почетена паметта на всички лекари, медицински сестри, полицаи, доброволци и граждани, загинали при спасяването на човешки живот.

***
София.
От 13.15 часа на Летище София, Терминал 2, ще се състои фолклорен флашмоб, организиран от екипа на най-големия форум за българи с опит в чужбина „Кариера в България. Защо не?".

***
София.
60 българчета и русначета, които участваха в гребен поход за 140 г. от боевете на Шипка, ще посетят столичния храм „Св. Александър Невски", след което ще имат среща с кмета на София Йорданка Фандъкова и учебно гребане на язовир „Искър".

***
Бачково.
От 12.00 часа в Бачковския манастир „Успение богородично" ще бъде осветен курбанът, който по традиция манастирското братство дарява на всички християни споделили празника.

***
Бачково.
От 18.00 часа в манастира ще се отслужи Велика вечeрня

***
Благоевград.
От 11.30 часа в зала № 5 на община Благоевград ще се проведе теглене на жребий за определяне на срещите в V Международен детски футболен турнир „Купите на Община Благоевград".

***
Бургас.
От 11.00 часа в Община Бургас ще се проведе официалната пресконференция по повод XVII издание на международната регата „Кор Кароли".

***
Бургас.
Туристически комплекс "Остров Света Анастасия" ще отбележи своя празник за четвърта поредна година.

***
Велико Търново./с. Арбанаси.
От 08.30 часа в манастир „Света Богородица'' със света литургия ще бъде поставено начало на празника на селото.

***
Враца.
От 10.00 часа в читалня на библиотека при НЧ „Развитие 1869" ще се проведе четене на приказки и разказване на любима история.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" - Интерактивна зала ще се състои четене на любими произведения от Дора Габе по повод 129 години от нейното рождение.

***
Гълъбово.
От 11.00 часа в Младежкия център в град Гълъбово ЕЙ И ЕС България и Община Гълъбово ще подпишат договор за съвместно сътрудничество.

***
Каварна.
От 18.00 часа ще се състои официално закриване на фестивала на старинната музика „Stravaganza" и заключителен концерт на участниците в майсторски клас за оперни певци на маестро Михаил Ангелов „Шедьоври на световното оперно изкуство" ХГ „Христо Градечлиев".

***
Калофер.
Празник на калоферската дантела ще се проведе в Калофер. Програмата започва в 09.00 часа с празничната литургия в храм „Успение на Пресвета Богородица". Официалното откриване на празника ще се състои от 10.30 часа. От 12.00 часа ще бъде открита изложбата „Под купола на небето, в сянката на цветовете" на художника Илия Янакиев.

***
Карлово.
От 10.00 часа на площада пред къщата-музей „Васил Левски", заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов ще участват в тържествената церемония по изпращане на 34-ия контингент от Българската армия за участие в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа".

***
Несебър.
От 10.00 часа в Несебър ще се състои традиционния плувен маратон, посветен на празника на града.

***
Пазарджик.
В 9.00 часа с Архиерейска света литургия, отслужена от Константийския епископ Яков ще започне отбелязването на храмовия празник на най-голямата църква в Пазарджик - „Успение Богородично".

***
Плевен.
От 17.30 часа в Арт център Плевен Община Плевен и Регионален военноисторически музей - Плевен откриват изложбата „140 години Плевенска епопея 1877 г."

***
Поморие.
От 20.00 часа в читалище „Просвета 1888" ще започне международният фестивал „Кинопроба".

***
Пловдив.
От 11.00 часа на площад „Централен" ще бъде открита изнесена изложба на Регионален исторически музей - Пловдив, посветена на 125 години от провеждането на Първото българско земеделско - промишлено изложение.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в зала „Източна Румелия" на Регионален исторически музей - Пловдив пл. Съединение 1 ще се състои предпремиера на филма за Ваня Велкова „Нежна сила"

***
Смолян. / с. Широка лъка
От 9.00 часа в църквата „Успение Богородично" ще се проведе празнично богослужение и благословена трапеза.

***
Смолян. / с. Широка лъка
От 12.30 часа в центъра на село Широка лъка ще се състои Народно веселие с оркестър „Млади тракийци" и гости гайдарите от ансамбъл „Манол Радичев" - с. Гела.

***
Стара Загора.
В Детски отдел на библиотека „Родина" ще се проведе програма за лятна работа с деца.

***
Чепеларе.
От 09.00 часа в храм „Успение Богородично" ще има тържествена света литургия, отслужена от двамата отци Станимир и Димитър, след която ще бъде раздаден благословен курбан за здраве.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.