• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития в страната на 13 януари

Предстоящи събития в страната на 13 януари

/КРОСС/ *** София

От 11.00 часа пред бюста-паметник на Алеко Константинов ще бъдат отбелязани 156 години от рождението на писателя и основоположник на организираното туристическо движение в България.

От 11.30 часа в църквата „Св. София“ ще се състои преклонение пред паметта и делото на Мара Бунева. От 12.00 часа цветя ще бъдат положени пред Паметника на незнайния войн.

От 16.30 часа по повод Деня на българското кино ще се състои ексклузивна прожекция на филма на Костадин Бонев – „Далеч от брега”.

*** Благоевград

От 11.00 часа пред бюст паметника на Пейо Яворов ще се състои ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност по повод 141 години от рождението на поета.

От 11.00 до 16.00 часа Младежите от Детски парламент в Благоевград ще раздават топли напитки в центъра на града.

*** Бургас

От 09.30 часа в Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника ще се проведе Ден на отворените врати.

*** Варна

От 17.30 часа във Varna Mall ще бъде открит празникът „Рождественские встречи 2019“.

*** Дупница

От 11.00 часа по повод 141 години от Освобождението на Дупница центъра на ще се състои възстановка на влизането на освободителните войски.

*** Кюстендил/ с. Пиперков Чифлик

От 19.00 часа в село Пиперков Чифлик се организират Запалване на сурвакарски огън и игри.

*** Пазарджик

От 09.00 часа Константийският епископ Яков ще оглави архиерейска света Литургия в катедралния храм „Св. Богородица“.

*** Пловдив

От 11.00 часа в Регионалия исторически музей ще бъде открита изложбата „Еврика“, която представя с най-интересните открития на 19 и 20 в.

В 11.00 часа в Етнографския музей ще се проведе детска работилница „Как да измайсторим музикален инструмент“. Проявата е част от откриващия уикенд на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

В 11.00 часа в Балабановата къща ще се състои камерен концерт „Млади инструменталисти“. Проявата е част от откриващия уикенд на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

От 12.00 часа в зала „Атрим Арена“ ще се проведе иновативен детски футболен турнир по правилата на Германската и Холандската футболна федерация.

От 16.00 часа в Постоянната експозиция „Мексиканско изкуство“ на ул. „Артин Гидиков“ № 11 в Стария град ще бъде открита фотографската изложба „Неосветените дворове“, посветена на 90-та годишнина от рождението на големия ни писател Йордан Радичков.

От 19.00 часа на сцената на Държавната опера ще бъде представена премиерната за България и единствена в света танго опера „Мария от Буенос Айрес“.

*** Сапарева баня

От 09.30 часа Белоградчишкият епископ Поликарп ще оглави архиерейска света Литургия в храм „Св. вмчк Георги“ в кв. „Гюргево“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.