• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Къде какво в страната

Къде какво в страната

/КРОСС/ София.
От 09.00 до 12.00 часа в Националния център по трансфузионна хематология на ул. „Братя Миладинови" 112 ще сепроведе благотворителна инициатива за безвъзмездно и доброволно кръводаряване под надслов „Защото кръвта е живот". Тя е по инициатива на най-голямата мото организация в България - Sofia Riders, и се осъществява в партньорство с Българския Червен кръст и Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ).

***
София. / с. Гара Елин Пелин.
От 09.00 часа ще се проведе протест на жители на община Елин Пелин срещу изграждането на завод за преработка на пластмаса без съгласието на гражданите и без извършването на ОВОС.

***
София. / с. Лозен.
От 20.00 часа в местността „Кръстето", ще се състои благотворителен концерт „Една детска усмивка".

***
Банкя.
От 11.00 часа Библиобусът на Столична библиотека ще паркира на централната алея в парк „Кестените". Събитието открива програмата на традиционните Празници на минералната вода, здравето и дълголетието „Горешляци 2019".

***
Видин./ с. Гомотарци.
От 18.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще бъде гост на празника на село Гомотарци.

***
Карлово.
От 10.00 часа в парк „Христо Проданов" ще започне 28-ият Народен събор, посветен на 182 години от рождението на Васил Левски и празник на град Карлово.

***
Мъглиж./с. Зимница.
От 09.00 часа Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи Заупокойна св. Литургия и панихида в храм „Св.Свщмчк Панкратий, еп. Тавроменийски" в родното село на митрополит Панкратий по повод 21 години от кончината на духовника.

***
Перник./ с. Гигинци.
От 10.00 часа ще започне програмата на втория ден на Църногорски събор „В сърцето на Граово".

***
Пловдив.
От 11.30 часа в Пловдив ще пристигне китайска делегация от град Тиендзин, водена от Ли Хyнджон, член на Политбюро на 19-ия ЦК на ККП и секретар на Градския комитет на ККП в град Тиендзин. На срещата с областния управител на Област Пловдив Здравко Димитров ще бъде подписана декларация за сътрудничество, която е по повод отбелязване на 30-та годишнина от установяването на побратимени отношения между област Пловдив и град Тиендзин. В 12.20 часа ще бъде открита изложба на майстори от Тиендзин и кратка програма.

***
Симитли. / с. Сенокос
В района на вековен бор в село Сенокос ще се проведе курбан по повод църковният празник, посветена на св. Марина.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.