• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Предстоящи събития в страната за 12 декември

Предстоящи събития в страната за 12 декември

/КРОСС/ София.

От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще започне седмичното заседание на Министерския съвет.

***
София.
От 07.00 до 12.00 часа Камарата на строителите организира мирни демонстрации със строителна техника и внасяне на подписка за подкрепа на строителния бранш в Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Панорама“ на хотел „Бест Уестърн Експо“ ще се състои форумът „Битката за талантите“
***
София.
От 09.30 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото „КТБ“ за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа в Националния военноисторически музей ще започне вторият ден на международната конференция на тема „Когато (не) загърбваме конфликтите: ролята на музеите“.

***
София.
От 10.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу бившия областен управител на София Веселин Пенев и Юлия Димитров за продажбата на т. нар. „Царски конюшни“. Двамата са с повдигнати обвинения за сключване на неизгодна сделка.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Витоша“ в Интер Експо Център ще се проведе национална кръгла маса на тема „Да направим възможен дематериализирания достъп до информация и активи в съдебното изпълнение в Европейския съюз“.

***
София.
От 10.30 часа в зала „Запад“ на Народното събрание лидерът на „Атака“ и член на Комисията по външна политика Волен Сидеров организира среща власт-медии на тема „Антиевропейският пакт за миграция на ООН“.

***
София.
От 10.30 часа в Конферентната зала на хотел КООП ще се състои и заключителното събитие по петгодишен проект на Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР за превенция на детската престъпност, изпълнен с подкрепата на швейцарското правителство.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА, „Индекс на болниците“ организира пресконференция на тема „Какво показват обективните данни за дейността на болниците в сферата на ортопедията и кардиохирургията”. 

***
София.
От 11.00 часа в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“ ще се състои тържествена церемония, на която проф. Бари Бариш от Калифорнийския технологичен институт ще бъде удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза“ на Софийския университет.
***
София.
От 11.00 часа в сградата на Полиграфия офис център, главният изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД Деян Дънешки ще представи малотиражно пощенско-филателно издание посветено на 100 годишнината от рождението на Нелсън Мандела.
В официалната церемония ще участва посланикът на Република Южна Африка в България Ванеса Калверт. Изданието ще бъде пуснато за продажба в същия ден и час в зала 2 на Централна поща, София, ул. „Гурко“ № 6.

***
София.
От 11.00 часа в ЧЕСУ „Дорис Тенеди“, БЧК организира коледен празник, на който партньорите от Националния дарителски фонд ще връчат финансова помощ на 9 семейства от София с проблеми в отглеждането и лечението на деца, пострадали при пътни инциденти.

***
София.
От 11.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Цветелин Ц., Тихомир В. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Деян С., Михаил М. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Валентин Х., Николай Р. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.30 часа в Европейския кът в сградата на Народното събрание ще бъде представена благотворителна изложба с картини на деца от 143 СОУ „Георги Бенковски“ и от Националната търговско-банкова гимназия.

***
София.
От 12.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Богдан К., Александър Г. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 12.00 часа на официална церемония на пл. „Александър Невски“ ще бъдат предадени 20 нови напълно електрически автобуса Yutong E12 на Столичен автотранспорт ЕАД.
***
София.
От 12.00 часа пред сградата на Столична община е насрочен протест на таксиметровите шофьори.

***
София.
От 12.30 часа във „Витоша Парк Хотел“ ще се състои официалната церемония по награждаването на най-стилните българи за 2018 година – БГ МОДНА ИКОНА 2018.

***
София.
От 13.30 часа ще започне седмичното заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 13.30 часа в зала 4 в сградата на Софийски районен съд на бул. „Генерал Михаил Д. Скобелев“ № 23, 5-и съдебен състав ще заседава по делото срещу А. Бончев, който е обвинен в за това, че е заплашил с убийство сина си.

***
София.
От 13.30 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Петър П., Станислав М. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Деян С., Михаил М. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Румен Х., Таня Х. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа под патронажа на Комисията по здравеопазването в зала „Изток“ на Народното събрание ще се състои кръгла маса на тема „Психиатрията в България – Предизвикателства и перспективи“.

***
София.
От 15.00 часа в Националния военноисторически музей ще бъде представена изложбата „Българската армия. Приказки за деца“.

***
София.
От 17.00 часа в Кино „Култура” ученици от столични гимназии ще присъстват на прожекция на филма „Вездесъщият” и ще се срещнат с екипа, създал българското предложение за „Оскар” за чуждоезичен филм за 2018 г.

***
София.
От 17.00 часа в Литературен клуб „Перото“ ще се проведе среща-разговор, посветена на Емил Чакъров. Събитието е част от съпътстващата програма на Новогодишен музикален фестивал.

***
София.
От 17.00 часа ще бъде открита изложба с икони, рисунки и проекти за стенописи на църкви на художниците Атанас Атанасов и Станимир Желев.

***
София.
От 18.00 часа в зала 6 на НДК ще бъде представена биографичната книга на Христо Стоичков – „Христо Стоичков. Историята“.

***
София.
От 18.00 часа в Книжарница корпус 1 - Център за книгата на Нов български университет ще бъде открит Драматургичен клуб с водещ Георги Тенев.

***
София.
От 18.30 часа в кино „Люмиер Лидл“ ще бъде показан филмът на Екатерина Дочева „Като дъх музика“ I и II част.

***
София.
От 18.30 часа в зала „Надежда“ на Столична библиотека ще бъде представена новоизлязлата книга „Криминалистите“ от Людмил Георгиев.

***
София.
От 18.30 часа в Централния военен клуб Френско-българската търговска и индустриална камара ще връчи годишни награди за иновации.

***
София.
От 19.00 часа в Литературен клуб „Перото“ ще се състои официалната премиера на книгата „Години любов. Невена Коканова“ с автор Георги Тошев.

***
София.
От 19.00 часа в „Камерна зала България“ ще се състои концерт на „София квартет“.

***
София.
От 19.00 часа в зала 10 на НДК ще се проведе творческа среща разговор със Стойчо Керев.

***
София.
От 19.05 часа, с полет AZ 521 по маршрута София - Рим – Сантяго де Чили – Пунта Аренас, заминава осемчленната втора група на 27-та Националната антарктическа експедиция.

***
София.
От 19.30 часа в ДНК ще бъде представен спектакълът „Пътуване към Ада“ под режисурата на Ани Васева.

***
София.
От 19.30 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща” ще бъде представен спектакълът „Сбогом, Йохан Райс”.

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще бъде представен спектакълът на Нешка Робева „Има такова шоу“.

***
София.
От 20.00 часа в Арт хотел „Симона“ ще се проведе конференция за произхода на живота на Земята.

***
Асеновград.
От 11.00 часа ще се проведе пресконференция с кмета на Асеновград д-р Емил Караиванов по актуални теми от дейността на общинска администрация.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Конферентната зала на Областна администрация Благоевград ще се проведе заключителна пресконференция, свързана с проучване състоянието на военните паметници в Област Благоевград. 

***
Бургас.
От 14.00 часа в Заседателната зала на община Бургас ще бъде проведена заключителна пресконференция, на която ще бъдат отчетени резултатите от изпълнението на проекта „Интегриран подход за постигане на значими и устойчиви резултати в образователната интеграция на ученици от етнически малцинства в община Бургас“.

***
Бургас.
От 17.30 часа в зала „Георги Баев“ на Културен център „Морско казино“ ще бъде представена уникална антология на починалите бургаски поети. Антологията е дело на Недялко Йорданов и Георги Райков. Тя е издание на Община Бургас и издателство „Милениум“ - София. 

***
Варна.
От 09.30 часа в Наказателна зала 1 състав на Варненския окръжен съд ще заседава по делото срещу шофьора, блъснал и убил балетиста Мартин Чиканов на пешеходна пътека.

***
Варна.
От 10.30 часа на Терминал 2 на Летище Варна ще се състои пресконференция на Wizz Air и Фрапорт България във връзка с бъдещите планове за развитие на Wizz Air в България.

***
Варна.
От 11.00 часа в зала „Аула“ на Икономическия университет ще се състои благотворителният концерт „Заедно за Коледа“, организиран от Областното ръководство на Българския Червен кръст във Варна.

***
Варна.
От 14.30 часа състав на Административен съд – Варна ще заседава по делото за затворения общински приют за безстопанствени кучета.

***
Варна.
От 16.30 часа в Първа аудитория (ет. 4) в Медицински университет – Варна ще се проведе заключителен форум: 135 години от създаването на Варненско медицинско дружество. На форума ще бъдат представени за първи път документален филм и книга, които екип на университета подготви, посветени на бележитите лекари, участвали активно в обществения живот на Варна.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в хотел „Панорама“ центърът за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ организира регионална среща „Комплексният подход за интеграция на ромите – работещи модели и заплахи”.

*** 
Велико Търново. 
От 11.00 часа в информационния център на РИОСВ-Велико Търново инспекцията организира годишна пресконференция. 

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в зала 30 на Младежкия дом ще се проведе Коледен концерт на учениците от класа по пиано с преподавател Росица Тарапанова.

*** 
Велико Търново. 
От 18.00 часа в ХГ „Борис Денев“ ще бъде открита юбилейната ретроспективна изложба на художника Иван Мутафов. 

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе среща с текстописеца Александър Петров.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” ще се състои премиерата на спектакъла „Йоан, синът на Асен”.

***
Видин.
От 12.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков, ще награди победителите от коледния турнир по лека атлетика, който ще се проведе в закритата лекоатлетическа писта „Радуканови“, в близост до стадион „Георги Бенковски“.

***
Видин.
От 19.00 часа в Спортна зала „Фестивална” ще се проведе концерт на група „Кикимора” и Симфониета – Видин. 

***
Враца.
От 17.30 часа в Градска концертна зала ще се проведе Коледен концерт на смесен хор „Орфей” при НЧ „Развитие-1869”.

***
Враца.
От 18.00 часа в ресторанта на хотел „Хемус“ ще се състои церемонията по награждаване на 
10-те най-добри спортисти, отбор, треньор и най-перспективен млад състезател на Община Враца за 2018 г.

***
Враца.
От 19.30 часа в Младежкия дом ще бъде представена книгата на Михаил Митев „Между”.

***
Габрово.
От 09.30 часа в църква „Св. Богоявление“ в Етнографския музей на открито „Етър“ ще бъде отслужена света литургия и водосвет за Деня на св. Спиридон – празника на занаятчиите.

***
Горна Оряховица./с. Драганово.
От 10.00 часа в НЧ „Съединение-1888“ ще бъде представена битова изложба на тема „Бъдни вечер“.

*** 
Горна Оряховица. / с. Драганово. 
От 16.00 часа в Клуб на пенсионера „Асен Разцветников“ ще започне „Филмова Коледа“ – прожекция на коледни филми. 

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в Исторически музей – Горна Оряховица ще бъде открита Коледна изложба – базар.

***
Горна Оряховица.
От 18.00 часа в НЧ „Напредък-1869“ ще се проведе Коледен концерт на Балетна школа „Грация“.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Художествената галерия ще се проведе работилница за въображение с коледни занимания.

***
Добрич.
От 13.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще се проведе библиотерапия с потребители на ЦПЗ „Д-р Петър Станчев”.

***
Добрич.
От 14.00 часа в Младежкия център ще започне коледен концерт на певчески състави от пенсионерските клубове в Добрич.

***
Добрич.
От 16.30 часа в Концертна зала „Добрич“ ще бъде представена изложба на коледни картички и играчки за елха „Коледно вълшебство“ на детските градини в Добрич. 

***
Добрич.
От 17.30 часа в Художествената галерия ще бъде представена коледна изложба на Дружество на художниците – Добрич.

***
Добрич.
От 17.30 часа в Художествена галерия – Добрич ще бъде открита годишната изложба на Дружество на добричките художници.

***
Добрич.
От 18.00 часа в концертна зала „Добрич“ ще започне концерт на Български камерен оркестър - Добрич с диригент Алексей Измирлиев - „Барок за Коледа“.

***
Казанлък.
От 17.30 часа в Художествената галерия ще бъде открита изложбата „РазЛичен“ на Христо Генев.

***
Монтана.
От 11.30 часа в Регионална библиотека „Гео Милев“ ще бъде открит нов детски кът „Магически кутии“.

***
Монтана.
От 18.00 часа в храм „Св. св. Кирил и Методий” ще се проведе Коледен концерт на Мъжки хор към НЧ „Разум 1883“.

***
Пещера.
От 18.00 часа в читалище „Развитие” ще се играе постановката „Самодива” – музикален спектакъл на Държавния музикалния театър и ДТ „Любомир Кабакчиев”.

***
Плевен.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА кметът на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов ще даде пресконференция.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в базата на Общински детски комплекс – Пловдив ще се проведе коледна инициатива под надслов „Заедно за едно ново начало“.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Регионалния етнографски музей ще се проведе традиционният Еснафски празник „Св. Спиридон“. От 11.00 часа ще бъде отслужена празнична Света литургия в храм „Св. Петка“, а от 12.30 часа ще бъдат връчени майсторски свидетелства на новите майстори в музея.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в заседателната зала в сградата на район ‚Северен“ ще се проведе благотворителен коледен базар в подкрепа на Комплекса за социални услуги "Олга Скобелева. 

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Голямата заседателна зала на Община Пловдив ще се проведе церемония по награждаване на най-активните училища в Пловдив, взели участие в инициативата „Европейски ден на спорта в училище 2018“.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в СКЛАД (ул. „Екзарх Йосиф“ 16) на 4 етаж ще се състои пресконференция по повод откриващия уикенд на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуба на БТА – Пловдив ще се състои пресконференция на Сдружение „Зелени Балкани“ по повод 30-годишнината от създаването му.

***
Пловдив.
От 17.30 часа в Rock’N’Бар „БезистенЪ“ ще бъде представена книгата „Без плейбек. Близки срещи от пети вид“.

***
Русе.
От 16.00 часа в зала „Култура“ ще се състои премиерата на документалния филм "30 години по-късно", продължение на филма „Шест жени“. Филмът е част от честванията на 30-годишнината от първите екологични демонстрации в България.

***
Сливен. 
От 11.00 часа, в зала № 105 на Община Сливен, ще се проведе Пресконференция на председателя на Общински съвет - Сливен Димитър Митев и неговите заместници. Пресконференцията е по повод предстоящото заседание на Общинския съвет.

***
Сливен. 
От 11.45 часа в зала № 105 на Община Сливен ще се състои пресконференция на Мат Хагенгрубер - аташе по въпросите на културата и образованието на посолството на САЩ у нас. Поводът е гостуването на джаз квартетът от Ню Йорк на Ари Роланд в Сливен.

***
Сливен.
От 17.00 часа в галерия „Май“ ще бъде открита Коледна изложба на сливенските художници.

***
Сливен.
От 18.00 часа на сцената на Драматичен театър „Стефан Киров“ - Сливен в сряда, 12 декември, ще излезе джаз квартетът от Ню Йорк на Ари Роланд. Празничният концерт е част от коледно-новогодишната програма на Община Сливен.

***
Сливница./ с. Алдмировци.
От 09.30 часа Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит, ще оглави Архиерейска света Литургия в храм „Св. Спиридон“ в село Алдомировци.

***
Смолян.
От 10.00 часа в малката зала на ОДМВР-Смолян ще се проведе пресконференция на тема „Състояние на престъпността и безопасността на движението през м. ноември 2018 г. и предприети мерки са сигурност през предстоящия зимен туристически сезон“. 

***
Търговище. 
От 09.00 до 14.00 часа в Хранителен блок към МБАЛ-Търговище БЧК започва раздаване на пакети с основни хранителни продукти по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане. 

***
Ямбол.
От 09.30 часа пред Административния съд ще се състои второто по ред съдебно заседание по дело срещу заповедта, с която се заличава регистрацията на животновъдния обект на Ани Петрова и е разпоредено повторно принудителното евтаназиране на животните й. Пред сградата ще има протест на несъгласните със заличаването на фермата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.