• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития в страната на 21 ноември

Предстоящи събития в страната на 21 ноември

/КРОСС/ София.
От 11.30 часа, на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще проведе среща с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, генералния секретар на ЕП Клаус Веле, председатели и представители на политическите групи в ЕП.

***
София.
Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. След разговора между министър-председателя и председателя на ЕП ще се състои среща между членовете на правителството и делегацията, водена от Антонио Таяни. Премиерът Борисов и председателят на Европарламента Таяни ще дадат съвместна пресконференция в Гранитна зала на Министерския съвет след края на срещата между Председателския съвет на ЕП и българското правителство.

***
София.
От 14.30 часа ще започне извънредно заседание на Народното събрание, в дневния ред на което е включено обръщение на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

***
София.
От 16.30 часа в зала 272 на Софийския университет „Св. Климент Охридски" председателят на Европейския парламент Антонио Таяни ще дискутира с млади хора бъдещето на европейския проект.

***
София.
От 09.00 часа в зала „София" на „Гранд хотел София" (ул. „Гурко" 1) ще се проведе заключителна конференция на тема „Структурен диалог за образователната система, допълнителна квалификация и предприемачество" организирана от сдружение „Младежки Глас". На конференцията ще присъстват: Мая Манолова, омбудсман на Р. България; Ваня Колева, зам.-министър на ММС; представители от МОН, МТСП, Министерство на икономиката, народни представители и др.

***
София.
От 09.30 часа в зала „Средец" на „София хотел Балкан" Камарата на строителите в България и Българската асоциация по водите организират Седмата национална конференция „Оперативна програма „Околна среда" и Програмата за развитие на селските райони в периода 2014 - 2020". Форумът ще открият Малина Крумова, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, Атанаска Николова, зам.-министър на околната среда и водите, д-р Лозана Василева, зам.-министър на земеделието, храните и горите, Иван Иванов, председател на КЕВР.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет

***
София.
От 10.00 часа VII състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Иван И., Христо Г., Ани С., Симеон Х., Йордан Й., Борислав Р., Филип А., Амир Х., Георги А. и Костадин К., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала №4 на ФНТС ще бъде открита конференцията „Съвременният неолиберализъм и бюджетната политика на България: тенденции и перспективи".

***
София.
От 11.00 часа в залата на 5 ет. в МОН ще бъдат представени резултатите от PIZA 2015, което изследва уменията на учениците да решават проблеми в сътрудничество.

***
София.
От 11.00 часа в Перформ Бизнес Център (ул. „Позитано" 2, ет. 1) в столицата Държавната агенция „Електронно управление" ще представи на публично информационно събитие проекта „Реализиране на ЦАИС „Гражданска регистрация" и ЦАИС „Адресен регистър".

***
София.
От 11.00 часа в големия салон на БАН ще се проведе Денят на Института за литература под наслов „Виртуалното пространство - новото битие на литературата". Инициативата е в рамките на кампанията за представяне в публичното пространство на значимата и полезна за обществото научна дейност в БАН.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция във връзка с предстоящ концерт за незрящи „Музиката е светлина 2", посветен на Международния ден на хората с увреждания и Национален музикален фестивал „Петко Стайнов".

***
София.
От 12.00 часа в зала „П. Р. Славейков" ще се проведе тържествена сесия на Младежки общински съвет.

***
София.
От 12.30 часа в централата на ПП АБВ ще се проведе пресконференция относно инициатива на партията, свързана с развитието на ядрената енергетика в България.

***
София.
От 13.00 часа, в зала „Витоша" до парк-хотел „Витоша" ще се проведе тържество по повод награждаването на най-добрите млади футболисти от турнирите на Националната програма "Децата и футболът" за 2017г.

***
София.
От 14.00 часа в Техническия университет (бул. „Климент Охридски" 8) пациенти и бизки на хора със сърдечно-съдови заболявания ще дискутират телемедицината и възможностите за лечение с проф. Асен Гудев, Началник на Клиника по кардиология, УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ" и д-р Николай Поройлиев, ангажиран към имплантиране на електрокардиостимулатори и пред- и следболнично ЕКГ проследяване на пациенти.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа Лидерът на БСП - София и председател на групата на партията в СОС Калоян Паргов ще проведе приемна за граждани, намираща се в постоянната приемна на БСП - София на ул. "Леге" №10, етаж 1.

***
София.
От 17.30 часа в Националния военноисторически музей ще бъде открита изложбата „Малкият човек в Голямата война", която е част от Националния план за отбелязване на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея.

***
София.
От 18.00 часа в Софийски арсенал - музей за съвременно изкуство в София ще бъде представена книгата на Орлин Дворянов „Сдружение Изкуство в действие. 25 години - кауза и инструмент за художествени стратегии".

***
София.
От 18.30 часа в клуб „Перото" (сградата на НДК) Яница Радева ще представи книгата си „Пътят към Тива".

***
София.
От 19.00 часа в зала „България" по повод Деня на православната християнска младеж и семейство Софийската филхармония, Съюзът на българските композитори, Софийската света митрополия и Столична община организират Хоров концерт.

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се състои концерт на певеца Орлин Горанов, който е част от неговото Национално юбилейно турне.

***
Асеновград.
От 18.00 часа в читалище „Родолюбие" ще започне празничния концерт, организиран от Архиерейското наместничество в Асеновград и посветен на Деня на християнското семейство.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в офиса на ОИЦ - Благоевград на пл."Георги Измирлиев"№5 на входа за зала „Яворов" ще се проведе среща с медиите съвместно с Община Благоевград за представяне напредъкът по изпълнението на Оперативните програми на територията на областта.

***
Варна.
От 12.00 до 13.00 часа пред затвора във Варна надзирателите ще излязат на протест.

***
Варна.
От 14.00 часа в зала Варна на Община Варна ще се състои разширено заседание на Местната комисия за борба с трафика на хора.

***
Варна.
От 14.30 часа в сградата на ОблС на БЧК - Варна на ул. „Братя Шкорпил" 3 ще се проведе среща с делегация на Кубинския институт за приятелство с народите.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" проф. Христо Бонджолов и университетското ръководство.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в театралния салон на НЧ „Надежда 1869" ще се проведат концерт и изложба „Шевици и дантели" по случай 30 годишнината на КБК „Надежда" и Ден на Християнското семейство.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на общинското ръководство на БСП във Велико Търново съвместно с групата съветници по актуални теми.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в голяма зала на МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представен „Четиримата близнаци" - детски спектакъл.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе концерт по случай Деня на християнското семейство.

***
Велико Търново.
От 18.30 до 20.30 часа в зала Царевец на хотел Премиер ще се проведе представяне на Хитови нови предложения за малки и големи в каталога за езикови ваканции Лято 2018 на „Интеграл".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в голяма зала на МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представен „Опасно за живота" - театрален спектакъл, представен от Драматичен театър „Адриана Будевска" - Бургас.

***
Видин/Дунавци.
От 10.45 часа, в храм "Рождество Богородично" в град Дунавци кметът на Община Видин Огнян Ценков ще присъства на тържествената Света литургия и на празника, организиран по повод Деня на християнското семейство и младеж.

***
Враца.
От 15.00 часа в Ритуалната зала на Община Враца ще се проведе среща - разговор по повод Деня на християнското семейство.

***
Враца.
От 17.30 часа в Младежкия дом ще се проведе концерт, посветен на Деня на християнското семейство.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерната зала на ДТК ще бъде представена постановката „Една жена, трима мъже" от Петър Петрович - Пеция.

***
Горна Оряховица.
От 13.30 часа в Зала 1 на Общината ще бъдат връчени наградите "Вестители на доброто" на ученици, извършили добри дела през изминалата учебно година. Инициативата е на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и ще се проведе за втора поредна година.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе", Стая на приказките, ще се проведе Беседа по повод 21 ноември - Ден на християнското семейство.

***
Добрич.
От 11.00 часа пред Паметник на Йордан Йовков в града ще се проведе поднасяне на цветя по повод 137 години от рождението му.

***
Златарица.
От 10.00 часа в заседателната зала на Общината ще се проведе информационни срещи на тема „Възможности за финансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ)".

***
Казанлък.
От 18.00 часа в залата на Информационния център на ул. „Искра" 4 кметът на Община Казанлък Галина Стоянова ще представи Отчет за изпълнение на Програмата за управление на община Казанлък за втората година на мандат 2015 - 2019 година.

***
Ловеч.
От 15.30 часа в Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев" сдружение „Българска история" ще изнесе открит урок по родолюбие пред ученици и учители.

***
Плевен.
От 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА народно читалище „Съгласие 1869" - Плевен ще даде пресконференция.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в 10 зала на Окръжният съд в Пловдив ще се гледа делото срещу подсъдимия Венцеслав Караджов, който е обвинен в убийството на родителите си, като убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и с користна цел - престъпление по чл. 116 ал.1 т.3 пр.1 и пр.2 т. 4 пр.3 т.6 пр.3 т.7 и т.9 вр. чл.115 от НК. Делото е насрочено и за 22 и 23 ноември 2017 г. от 9.00 часа в 10 зала.

***
Пловдив.
От 9.30 часа в зала 1 на Апелативният съд в Пловдив ще се гледа за втори път делото срещу Ахмед Муса, след като ВКС отмени присъдата на Пловдивския апелативен съд и го върна за ново разглеждане от друг съдебен състав. По повдигнатите спрямо подсъдимия Ахмед Муса обвинения при първото разглеждане на делото Апелативният съд му наложи общо наказание две години лишаване от свобода.

***
Пловдив.
От 10.00 часа на паркинга на Община Пловдив ще бъде представена нова техника за нуждите на две общински предприятия.

***
Пловдив.
От 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия" в бл. 91 общинският съветник от ГЕРБ в Общински съвет - Пловдив Иван Вичков ще приема граждани.

***
Русе.
От 13.00 часа в Заседателна зала ще се състои пресконференция по повод Международния турнир по спортни танци WDSF WORLD OPEN 2017, който ще се проведе на 25 и 26 ноември в "Булстрад Арена".

***
Русе.
От 18.00 часа в Централно фоайе на Доходно здание в Русе ще се състои официална церемония по награждаването на победителите в конкурса „Изследователска мисия „Истории и снимки от моя град".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.