• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития в страната за 25 септември

Предстоящи събития в страната за 25 септември

/КРОСС/София.
От 09.15 часа в зала „Сердика" хотел „Балкан" министърът на правосъдието Цецка Цачева и посланикът на Швейцария у нас н. пр. Мюриел Берсе Коен ще вземат участие в заключителната конференция по проект „Укрепване на правния и институционалния капацитет на съдебната система в сферата на правосъдието за деца", финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

***
Пазарджик/Благоевград.
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще открие обновените сгради на областните дирекции на МВР в Пазарджик и Благоевград. В 11.00 часа ще започне официалната церемония пред сградата на ОДМВРПазарджик, а в 16.00 часа - пред ОДМВР-Благоевград.

***
София.
От 9.30 часа в зала „Европа", Конгресен център на КНСБ, ще се проведе конференция „Неформална икономика и недеклариран труд - международни, европейски, национални измерения и добри практики", която ще бъде открита от президента на КНСБ Пламен Димитров и социалния министър Бисер Петков.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Съдийската колегия към ВСС.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР на бул. „Княз Ал. Дондуков" № 8-10, ет. 4 ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад за утвърждаване на цени на „Булгаргаз" ЕАД, по които общественият доставчик продава природен газ на крайните снабдители и на клиенти,
присъединени към газопреносната мрежа за IV тримесечие на 2018 г.

***
София.
От 10.00 часа между учебен блок 1 (Ректорат) и учебен блок 2 на ТУ-София, ректорът на университета проф. дтн. инж. Георги Михов тържествено ще откриe новата академична година.
***
София.
От 11.00 часа в институцията на омбудсмана (ул. „Георг Вашингтон" № 22), омбудсманът Мая Манолова свиква широка обществена дискусия по проблеми на гражданите при формирането на сметки за вода.

***
София.
От 11.00 часа в салона на Нов Театър НДК ще се проведе пресконференция във връзка с Премиерата на новия спектакъл „Антихрист" по Емилиян Станев и гостуващия от Франция спeктакъл „La Comedia".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция, на която ще бъдат представени акценти от програмата на Европейска нощ на учените.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА, организаторите на Международното изложение „Световно образование" ще представят новите тенденции, промени в нагласите и в перспективите пред българите за обучение в чужбина.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа народният представител от „БСП за България" Ирена Анастасова и общинският съветник Николай Николов ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на БСП - София на ул. "Леге" №10, етаж 1.

***
Благоевград.
От 10.00 часа пред Учебен корпус № 1 официално ще бъде открита новата академична година в Югозападния университет „Неофит Рилски". Преди началото на церемонията - в 09.50 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Неофит Рилски.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в зала № 101 в сградата на Община Благоевград ще се проведе заключителна пресконференция по проект: „Инвестиции в подобряване качеството на образователната среда в Благоевградска професионална гимназия".

***
Варна.
От 13.15 часа в зала "Одесос" на хотел "Черно море" ще се състои пресконференция по повод започващата международна конференция "Социални услуги на едно гише - нов подход за социално включване". Организатор на форума е Община Аксаково.

***
Велико Търново.
Пред сградата на Общината, където ще бъде паркиран Розовият кемпер на „Една от 8".

***
Враца.
От 11.00 часа в сградата на Областна администрация - Враца, ет. 6, областният управител Малина Николова и началникът на Регионалното управление на образованието - Враца Галина Евденова ще дадат пресконференция на тема "Професионалното образование в област Враца на старта на новата учебна година".

***
Добрич.
От 09.00 часа във Военно гробище-музей ще се състои военен ритуал и панихида в памет на загиналите за свободата на Южна Добруджа.

***
Добрич.
От 12.00 часа в Народно читалище „Пробуда - 1939 г." ще се състои откриване на паметен знак - Композиция от Кръст за храброст и паметни плочи с имена на загинали от 53-ти пехотен полк, част от 7-ма рилска дивизия. В същия час на пл. „Свобода" ще започне Празничен концерт „Фолклорна магия" на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа". На събитието ще присъства и кметът на Добрич Йордан Йорданов.

***
Пловдив.
От 10.30 час в аула „Проф. Милен Бешков" (Централен корпус) в Университет по хранителни технологии ще бъде открита учебната година.

***
Хасково.
От 12.00 часа в зала „Марица" на Областна администрация Хасково ще се състои публична дискусия на тема „Киберсигурност, дигитална грамотност и безопасно поведение в интернет".
*** Шумен. От 09.00 часа в зала 304 на общината ще заседава Постоянната комисия „Младежки дейности и спорт.

***
Шумен.
От 10.30 часа в зала 304 на общината ще заседава Постоянната комисия „Икономическа политика, общинска собственост и контрол по сделките с общинско имущество.

***
Шумен.
От 13.00 часа в зала 304 на общината ще заседава Постоянната комисия „Здравеопазване и социална политика".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.