• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Сериозна е заетостта по курортите преди Коледните и Новогодишни празници

Сериозна е заетостта по курортите преди Коледните и Новогодишни празници

/КРОСС/ Два месеца преди Коледно-новогодишните празници, хотелите и къщите за гости в Сапарева баня вече са резервирани. Дестинацията е предпочитана за почивка, заради топлите минерални извори. В планинския курорт Чепеларе 90% от легловата база също вече е заета.

В полите на Рила планина Нова година ще посрещнат предимно гости от столицата. Повечето от хората вече са платили почивките си като са се възползвали от 30-процентното намаление. В това вилно селище за три дни със закуска едно семейство с деца ще изхарчи около 350 лева.

Христина Христова, управител на хотелски комплекс: Прави ми впечатление, ориентирани са след летните почивки веднага мислят за Нова година и правят ранни резервации.

В хотелите цените са по-високи. Тридневен пакет със закуска и вечеря излиза около 310 лева на човек. В цената влиза и ползване на СПА център и джакузи.

Витан Георгиев, управител на хотел: Една празнична много богата вечеря с диджей, с фоерверки, става невероятно представление. Много бързо се изчерпаха местата.

САПАРЕВА БАНЯ

Освен заради минералната вода, туристите идват тук да карат ски и сноуборд в близкото курортно селище Паничище.

Витан Георгиев, управител на хотел: Все още така да се каже девствено място за разлика от Банско и други по-големи курорти, спокойствието е на много високо ниво, няма престъпност.

Има минерална вода, която е много лековита, защото въздухът е хубав, прекрасно е, спокойно е.

Намаления за ранни резервации в Сапарева баня ще има до края на октомври. Хотелиерите хвалят, че още от сега хората са започнали да питат дори за Великден.

ЧЕПЕЛАРЕ

От местното сдружение на хотелиерите и ресторантьорите в Чепеларе подчертават, че са ориентирани основно към българските туристи.

Съби Маданков - председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите: Всеки един обект вече си има индивидуална оферта. Туристите могат да намерят легла от 20 лева до 50 лева със закуска.

Основен плюс на Чепеларе е възможността за почивка в почти домашна обстановка, съчетана с карането на ски на пистата Мечи чал.

Славка Чакърова - кмет на Чепеларе: Която наистина е уникална по степен на трудност, дължина и разбира се и туристическата писта, която е с дължина над пет километра и доставя огромно удоволствие на начинаещите скиори.

Домакините предлагат на туристите и други атракции.

Съби Маданков: Предлагаме и такива разходки със снегоходки, разходки и преходи правим и с тези колелета, които са зимните.

За Коледа община Чепеларе ще изненада туристите с концерт на самодейните състави. А за Нова година всеки хотелиер вече подготвя специална програма и вкусно меню за гостите си.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.