• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Нови правила за посещения в квартала на Червените фенери в Амстердам

Нови правила за посещения в квартала на Червените фенери в Амстердам

/КРОСС/ Организираните туристически обиколки през известния квартал на Червените фенери в Амстердам ще бъдат забранени от 1 април.

Приблизително 115 туристически групи преминават ежедневно през квартал Де Вален, известен като квартала на Червените фенери, твърдят местните власти.

Кметът на града обяви, че според направено проучване, около половината от жителите и фирмите там са настроени отрицателно към обиколките, предава БНТ.

„Проява на пренебрежение е сексуалните работници да бъдат третирани като туристическа атракция, затова обиколките в Де Вален ще бъдат забранени“, каза Виктор Еверхард, отговарящ за икономическите въпроси в градската администрация.

Засега ще останат обиколките извън района на Червените фенери, но само ако гидовете и туристите се придържат към новите по-строги правила.

За организирана се смята туристическа обиколка на група от петима или повече хора.

Глобата за екскурзовод без наличието на съответните разрешителни или при нарушаване на разпоредбите е 190 евро. При трето нарушение може да се стигне до глоби от 2500 до 7 500 евро.

Новите правила изискват всички екскурзоводи да бъдат лицензирани, а туристическите групи да бъдат ограничени до 15 души. На гидовете вече не им е позволено да привличат туристи на улицата. Глобени три пъти екскурзоводи рискуват да им бъде отнето разрешителното.

Туристически обиколки ще могат да се правят в часовия диапазон между 8:00 ч. и 22:00 ч., като на групите няма да им бъде позволено да спират пред входовете на сградите, по тесните мостове или на други натоварени места. Правилата забраняват употребата на говорители, както и на алкохол и наркотици.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.