• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Ценко Чоков и синът му задържани за лихварство и принуда

Ценко Чоков и синът му задържани за лихварство и принуда

/КРОСС/ Прочутият кмет на врачанското с. Галиче Ценко Чоков е задържан като лидер на организирана престъпна група лихвари и изнудвачи.

Сред 12-те задържани са кметът Чоков и единият от синовете му - Мартин.

Според официално съобщение на Специализираната прокуратура и ГДБОП в селото се провеждат действия по разследване на бандата за "лихварство и принуда със заплахи и палежи". До момента са извършени 47 претърсвания, изземвания и обиски на лица с предварително разрешение от Специализирания наказателен съд. Още един адрес е претърсен в условията на неотложност. Иззети са пари, документи за покупка на имоти, пълномощни от името или в полза на Ценко Чоков, телефони и други доказателства, съобщават от спецобвинението.

Тази сутрин за операцията съобщи и вътрешният министър и вицепремиер Румяна Бъчварова пред бТВ. Тя не уточни кой точно и по какви обвинения е задържан. Според нея обаче МВР работи по сигнали от Галиче в последните два месеца.

В сутрешния блок на Нова телевизия премиерът Бойко Борисов допълни информацията. По думите му в акцията, планирана вчера, участват ДАНС и БОП. 

"Това там не може да продължава. Палят си колите непрекъснато, непрекъснато има репортажи оттам", коментира Борисов.

Бъчварова обаче заяви, че акцията днес няма общо с палежите на автомобили. 

На 24.05.2016 г., под ръководството на Окръжната прокуратура в гр. Враца е образувано досъдебно производство за палеж на два леки автомобила - „Рено Рапид" и „Фиат Улисе", управлявани от жител на село Галиче - Емил Николаев Марков, съобщиха от Окръжната прокуратура. 
За извършения палеж е съобщил Венцислав Николов от с. Галиче.
Производството се води за престъпление по чл. 330, ал. 2, т. 2 от Наказателния кодекс за запалване на имущество на значителна стойност, като е имало опасност пожарът да се разпространи и върху други имоти.
До настоящия момент са извършени два огледа на местопроизшествието с участие на експерти от БНТЛ - Враца и пожаро-технически експерти. Иззети са обтривки от запалените МПС, назначени са химически експертизи. В качеството на свидетели са разпитани множество лица, имащи отношение към случая.
Продължава издирването на извършителя на престъплението и събирането на доказателства.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Дайте да се съберем 20 човека и да отидем да го нацелуваме този циганин. Какъв е този тормоз в това село? Отиваме, смачкваме го от бой, палим коли имоти и се прибираме по живо по здраво...

26.05.2016 12:05:43

Анонимен

Това е лицето на настоящето управление на горката ни Република . От години тоя дебил тормози хората , .....незнам дали ще има Видов ден!!!???

26.05.2016 11:34:47

Анонимен

Тъпата държава най-накрая се сетИ, че трябва да се намеси.

26.05.2016 11:33:20

Анонимен

Какъв е този МАНГАЛ на снимката?

26.05.2016 11:23:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.