• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Боян Чуков: Зоран Заев играе игрички с договора за добросъседство

Боян Чуков: Зоран Заев играе игрички с договора за добросъседство

/КРОСС/ На 4 август македонският премиер Зоран Заев обяви в телевизионна интервю, че е Илинденско-Преображенското въстание е македонско. Това се случва няколко дни, след като отбелязаха заедно с българския премиер Бойко Борисов годишнината от въстанието.

Борисов отговори едва вчера: „Оставям всеки да си мери приказките, то си е за негова сметка. Ако го е казал с умисъл или непремислено, пак е за негова сметка. Защото когато дойде до ЕС и ние също трябва да дадем нашето съгласие, ще си спомним за тези неща”.

„Това, което каза македонският премиер, не ме изненадва. Просто той играе една игра тук с всички тези процедури – с договора между двете страни, приказките, че в София се чувства у дома. Той е македонстващ, не го причислявам към истинските македонци”, коментира в предаването „Тази сутрин” Боян Чуков.

Според него реакцията в България много е закъсняла – трябвало е ВМРО моментално да реагира, а на другия ден македонският посланик да бъде повикан в Министерството на външните работи и да му се връчи протестна нота, а премиерът да каже, че българия ще преосмисли подкрепата си за членството на съседката ни в ЕС и НАТО.

Чуков съветва да се вземе пример от политиката на Гърция спрямо Македония.

Договорът за добросъседство ще остане на хартия, ако нашето поведение продължава да е такова, каквото е в момента, предупреди Боян Чуков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Чуков , еничарю Ватнишки много ви боли , че е на път да пропадне разделението на Балканите , тази вечна Руска мечта , що кинти пръснаха началниците ти и в Черна Гора и в Гърция , само и само да има хаос в нашия регион , щот така по лесно се управлява , но хората взеха да провиждат подлите ватнишки планове , само жалки измекяри като теб продължавате да слугувате на азиатските орки ....

13.08.2018 23:55:49

Анонимен

КОКЛОКОТО И ДА ПРОПАГАНДИРАТЕ ПО НАРЕЖДАНЕ И НАТИСКАНЕ НА БУТОНА ЗА ВЛИЯНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ ЗЛОТО ЩЕ СИ ОТИДЕ И МАКЕДОНИЯ ЩЕ ВЛЕЗЕ В НАТО.БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ОСВОБОДЕНА ОТ РУСКАТА МЕЧА ПРЕГРЪДКА ПРОСТО ЗАЩОТО ЗЛОТО Е ОЛИЦЕТВОРЕНО ОТ СССР- РУСИЯ Е ОБРЕЧЕНО.

11.08.2018 16:26:20

Анонимен

Хубаво би било Питането да го поместите в някоя македонска медия! Защото тук ние си пишем, но всичко остава за вътрешна консумация. Иначе заставам зад всяка дума в него!!!

10.08.2018 20:38:37

Питане към Заев

На вниманието на Зоран Заев за характера на Илинденско-Преображенското въстание ! 1.Какво пише в първия устав на ВМОРО (Вътрешна Македоно-Одринска Организация), основана с оригиналното име БМОРК (Български македоно-одрински комитет) за националносттта на членовете й ? „Българска”, нали ? И защо включва област „Македония” и област „Одринска Тракия” ? Защото и двете са български, нали ? 2. От кого е основана БМОРК ? От българските офицери-разузнавачи Георги (Гоце) Делчев, Дамян (Даме) Груев, Борис Сарафов, Гьорче Петров, ген. Цончев, полк. Коста Янков и т.н., нали ? 3.Защо цялата официална и неофициална архивна документация на ВМОРО и служебна и лична кореспонденция на нейните деятели са написани на книжовен български език ? И защо в нея всички ВМОРО деятели са се декларирали като българи по народност ? 4. И за каква автономия говорят ВМОРО деятелите – за автономия от България ли или за автономия вътре в самата Турция ? 5. Къде и как е осъществявана всъщност цялата логистика на Илинденско-Преображенското въстание ? В България, с пушки-манлихери от българските казарми и с бомби, произведени в Кюстендил, нали ? 6. Защо във въстанието вземат доброволно участие именити българи от свободна България, като Пейо Яворов, племенника на Хаджи Димитър – Кръстьо Асенов, полк. Янков , кап. Стоянов и т.н. ? 7. Къде търсят постоянно убежище всички въстанници след погрома на въстанието ? В България, нали ? Защо така, бе, г-н Заев ?

10.08.2018 19:00:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.