• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Борисов с безпрецедентна визита в Абу Даби

Борисов с безпрецедентна визита в Абу Даби

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов ще бъде посрещнат с официална церемония в Абу Даби, където кацна вчера, съобщава специален пратеник на БНР там. Той е начело на българската правителствена делегация, която пристигна в Обединените арабски емирства. Това е първа визита на български министър-председател в рамките на двустранните отношения. В началото на тази година двете страни откриха свои посолства в Абу Даби и София.

В Абу Даби българският министър-председател ще разговаря с престолонаследника Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян. По време на разговорите ще бъде обсъдено развитието на политическия диалог между двете държави и засилване на ефективното взаимодействие в стратегически важни области като икономиката и инвестициите, отбраната и сигурността, борбата с тероризма, иновациите и технологиите.

Засилване на сътрудничеството между България и Обединените Арабски Емирства в стратегически за двете държави сектори е фокусът на премиерската визита. С престолонаследника Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, авторитетен лидер в арабския регион, ще се говори за икономика, инвестиции, иновациите и технологиите, отбраната, сигурността, борбата с тероризма.

Емирствата демонстрират инвестиционния си интерес към страните от Балканите, като от април тази година действа и българското посолство в Абу Даби - едно от седемте емирства което е знак, че връзките се задълбочават. България търси инвеститори, като селското стопанство, туризмът, строителството, високотехнологичните производства, са секторите с добра перспектива за развитие на отношенията ни.

Няколко хиляди са българите, които живеят и работят тук. През 2014-та година отпаднаха визите за гражданите на страните-членки на Евросъюза, признават се и българските шофьорски книжки.
Утре Борисов ще бъде и в Дубай, за да разговаря и с вицепрезидента и министър-председател на ОАЕ шейх Мохамед бин Рашед ал Мактум.

Снимка: Правителствена информационна служба

Борисов беше посрещнат от министъра на изкуствения интелект на Абу Даби

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.