• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Димитър Данчев: Бонус-малус“ системата трябва да има поощряващ ефект

Димитър Данчев: Бонус-малус“ системата трябва да има поощряващ ефект

/КРОСС/ "За нас от БСП е неприемливо за едно и също нещо водачът да бъде санкциониран няколко пъти - един път с афиш или акт, втори път - да му бъдат отнемани точки, трети път - да му се повишава премията за застраховката „Гражданска отговорност". Това заяви секретарят на ПГ на „БСП за България" Димитър Данчев в Народното събрание по повод влизането в сила на наредбата за системата на „Бонус-малус", която предвижда драстично повишаване на цената на застраховката „Гражданска отговорност".
„Взимайки предвид обществената реакция на граждански и браншови организации, смятаме, че изготвената наредба не отговаря на очакванията на обществото, в това число и очакванията, че тази система ще допринесе за намаляване на пътнотранспортните произшествия", подчерта Данчев. По думите му според левицата в наредбата са допуснати сериозни пропуски и тя има нужда да бъде преработена. От „БСП за България" предлагат като първа стъпка тази наредба да бъде оттеглена от общественото обсъждане. „Внесли сме предложение за промяна в Кодекса за застраховането, където казваме, че размерът на премията за застраховката „Гражданска отговорност" може да бъде коригирано само на база нанесени щети. Проблемите, които създава сега действащият текст, при влизане в сила и на наредбата, са свързани с повишаването на корупционния риск и на затрупване на съдилищата с купища жалби за отлагане на повишаване на застрахователната премия", поясни депутатът от левицата. По думите му най-вече се създава допълнителна тежест за транспортните фирми, които имат по-голям брой водачи.
„За нас „Бонус-малус" системата трябва да има поощряващ ефект за водачите, а не само да бъде инструмент за процедурно увеличаване на застрахователната премия", заключи Данчев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.