• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

ЕЦБ не е търсила достъп до Panama Papers

ЕЦБ не е търсила достъп до Panama Papers

/КРОСС/ Европейската централна банка не се опитвала да получи достъп до т. нар. Panama Papers - масивното изтичане на офшорни финансови сметки, които станаха публично достояние през миналия месец, тъй като укриването на данъци и прането на пари не са част от нейния мандат, заяви ръководителят на банковия надзор, осъществяван от ЕЦБ, Даниел Нуи.

ЕЦБ не е търсил достъп до Panama Papers, посочи Нуи в писмо, което е отговор на официален въпрос, поставен от членове на Европейския парламент.

Въпреки това ЕЦБ е ангажирана да си сътрудничи с националните компетентни органи относно наблюдението и предприемането на подходящи действия по този въпрос, допълни той.

Трябва да се има предвид, че една от банките, посочена в изтеклите от Уикилийкс" документи - Кипърската банка RCB банка, която по-рано беше известна като Руската търговска банка, се контролира директно от банковия надзор на ЕЦБ.

Междувременно ЕЦБ представи доклад, в който банката обвини група търговци, които може би са се възползвали нечестно от предварително изтекла информация за редица важни икономически индикатори от САЩ.

В доклада се посочва, че са се наблюдавали ценови движения на финансовите пазари преди оповестяване на някои важни американски макроикономически данни, като тези движения в голямата си част са били в "правилната" посока около 30-ина минути преди представянето на съответните показатели.

Има доказателства за предварителна информация на финансовите пазари за седем от 21 важни индикатори преди тяхното официално оповестяване, се посочва в анализа на ЕЦБ, който изследва ценовите движения на индекса S&P E-Mini и на фючърсите на 10-годишни американски облигации от януари 2008 до март 2014 г= преди представянето на значими икономически показатели на САЩ.

ЕЦБ представя и списък от индикатори, които най-често са ставали предварително достояние на търговци и инвеститори. На първо място е индексът ISM, определящ активността в сектора на услугите на САЩ, следван от данни за предварителни (все още неуредени) продажби на жилища, индексът ISM на промишлената активност, данни за продажбите на налични жилища, индекс на потребителското доверие на компанията Conference board, както и данни за индустриалното производство и за ревизията на БВП на САЩ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.