• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Румен Гечев: Трагедията на НАП е пълна - организационен хаос и управленска безотговорност

Румен Гечев: Трагедията на НАП е пълна - организационен хаос и управленска безотговорност

/КРОСС/ „На 15 юли 2019 година, на всички български граждани и български фирми изтекоха лични данните. Но това вас, уважаеми управляващи, не ви притеснява." Това заяви депутатът от ПГ на „БСП за България“ Румен Гечев по повод доклада на временната комисия, разглеждаща изтичането на данни от НАП през 2019 година. По думите му втората трагедия е във връзка с начина, по който е било установено изтичането на данни – чрез сигнал от 20- годишно момче.

„Уважаеми колеги, ето го доклада на Комисията за защита на личните данни. Те дойдоха и перфектно си свършиха работата“, каза още Гечев. Той цитира доклада, в който част от посочените факти са, че: организационната структура е изградена за защита на личните данни, но не функционира, т.е. има структура, но не работи. Посочено е още, че продължителното изработване на електронно приложение за електронни услуги към гражданите е дебалансирало системата за защитата на данните. Липсват разписани правила и процедури за защита на лични данни. Не са предвидени достатъчно рестриктивни мерки за достъпа до база данни. Нарушен е и принципът на отчетност, липсват одитни записи на отделните събития. Липсва методика за управление на риска.

„Пълна трагедия на НАП. Организационен хаос, управленска безотговорност. Може ли някой да твърди, че след като едно момче на 20 години преодолява една анархична системадруги не са влизали в системата? Влизали са. Трагедията е пълна“, категоричен бе Гечев. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.