• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Шефът на НЗОК: Нужни са законови проблеми, за да се реши проблемът с лекарствата, отпаднали от регистъра

Шефът на НЗОК: Нужни са законови проблеми, за да се реши проблемът с лекарствата, отпаднали от регистъра

/КРОСС/ „Трябва да се приемат законови промени, които да решат проблема с трудния достъп на лекарства, които са отпаднали от регистрация в България". Това мнение изрази в интервю за „Тази събота" по БТВ управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев. „Проблемът е изцяло извън дейността на касата и поради тази причина, във връзка с уговорката на тази среща, която имахме с майките, поех ангажимента, да предложим текстове, които евентуално да се обсъдят", поясни той.

„Това, което остана скрито, но малко или много за него не се говори, е че има и други проблеми. И тези проблеми касаят факти, които изнесоха майките, които в голямата си част касаят изпълнението на дейностите по това лечение, а не, дали има или няма препарат", изтъкна д-р Дечев. „Дано да не съм прав, но според мен се прави опит, така да се отклонят нещата в една посока, която действително съществува, проблемът с трудния достъп на медикаменти, които не са регистрирани, да се отклонят другите оплаквания на майките, които бяха конкретни, относно проблеми, които те са забелязали по време на терапията", посочи Дечев и предположи, че според него, се прави опит да се прехвърли проблемът върху Националната каса, а той не е там.

„Аз напълно разбирам, че огънят трябва да се разсее, но в случая Националната каса няма никакъв проблем. Просто, това, дали тя е платила или не медикаментите, няма никакво отношение към провеждането на терапията. А майките протестираха основно за проблеми, които са забелязали по време на провеждането на тази терапия", категорично заяви д-р Дечо Дечев. „Решението на проблема, в изключително малка част зависи от НЗОК. Изцяло, според мен, трябва да се погледне върху дейността на лечебното заведение, където се провежда лечението", каза още д-р Дечо Дечев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.